عصر ترکیه – طبق قوانین فعلی ترکیه، هر شهروند خارجی که ملک یا املاکی در این کشور به ارزش 400 هزار دلار خریداری کند، می توانند متقاضی شهروندی ترکیه شود و بعد از طی پروسه قانونی، کارت ملی این کشور را که به آن “کیملیک” می گویند، برای خود و اعضای زیر 18 سال خانواده اش، تحویل بگیرد.
اما سوال اینجاست که اگر کسی 400 هزار دلار داشته باشد می تواند شهروندی ترکیه را بگیرد؟
ظاهراً بله ولی در عمل خیر!
بنابراین اگر سودای شهروندی ترکیه را دارید، این مطلب عصر ترکیه را به دقت بخوانید تا بعداً با برهم خوردن حساب و کتاب هایتان، متضرر نشوید.
واقعیت این است که شما باید دهها هزار دلار بیشتر از 400 هزار دلار خرج کنید که در زیر جزئیات آن را برایتان توضیح می دهیم:
1 – هزینه خود ملک
وقتی ملکی می خرید، حتماً کارشناس دولت باید ملک را ببیند، از آن عکس بگیرد، مدارک را بررسی کند و قیمت کارشناسی اش را اعلام کند.
ملاک دولت ترکیه برای تعیین قیمت ملک، همان است که کارشناس در گزارش خود می نویسد، نه قیمتی که بنگاه یا فروشنده به شما می گوید با در تبلیغات می بینید.
اگر کارشناس حتی یک دلار هم کمتر از 400 هزار دلار قیمت بزند، به شما شهروندی نمی دهد.(البته کارشناس قیمت را به لیر می نویسد ولی در نهایت باید معادل دلاری آن 400 هزار دلار آمریکا باشد.)
معمولاً کارشناس ها حدود 5 الی 10 درصد کمتر از قیمت می نویسند. یعنی اگر می خواهید ملک یا املاک خریداری شده توسط شما 400 هزار دلار را پر کند، باید ملکی بخرید که حدود 420 تا 440 هزار دلار باشد.
البته ممکن است در برخی پروژه ها، با هماهنگی هایی که انجام می دهند، این مشکل وجود نداشته باشد ولی در مجموع، روند کار به این شکل است.
یک نکته کاربردی هم این است که همیشه ملکی که دقیقاً بین 420 تا 440 هزار دلار باشد وجود ندارد یا مطلوب تان نیست و عملاً ممکن است مجبور شوید ملک گران تری بخرید.
2 – هزینه بنگاه
بنگاه یا شرکت واسطه ای که ملک را به شما معرفی کرده، 2 درصد از قیمت خانه را از شما می گیرد (بعضی هایشان تا 3 درصد هم می گیرند ولی قانوناً 2 درصد حق دریافت دارند).
پس اگر همان 400 هزار دلار و 2 درصد را ملاک قرار دهیم، 8 هزار دلار نیز اینجا به مخارج تان افزوده می شود.
3 – هزینه انتقال سند
هزینه انتقال سند در ترکیه بسیار بالاست و دولت ترکیه بابت هر نقل و انتقال ملکی، 4 درصد از بهای ملک را از خریدار می گیرد. یعنی 16 هزار دلار هم باید اینجا خرج کنید و الا سند را به اسم تان نمی زنند. سند را در دفترخانه منتقل نمی کنند و در اداره دولتی تاپو (ثبت اسناد خودمان) نقل و انتقال انجام می شود.
4 – هزینه صرافی
ابتدا باید یک هزینه بدهید برای انتقال پول تان به ترکیه. سپس پول تان را باید به دلار در یکی از بانک های ترکیه مسدود کنید. بعد از آن وقتی می خواهید پول فروشنده را بدهید، باید دلاری که در بانک داشتید را با کسر کارمزد به لیر تبدیل کنید که اینجا هم بخشی از پول تان کم می شود. رقم هم بسته به قیمت روز متفاوت است.
5 – هزینه های وکیل
بعد از خرید خانه باید پرونده درخواست شهروندی تشکیل دهید. چون نه زبان ترکی استانبولی می دانید و نه به فرایندهای قانونی ترکیه واقفید، ناگزیر باید به یک فرد یا شرکت وکالت دهید تا کارهای شما را انجام دهد. معمولاً بسته به تعداد اعضای خانواده، حدود 3 الی 5 هزار دلار هم برای این کار از شما می گیرند.
6 – هزینه های متفرقه
کارشناسی که قیمت خانه را تعیین می کند چند هزار لیر می گیرد، بیمه کردن همه اعضای خانواده هزینه های خاص خودش را دارد (و اجباری است)، هزینه های مالیاتی پروسه هم که باید پرداخت شود. ترجمه مدارک تان مثل شناسنامه، عقدنامه و … نیز هزینه زیادی دارد و نیز خرده خرج های دیگری مانند هزینه های دفترخانه و عکس و مدارک و … .
اگر بخواهیم همه این ارقام را تجمیع کنیم چیزی حدود 450 تا 480 هزار دلار – و بلکه بیشتر – داشته باشید تا بتوانید نظر دولت ترکیه در خرید ملک 400 هزار دلاری را تأمین کنید.
البته این جدای از هزینه های شخصی مانند هزینه سفر، رفت و آمد و اقامت و خورد و خوراک در ترکیه است که این ها هم رقم قابل توجهی خواهد بود.
همچنین تا زمانی که شهروندی شما تایید و تثبیت شود، شما به عنوان توریست در ترکیه شناخته می شوید و هزینه هایتان چند برابر شهروندان ترک است؛ مثلاً اگر خدای ناکرده بیمار شوید، باید پول بیشتری بدهید و بیمه ای که در سطرهای بالا گفته شد، عملاً به دردتان نمی خورد و فقط برای تکمیل مدارک است.
پس اگر دار و ندارتان 400 هزار دلار می شود و می خواهید با آن شهروندی ترکیه را بگیرید، بدانید که میسر نیست و آنچه در تبلیغات گفته می شود، تنها بخشی از ماجراست و در عمل، هزینه های شما به طور ملموسی بالا می رود و ممکن است در پایان قصه از اینجا رانده و از آنجا مانده شوید.
البته برخی اتفاقات خارج از اراده شما نیز می تواند وضعیت را بدتر کند. مثلاً خانه خود را در ایران می فروشید تا به دلار تبدیل کنید و در فاصله نقد شدن پول تان، قیمت دلار بالا می رود و همه محاسبات تان به هم می ریزد و حتی نمی توانید خانه مشابه خانه قبلی تان را در همان شهر محل اقامت تان بخرید.
بنابراین، خیلی دقیق محاسبه کنید و وسواس به خرج دهید و در یک کلام بی گدار به آب نزنید و سرمایه تان را به باد ندهید.
مبلغ 400 هزار دلار واسه ترکیه زیاده . آمریکا 500 هزار دلاره
مبلغ 200 هزار دلار واسه ترکیه مناسبه
ممنون از مطلب کاربردی و درستی که نوشته اید ، در واقع خرید ملک و دریافت شهروندی آخرین مرحله از مراحل مهاجرت به یک کشور باید باشد .
بخصوص اینکه تمام سرمایه و دارایی فرد مهاجر چیزی در همین حدود ۴۰۰ هزار دلار باشد و در واقع بعد از دریافت شهروندی ، تازه با این سوال مواجه میشود که حالا باید از کجا مخارج روزانه خود را تامین کند و با داشتن شهروندی یک کشور تازه که خیلی تفاوت با کشور خود او دارد ، چه کاری میتواند بکند و چه کسب و کاری میتواند به راه بیاندازد و …
این تبليغ غیر واقعی ، تا امروز موجب بروز مشکلات جدی برای بسیاری از مهاجران به ترکیه شده است .
نکته مشابه دیگر درباره دریافت اقامت توریستی با خرید ملک ۷۵ هزار دلاری در شهرهای بزرگ ترکیه هست که این هم دقیق نیست و تقریبا در طول سه ماه اقامت توریستی ، غیر ممکن است که کسی بتواند ، ملک مناسب را یافته ، خریداری نموده و سند مالکیت آن را ضمیمه پرونده مهاجرتی خود بنماید .
خلاصه داستان مهاجرت به کشورهایی مثل ترکیه ، بسیار متفاوت از آن است که تبلیغ می شود .
مراقب باشید.
در طول بیست روز خانه در آنتالیا دیدم پسندیدم و خریدم و تاپو یا همان سند بنامم شد. برعکس ایران همه کارها را املاک ترکیه ای انجام داد حتی به نام خودش برای خانه اینترنت گرفت و من هزینه اش را دادم تا اقامتم گرفته شود. بسیار راحت و سریع همه کارها انجام شد. شرط این کار تسلط به زبان مادریمان یعنی ترکیست. به آنتالیا خوش آمدم
ترکیه آینده درستی بخصوص برای مهاجرت ندارد بزرگ نمایی نفرمایید .
حالا 400 هزار تا نه 500 هزار تا . جوری که شما تیتر زدین انگار مشکل اساسی وجود داره.
آفرین به نیما . هر جای دنیا پول حسابی داشته باشی سر سبیل شاه که عددی نیست، سر سبیل ایلان ماسک هم میتونی نقاره بزنی. خود من 6 سال پیش در بیلیک دوزو (ساحیل محلسی) آپارتمان خریدم با 225 هزار لیر . الان اقامت دائم گرفتم
کار به جایی رسیده از هر رهگذری که تو خیابون رد میشه بپرسی میبینی تو فکر مهاجرته
بدون شک و با احترام به براداران ترک، شهروند شدن در ترکیه 1 ریال هم نمی ارزد چه برسه به 400 هزار دلار!!!!!!!!!!
و گربه ای که دستش به گوشت نمی رسید !!