چرا باید به روانشناس مراجعه کنیم؟
گاهی پیش میآید که در حل مشکلات زندگی به بنبست میرسیم و حس میکنیم توانایی لازم را برای حل مشکلاتمان نداریم

مشاور و روانشناس بالینی با بیان اینکه فقط ۴۰ درصد مردم در مواقع ضروری به روانشناس مراجعه میکنند، گفت: هنوز بخشی از جامعه روانشناس را تنها برای «بیماران روانی» میداند، در حالی که مراجعه به روانشناس میتواند راهی برای رشد فردی، حل تعارضات روزمره و بهبود کیفیت زندگی باشد.
به گزارش ایسنا،گاهی پیش میآید که در حل مشکلات زندگی به بنبست میرسیم و حس میکنیم توانایی لازم را برای حل مشکلاتمان نداریم در این مواقع بهترین چاره مراجعه به روانشناس است که تخصص کافی در این حوزه دارد و سالها در این زمینه فعالیت کرده است.
اینکه چرا باید به روانشناس مراجعه کنیم سوالی است که ممکن است برای افراد زیادی پیش بیاید. بسیاری اعتقاد دارند که مراجعه به روانشناس تنها برای کسانی که دچار اختلالهای روانی و یا مشکلات روحی هستند لازم است در صورتی که این تصور اشتباه است. امروزه با وجود فشارها و استرسهایی که همهی ما در زندگی تحمل میکنیم وجود شخصی که بتواند ذهن آشفته ما را به آرامش برساند بسیار اهمیت دارد.
به مناسبت روز روانشناس و مشاور، به سراغ نسترن جهانسیر، روانشناس بالینی ساکن گرگان رفتیم تا از نگاه یک متخصص، وضعیت سلامت روان، مراجعه مردم به روانشناسان و چالشهای فرهنگی پیرامون آن را بررسی کنیم.
نسترن جهانسیر با بیان اینکه با توجه به فشارهای اقتصادی و اجتماعی در جامعه میزان آگاهی عمومی مردم از اهمیت روانشناسی در جامعه تا چه اندازه ارتقاء یافته است، اظهار کرد: در سالهای اخیر آگاهی عمومی نسبت به روانشناسی رشد قابلتوجهی داشته، اما همچنان فاصله زیادی با استانداردهای جهانی داریم. هنوز بخشی از جامعه روانشناس را تنها برای «بیماران روانی» میداند، در حالی که مراجعه به روانشناس میتواند راهی برای رشد فردی، حل تعارضات روزمره و بهبود کیفیت زندگی باشد.
وی با بیان اینکه ریشه بیشتر بیماریهای جسمی ناشی ازسلامت روان بوده است، ادامه داد: در شهرهایی مثل گرگان، شاید تنها ۳۰ تا ۴۰ درصد مردم در مواقع ضروری به روانشناس مراجعه میکنند که این عدد باید افزایش یابد.
این روانشناس بالینی به نقش روانشناسی در بهبود سلامت روان عمومی جامعه اشاره کرد و گفت: روانشناسی نقشی کلیدی در کاهش تنشهای ناشی از بحرانهای اقتصادی، بیکاری، طلاق و مشکلات خانوادگی دارد. در سالهای اخیر، گرایش به دریافت مشاوره بهویژه در نسل جوان بیشتر شده است. با این حال، نبود حمایت بیمهای و هزینههای بالا، مانعی مهم برای مراجعه مستمر مردم به روانشناسان است.
جهانسیر با بیاناینکه جامعه ما هنوز با چالشهایی چون «انگ اجتماعی»، ترس از قضاوت و باورهای سنتی روبرو هستند، گفت: بسیاری ترجیح میدهند مشکلات را پنهان کنند یا با خود حل کنند تا اینکه از کمک تخصصی بهره بگیرند. آموزش عمومی، برنامههای رسانهای و حضور بیشتر روانشناسان در مدارس، دانشگاهها و محیطهای کاری میتواند به نهادینهسازی این فرهنگ کمک کند.
جهان سیر تصریح کرد: روانشناسی نوعی علم است و روانشناس باید استعداد و ذهن تحلیلگرا داشته باشد وفردی که به ایشان مراجعه میکند بتواند ارتباط خوبی برقرار کرده و این اطمینان را به شخص بدهد که میتواند مشکل را در زمینههای مختلف اجتماعی حل کرده و راهکار مناسب ارائه دهد.
وی ادامه داد: آگاهی جامعه در حال افزایش است، اما همچنان انگ اجتماعی یکی از موانع بزرگ به حساب میآید. در حالی که مراجعه به پزشک عمومی برای درد جسمی عادی شده، هنوز بسیاری افراد از مراجعه به روانشناس خجالت میکشند یا آن را نشانه ضعف میدانند. ما باید روانشناسی را همانند دیگر شاخههای پزشکی در نظر بگیریم؛ چون سلامت روان به اندازه سلامت جسم اهمیت دارد.