افزایش شکایات مصرفکنندگان از کالاهای معیوب و خرید آنلاین در ترکیه
در سال ۲۰۲۴، مشکلات مربوط به ارسال کالا نیز بهطور قابل توجهی افزایش یافته و برخی مصرفکنندگان از لغو یکطرفه سفارشات و ارائه مجدد آنها با قیمت بالاتر، تفاوت بین تصاویر تبلیغاتی و محصول واقعی و کیفیت پایین برخی کالاها شکایت داشتهاند.

هر سال، هفتهای که ۱۵ مارس، روز جهانی حقوق مصرفکنندگان، در آن قرار دارد، به عنوان “هفته حمایت از مصرفکنندگان” گرامی داشته میشود.
به گزارش عصرترکیه به نقل از آناتولی، “عزیز کوچال”، نایبرئیس کنفدراسیون مصرفکنندگان (TÜKON)، در گفتوگو با خبرگزاری آناتولی اعلام کرد که مصرفکنندگان از مواردی مانند کالاهای معیوب، تأخیر در تحویل، مشکلات ارسال، تخفیفهای فریبنده و تحویل کالا بدون فاکتور شکایت دارند. او تأکید کرد که بیشترین شکایات درباره کالاهای معیوب مربوط به کفش بوده است.
“کوچال” همچنین افزود که مشکلات مربوط به اشتراکها، بهویژه در حوزه اپراتورهای تلفن همراه، افزایش یافته است. او اشاره کرد که در سال ۲۰۲۴، مشکلات مربوط به ارسال کالا نیز بهطور قابل توجهی افزایش یافته و برخی مصرفکنندگان از لغو یکطرفه سفارشات و ارائه مجدد آنها با قیمت بالاتر، تفاوت بین تصاویر تبلیغاتی و محصول واقعی و کیفیت پایین برخی کالاها شکایت داشتهاند.
به گفته او افزایش قیمتها و گسترش کالاهای تقلبی و آلودهکننده سلامت، از دیگر مشکلاتی است که مصرفکنندگان با آن مواجهاند. همچنین در دو ماه نخست سال جاری، شکایات مربوط به پلتفرمهای تجارت الکترونیکی، اپراتورهای مخابراتی و شرکتهای حملونقل همچنان ادامه داشته است.
کوچال تأکید کرد که مصرفکنندگان باید هنگام خرید، حتماً فاکتور و مدارک مربوط را نگه دارند، بهویژه در مورد کالاهای الکترونیکی که باید از خدمات نصب مجاز استفاده شود. او توصیه کرد که در هنگام ارائه شکایات به هیئتهای داوری یا دادگاههای مصرفکنندگان، مدارک کامل باشند و مصرفکنندگان از انجمنهای حمایت از مصرفکنندگان کمک بگیرند.
“ابراهیم گولو”، نایبرئیس کنفدراسیون مصرفکنندگان (TÜKONFED)، نیز اعلام کرد که در سال گذشته، شکایات مصرفکنندگان نسبت به سال قبل افزایش یافته است. او گفت که افزایش تنوع محصولات و خدمات، آگاهی بیشتر مصرفکنندگان از حقوق خود و تسهیل فرآیند شکایت از طریق دولت الکترونیک، از عوامل اصلی این رشد بوده است.
وی افزود که علاوه بر شکایات مربوط به کالاهای معیوب، مصرفکنندگان از افزایش قیمت مواد غذایی، کالاهای تقلبی، تفاوت بین قیمتهای درجشده روی برچسب و قیمت نهایی در صندوق، هزینههای اضافی در پرداختهای کارت اعتباری، افزایش اجارهبها، هزینههای شارژ ساختمان و هزینههای اضافی در رستورانها نیز شکایت داشتهاند.
“مهمت بولنت دنیز”، رئیس فدراسیون اتحادیه مصرفکنندگان، نیز با اشاره به دادههای وزارت تجارت ترکیه، اعلام کرد که بیشتر شکایات مصرفکنندگان مربوط به بخش خردهفروشی بوده است.وی تأکید کرد که مصرفکنندگان بیشتر در حوزه کالاها و خدمات معیوب به هیئتهای داوری مصرفکنندگان مراجعه کردهاند. او در پایان گفت: ما به مصرفکنندگان توصیه میکنیم که در مواجهه با تخلفات، از حق خود کوتاه نیایند و به پیگیری شکایاتشان ادامه دهند.