میزیتو
ترکیه

رکورد تاریخی صادرات ترکیه؛ صادرات سالانه به ۲۶۷ میلیارد دلار رسید

بولات با بیان اینکه صادرات به اتحادیه اروپا در نیمه نخست سال جاری ۸ درصد افزایش یافته، از پیشرفت در مذاکرات با این اتحادیه برای رفع موانع ورود به بازار و همچنین آماده‌سازی یک سیستم جدید در حوزه ویزا خبر داد.

کرمان موتور

وزیر تجارت ترکیه اعلام کرد صادرات این کشور در ماه ژوئن با رشد ۸ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته به ۲۰.۵ میلیارد دلار رسیده که بالاترین نرخ رشد ماهانه در یک سال اخیر به شمار می‌رود.

به گزارش عصرترکیه به نقل از آناتولی، به گفته عمر بولات، بر این اساس صادرات سالانه ترکیه نیز با ثبت رکوردی بی‌سابقه به ۲۶۷ میلیارد دلار رسیده است.

بولات که در نشست خبری مشترک با مصطفی گول‌تپه، رئیس مجمع صادرکنندگان ترکیه، در مجتمع تجارت خارجی استانبول سخن می‌گفت، افزود: «در دوره‌ای که تجارت جهانی با رکود مواجه است و بسیاری از کشورها با کاهش صادرات روبه‌رو شده‌اند، صادرکنندگان ترکیه عملکردی درخشان از خود نشان داده‌اند.»

وی با اشاره به تأثیر مثبت دو روز کاری بیشتر نسبت به تعطیلات عید قربان سال گذشته بر آمار صادرات، گفت: «در شش‌ماهه نخست سال، در پنج ماه صادرات ماهانه رشد داشته و این روند مثبت همچنان ادامه دارد. فقط در ماه ژوئن، اثر تقویم و نوسانات نرخ ارز به‌نفع صادرات ترکیه حدود یک میلیارد دلار بوده است.»

رشد صادرات به اتحادیه اروپا و پیش‌بینی عبور از ۲۷۰ میلیارد دلار تا پایان سال

بولات با بیان اینکه صادرات به اتحادیه اروپا در نیمه نخست سال جاری ۸ درصد افزایش یافته، از پیشرفت در مذاکرات با این اتحادیه برای رفع موانع ورود به بازار و همچنین آماده‌سازی یک سیستم جدید در حوزه ویزا خبر داد. او افزود: «در شش‌ماهه نخست، صادرات ترکیه با رشد ۴.۱ درصدی به ۱۳۱.۴ میلیارد دلار رسید و پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال این رقم از ۲۷۰ میلیارد دلار عبور کند.»

وی همچنین خاطرنشان کرد: «در ۱۴ ماه از ۲۵ ماه گذشته، رکوردهای ماهانه ثبت کرده‌ایم. از ابتدای سال که صادرات سالانه ۲۶۱.۸ میلیارد دلار بود، حالا با افزایش ۵.۲ میلیارد دلاری به رقم ۲۶۷ میلیارد دلار رسیده‌ایم.»

افزایش واردات و تأثیر تنش‌های منطقه‌ای

وزیر تجارت همچنین از افزایش ۱۵.۳ درصدی واردات در ماه ژوئن نسبت به سال گذشته خبر داد و گفت: «میزان واردات ماه گذشته ۲۸.۷ میلیارد دلار بود که همچنان زیر مرز ۳۰ میلیارد دلار قرار دارد. این مرز برای ما از جهت کنترل واردات حائز اهمیت است.»

بولات عامل اصلی افزایش واردات را کاهش تعطیلات عید قربان در سال جاری، افزایش قیمت انرژی و طلا به‌دلیل حملات اسرائیل به ایران، و تقاضای بیشتر برای واردات مواد خام عنوان کرد.

تراز تجاری و عملکرد صادرات خدمات

بر اساس اعلام وزیر تجارت، کسری تجارت خارجی ترکیه در ماه ژوئن با افزایش ۳۹ درصدی به ۸.۲ میلیارد دلار رسید. نرخ پوشش صادرات نسبت به واردات نیز ۷۱.۵ درصد گزارش شده است. همچنین طی ۱۲ ماه گذشته، صادرات با افزایش ۸.۳ میلیارد دلاری به ۲۶۷ میلیارد دلار و واردات با رشد ۱۰ میلیارد دلاری به ۳۵۶ میلیارد دلار رسیده که به معنای کسری ۸۹ میلیارد دلاری تراز تجاری در این بازه است.

بولات درباره صادرات خدمات نیز گفت: «در چهار ماه نخست سال، صادرات خدمات با رشد ۴.۳ درصدی به ۳۰ میلیارد دلار رسید. پیش‌بینی می‌کنیم تا پایان ژوئن، رقم سالانه صادرات خدمات به ۱۱۷ میلیارد دلار برسد و تا پایان سال هدف ۱۲۱ میلیارد دلاری محقق شود.»

مهم‌ترین بخش‌های صادرات و واردات

طبق گزارش وزارت تجارت، در نیمه نخست سال ۲۰۲۵، بیشترین رشد صادرات مربوط به صنایع خودرو (۲ میلیارد دلار)، جواهرات (۱.۳ میلیارد دلار)، صنایع دفاعی و هوایی (۷۳۶ میلیون دلار)، ماشین‌آلات الکتریکی (۵۷۸ میلیون دلار) و محصولات فولادی (۴۷۱ میلیون دلار) بوده است.

در مقابل، فرآورده‌های نفتی، پوشاک، آرد و مصنوعات فلزی با کاهش صادرات مواجه بوده‌اند. در بخش واردات نیز بیشترین رشد به طلای خام (۳.۴ میلیارد دلار)، خودرو (۲.۲ میلیارد دلار)، تجهیزات الکتریکی (۱.۲ میلیارد دلار)، کاکائو، آلومینیوم و مس خام اختصاص دارد.

بازارهای هدف صادرات ترکیه

وزیر تجارت اعلام کرد در نیمه نخست سال، بیشترین صادرات ترکیه به آلمان، انگلیس، آمریکا، ایتالیا و عراق انجام شده است. همچنین صادرات به اتحادیه اروپا ۸ درصد، به کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی ۵.۳ درصد، و به کشورهای عضو سازمان همکاری و توسعه اقتصادی (OECD) حدود ۵.۷ درصد رشد داشته است.

وی افزود: «بیشترین افزایش صادرات به انگلیس با ۱.۱ میلیارد دلار، سپس امارات با ۸۳۰ میلیون دلار و آلمان با ۷۱۹ میلیون دلار ثبت شده است. کشورهای اسلوونی و یونان نیز در فهرست بازارهای در حال رشد قرار دارند.»

بولات در پایان تأکید کرد که ترکیه مصمم است با تداوم دیپلماسی تجاری و حمایت از صادرکنندگان، به روند رشد صادرات ادامه دهد.

عضویت در تلگرام عصر ترکیه عضویت در اینستاگرام عصر ترکیه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا