کشف جدید درباره شامپانزهها، انسان را شگفتزده کرد
بر اساس تحقیق جدید شامپانزهها و بونوها{شامپانزه کوتوله}، نزدیکترین اقوام زنده به بشر، طولانیترین حافظه اجتماعی را در میان تمام گونههای جانوری روی زمین بعد از انسان دارند.
تحقیق منتشر شده در مجله Proceeding of the National Academy نشان میدهد این دوگونه حافظههای بسیار خوبی دارند و قادرند دوستان خود در ۲۶ سال قبل را بشناسند. کشف کلیدی میتواند به باز کردن قفل تکامل در بشر منجر شود. «لوئیس» روانشانس دانشگاه برکلی کالیفرنیا و همکارانش ۱۵ شامپانزه و ۱۲ بونو را از انگلیس، بلژیک و ژاپن انتخاب کرده و روی آنها تحقیق کردند.
به هر یک از آنها تصویری از یک حیوان در کنار دو میمون دیگر نشان داده شد که یکی از آنها غریبه بود و دیگری میمونی بود که عضوی از گروه اجتماعی آنها بوده و با میمون زندگی میکرد. از فناوری ردیابی چشم برای بررسی میمونها استفاده شد، زیرا در مجموع سه ثانیه به آنها تصاویر نشان داده شد و چیزی که پیدا شد این بود که شامپانزهها و بونوبوها ۱۱ تا ۱۴ درصد بیشتر به تصاویر آشنای قبلی خود نگاه کردند.
کریستوفر کروپنیه، یکی از نویسندگان این مطالعه و روانشناس دانشگاه جانز هاپکینز، به نیوساینتیست گفت: «این تفاوت چندانی با راه رفتن در خیابان در یک شهر بزرگ و مواجه شدن غیرمنتظره با فردی که با او به مدرسه میرفتید، ندارد، و شما این کار را انجام میدهید».
بر اساس بیانیهای از برکلی در مورد تحقیق جدید، شامپانزهها حتی طولانیتر به عکسهایی نگاه میکنند که حاوی میمونی است که سوژه با آن دوستانه بوده است و برخی «به ظاهر مجذوب این تصویر شدهاند». یکی از بونوبوها به نام لوئیز وقتی مشخص شد که میتواند برادرزاده خود را پس از ۲۶ سال جدایی بشناسد، محققین را شگفت زده کرد. این یک یافته قابل توجه است. من حتی مطمئن نیستم که ما انسانها بیشتر افرادی را که دو دهه ندیدهایم به خاطر بیاوریم.