بلیط هواپیما فلای تودی
میزیتو
ارز دیجیتال

آرتور هیز: پیامد جنگ تجاری چین و آمریکا قیمت بیت کوین را به ۱ میلیون دلار سوق می‌دهد!

آرتور هیز (Arthur Hayes)، یکی از بنیان‌گذاران صرافی بیت‌مِکس (BitMEX) و مدیر ارشد سرمایه‌گذاری شرکت مِیل‌استروم (Maelstrom)، معتقد است نظام مالی جهانی در حال گذار از یک تغییر ساختاری بزرگ است؛ تغییری که می‌تواند قیمت بیت کوین را به سمت قیمت یک میلیون دلاری هدایت کند.

کرمان موتور

به گفته هیز، تنش‌های فزاینده تجاری میان ایالات متحده و چین در حال تسریع فروپاشی هنجارهای اقتصادی دیرینه است و این امر، فضای بیشتری برای دارایی‌های بی‌طرفی همچون بیت کوین فراهم می‌کند تا در مرکز توجه قرار گیرند.

چگونه تقابل آمریکا و چین می‌تواند تقاضا برای بیت کوین را افزایش دهد؟
به گزارش میهن بلاکچین، در تاریخ ۵ آوریل (۱۶ فروردین)، هیز در پستی در شبکه اجتماعی X (توییتر سابق) پیش‌بینی کرد که نرخ تبادل میان دلار آمریکا و یوان چین (USDCNY) ممکن است به عدد ۱۰.۰۰ برسد.

او این موضوع را به احتمال امتناع شی جین‌پینگ (Xi Jinping)، رئیس‌جمهور چین، از تغییر مسیر اقتصادی کشورش نسبت داد؛ تغییری که ممکن است از سوی ایالات متحده و به‌ویژه در دوره ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ با سیاست‌های تهاجمی تجاری، خواسته شود.

هیز نوشت:

USDCNY به عدد ۱۰.۰۰ خواهد رسید چون هیچ راهی نیست که شی جین‌پینگ حاضر شود چین را به شیوه‌ای تغییر دهد که ترامپ راضی شود. این همان ابرسلاحی است که بیت کوین برای صعود سریع به یک میلیون دلار نیاز دارد.

در هفته گذشته، بازارهای مالی جهان پس از اعلام اعمال تعرفه ۱۰٪ از سوی دولت ترامپ بر تمام واردات، به شدت دچار تلاطم شدند. چین که با تعرفه‌هایی تا ۳۴٪ مواجه شده اعلام کرده که از تاریخ ۱۰ آوریل (۲۱ فروردین)، دور جدیدی از تعرفه‌های تلافی‌جویانه را اجرا خواهد کرد.

با این حال، ترامپ در واکنش به پاسخ چین، موضع سخت‌گیرانه‌تری گرفت و اقدامات پکن را اشتباه خواند. او در شبکه اجتماعی «تروث سوشال» نوشت:

چین اشتباه بازی کرد، آن‌ها وحشت‌زده شدند و این تنها چیزی است که توان تحملش را ندارند!

در حالی که این جنگ لفظی سیاسی ادامه دارد، هیز معتقد است تهدیدهای عمیق‌تری در لایه‌های پنهان‌تر اقتصاد جهانی در حال شکل‌گیری است. به باور او، جنگ تعرفه‌ها می‌تواند موقعیت جهانی اوراق قرضه و سهام آمریکا را به خطر بیندازد.

سال‌هاست که آمریکا با اجرای سیاست کسری تجاری، دلار به اقتصاد جهانی صادر کرده و کشورهای دیگر نیز این دلارها را صرف خرید دارایی‌های مالی آمریکایی مانند اوراق خزانه و سهام می‌کردند. اما به اعتقاد هیز، این الگو دیگر قابل دوام نیست.

image 25
بدهی فدرال آمریکا – منبع: هیز

او هشدار داد که اگر کشورهای جهان از انباشت دلار دست بکشند، تقاضا برای اوراق قرضه و سهام آمریکا کاهش خواهد یافت و برخی حتی ممکن است برای محافظت از اقتصاد خود، ذخایر دلاری خود را بفروشند.

هیز همچنین اشاره کرد که حتی در صورت عقب‌نشینی ترامپ از موضع تند تجاری خود، اعتماد از دست‌رفته رهبران جهانی قابل بازگشت نخواهد بود.

او نوشت:

حتی اگر ترامپ شدت تعرفه‌ها را کاهش دهد، هیچ وزیر اقتصادی یا رهبر جهانی حاضر نیست ریسک کند و با بازگشت احتمالی سیاست‌های ناگهانی ترامپ مواجه شود. بنابراین وضعیت نمی‌تواند به حالت قبل بازگردد. کشورها باید آنچه برای منافع ملی خودشان بهتر است، انجام دهند.

در چنین شرایطی، هیز نقش تازه‌ای برای دارایی‌هایی که وابسته به هیچ دولت خاصی نیستند، متصور است. به باور او، طلا که مدت‌ها به‌عنوان پناهگاه امن شناخته می‌شد، بار دیگر به مرکز توجه بازخواهد گشت.

هیز می‌گوید:

دلار همچنان ارز ذخیره جهانی خواهد بود، اما کشورها طلا را برای تسویه تجارت جهانی نگه‌داری خواهند کرد. ترامپ هم به این موضوع اشاره کرد، چون طلا از تعرفه معاف است! طلا باید آزادانه و ارزان در نظام پولی جدید جهان جریان داشته باشد.

با این حال، او بیت کوین را دارایی جذاب‌تری در دنیایی تعریف‌شده با تمرکززدایی، آزادی سرمایه و بی‌اعتمادی به ساختارهای سنتی قدرت می‌داند.

هیز در پایان نوشت:

کسانی که می‌خواهند خود را با بازگشت به روابط تجاری پیش از سال ۱۹۷۱ وفق دهند، باید طلا، سهام شرکت‌های استخراج طلا و بیت کوین بخرند.

عضویت در تلگرام عصر ترکیه عضویت در اینستاگرام عصر ترکیه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا