میزیتو
ترکیهدیدنی های ترکیه

کشف موزاییکی ۱۵۰۰ ساله در شهر باستانی دارا

تا کنون در این منطقه، بقایای کلیسا، کاخ، بازار، زندان، بند آب، آرامگاه‌های دسته‌جمعی و هزاران شیء تاریخی از جمله سرنیزه، ظروف شیشه‌ای، سفالینه و جواهرات کشف شده است.

کرمان موتور

در کاوش‌های باستان‌شناسی در شهر باستانی دارا، واقع در شهرستان آرتوکلوی استان ماردین، موزاییکی با نقش‌های قطره و موج و قدمتی حدود ۱۵۰۰ سال کشف شد. این موزاییک که در بخش بازار (آگورا) این شهر یافت شده، یکی از سالم‌ترین و بزرگ‌ترین نمونه‌های کشف‌شده در منطقه به شمار می‌رود.

به گزارش عصرترکیه به نقل از آناتولی، شهر تاریخی دارا که در دوران امپراتوری بیزانس و برای مقابله با تهدیدهای ساسانیان ساخته شده، در محله اوغوز و در فاصله ۳۰ کیلومتری از مرکز شهر ماردین قرار دارد. حفاری در این منطقه از ۳۸ سال پیش آغاز شده و از سال گذشته با ورود به پروژه «میراثی برای آینده» با حمایت وزارت فرهنگ و گردشگری ترکیه با سرعت بیشتری ادامه دارد.

8

تا کنون در این منطقه، بقایای کلیسا، کاخ، بازار، زندان، بند آب، آرامگاه‌های دسته‌جمعی و هزاران شیء تاریخی از جمله سرنیزه، ظروف شیشه‌ای، سفالینه و جواهرات کشف شده است. در کاوش‌های اخیر نیز در کنار مغازه‌ها و کارگاه‌های بخش بازار، موزاییکی تقریباً ۵۰ متری با طرح‌های موج و قطره در کف یک خانه باستانی کشف شد.

موزاییکی سالم و باستانی

آیهان گؤک، مدیر کل فرهنگ و گردشگری استان ماردین، با بیان اینکه موزاییک در وضعیتی تقریباً دست‌نخورده یافت شده، گفت: «این کشف برای ما بسیار ارزشمند است. احتمال می‌دهیم این موزاییک تزئینی بوده و در کف خانه‌ای قرار داشته. با توجه به سالم بودن آن، به صورت یک‌تکه از زمین خارج خواهد شد و به یکی از جاذبه‌های جدید شهر باستانی دارا تبدیل می‌شود.»

7

او با اشاره به اهمیت تاریخی این منطقه افزود: «شهر باستانی دارا با آثار منحصر‌به‌فردش، ظرفیت بالایی برای جذب گردشگر دارد و کشفیات جدید جایگاه آن را بیش از پیش تقویت خواهد کرد.»

دارا؛ فراتر از یک شهر نظامی

دکتر دِوریم حسن منتشه، مسئول حفاری‌های دارا نیز اعلام کرد که این موزاییک در بخشی از بازار کشف شده و یافته‌های همراه آن نشان می‌دهد که بسیاری از مغازه‌ها کف‌پوش موزاییکی داشته‌اند. او گفت: «در میان طرح‌های این موزاییک، نقش‌هایی چون موج، قطره، لوزی و خطوط هندسی دیده می‌شود و همچنین سکه‌ای مربوط به دوران امپراتور ژوستینیان یکم (۵۲۵ تا ۵۷۵ میلادی) یافت شده که تاریخ ساخت موزاییک را نیز مشخص می‌کند.»

6

منتشه با تأکید بر اهمیت تاریخی این کشف افزود: «برخلاف تصور گذشته، شهر باستانی دارا فقط یک پادگان نظامی نبوده، بلکه یکی از مهم‌ترین مراکز تجاری و مذهبی بین‌النهرین در دوران روم شرقی بوده است. یافته‌های مذهبی نیز نشان می‌دهند که این شهر یکی از ایستگاه‌های زائران در آن دوران بوده است.»

به گفته کارشناسان، کشف این موزاییک ارزشمند، افق تازه‌ای برای شناخت تمدن روم شرقی در منطقه آناتولی مرکزی گشوده و ظرفیت‌ گردشگری استان ماردین را نیز به شکل محسوسی افزایش خواهد داد.

عضویت در تلگرام عصر ترکیه عضویت در اینستاگرام عصر ترکیه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا