میزیتو
بلیط هواپیما فلای تودی
گزارش آگهی

میلگرد چیست و انواع آن کدامند؟

تبلیغ در عصر ترکیه

یکی از پرمصرف ترین مقاطع فولادی در صنایع مختلف، میلگرد می باشد که امروزه در کارخانه های سرتاسر جهان، انواع آن را تولید کرده و در بازارهای داخلی و خارجی، عرضه می کنند. میلگرد، از طریق چهار روش اصلی نورد گرم، نورد سرد، ترمکس و میکروآلیاژی ساخته می شوند. هر یک از این روش ها، نسبت به دیگری متفاوت بوده و سبب می شوند تا میزان مقاومت میلگردها نیز با هم فرق داشته باشند.

به طور کلی میلگردها به دو دسته ساده و آجدار تقسیم می شوند که هر یک از آن ها نیز دارای انواع مختلفی هستند. برای ساخت میلگرد، از استانداردهای مختلفی استفاده می کنند که رایج ترین آن ها شامل: استاندارد روسی، ژاپنی، اروپا، ایران و…. می باشند. میلگردها همگی به عنوان تقویت کننده به شمار می آیند که دارای سطوحی دایره ای و توپر هستند. برای آشنایی بیشتر با میلگرد و انواع آن، در ادامه مطلب همراه ما باشید.

میلگرد چیست و نحوه ساخت آن چگونه است؟

به پروفیلی که دارای سطوحی مقطعی، دایره ای و توپر باشد، میلگرد گفته می شود ک از آن به عنوان تقویت کننده استفاده می کنند. برای ساخت این محصول، از روش های مختلفی استفاده می کنند که یکی از متداول ترین آن ها، نورد گرم است. در این روش ابتدا فولاد را در کوره هایی با دمای بالا قرار داده و سپس مواد ذوب شده را از بین دو غلتک یا استوانه های گردان عبور می دهند. با این کار، آن ها را به اشکال مورد نظر تبدیل کرده و سپس از طریق فشارهای وارده از استوانه ها روی بلوک فولادی، مولکول های آن ها به هم نزدیک می کنند. با این کار، استحکام میلگرد را تا حد زیادی افزایش می دهند. فرایند نورد سرد، یکی دیگر از روش های تولید میلگرد است که این روش در مقایسه با سایرین قدیمی تر می باشد. در این فرایند، شمش های فولادی را از نواری سرد عبور داده و ساختار کلی آن را تغییر می دهند. با این کار، یک ساختار کریستالی ایجاد کرده و شکل پذیری میلگرد را تا حد زیادی کاهش می دهند.

روش سوم ساخت میلگرد، روش ترمکس است که در واقع روش پیشرفته نورد سرد می باشد. زیرا، در این روش فولادی که به یکباره سرد و شکننده شده و مجددا آن را تحت عملیات حرارتی قرار می دهند. به یاد داشته باشید که در این روش، از کربن زیادی برای ساخت میلگرد استفاده می کنند که به همین خاطر استحکام و قابلیت شکل پذیری میلگرد بیشتر از روش نورد سرد است. یکی از جدیدترین روش های ساخت میلگرد، روش میکروآلیاژی است که در آن از ریز ذرات مختلفی استفاده می کنند. از جمله مهم ترین این ریز ذرات، شامل: وانادیوم، نیوبیوم و تیتانیوم هستند که استفاده از آن ها منجر به ساخت کاربیدهای بین فلزی شده و در نتیجه مقاومت میلگرد تا حد زیادی افزایش پیدا می کند.

معرفی انواع استانداردهای تولید میلگرد

برای ساخت میلگرد، استانداردهای بسیاری نیز وجود دارند که هر یک از کارخانه ها از یک یا چند مورد از ان ها استفاده می کنند. تعدادی از متداول ترین استانداردهای تولید میلگرد، شامل موارد زیر می باشند:

استاندارد JIS ژاپن

یکی از انواع استاندارد تولید میلگرد، استاندارد  JIS است که اغلب میلگردهای ساخته شده در کشور ژاپن، براساس آن می باشند. میلگردهایی که طبق این استاندارد تولید می شوند، مقاومت زیادی دارند؛ زیرا، ژاپن یک کشور زلزله خیز بوده و به همین خاطر محصولاتی که در این کشور ساخته می شوند نیز باید در برابر زلزله، مقاوم باشند. ساخت میلگرد با این نوع از استاندارد به نحوی است که ابتدا فروآلیاژها به فولاد اولیه اضافه شده و سپس شمش فولادی در پروسه نورد به شکل دلخواه تبدیل می گردد. سپس، آن را در محیط قرارداده و صبر می کنند تا آرام آرام سرد شده و به دمای مطلوب برسد. این مسئله سبب شده است تا خواص مکانیکی و شیمیایی به طور یکسان در کل سطح میلگرد پخش شده و مقاومت آن یکنواخت شود.

استاندارد اروپا DIN 

اغلب اوقات از استاندارد  DIN در کشورهای اروپایی برای تولید انواع میلگرد ساده و آجدار استفاده می کنند. تولید میلگرد براساس این استاندارد شمش فولادی پس از مرحله نورد، از لوله های آب سرد عبور کرده و به دمای محیط می رسد. با این کار، مقاومت کلی فولاد پایین آمده و همچنین میزان مقاوم بودن فولاد در بخش سطح و مرکز آن، یکسان نخواهد بود که این مسئله موجب می شود تا میلگردهای ساخته شده با این روش برای مناطق زلزله خیز، مناسب نباشند.

استاندارد روسی

استاندارد روسی یکی از رایج ترین نوع استانداردهای ساخت میلگرد است که براساس آن 4 نوع فولاد (A1,A2,A3,A4 ) با مقاومت کششی 3800 , 5000 و 6000 و مقاومت تسلیم 2300 , 3000 و 4000 کیلوگرم بر سانتی متر مربع را تولید می نمایند. میلگردهای ساخته شده با این روش از نظر سختی به سه دسته تقسیم می شوند که شامل موارد زیر هستند:

  • نرم
  • نیمه سخت
  • سخت

آشنایی با انواع میلگرد

هر یک از انواع میلگردها از نظر سایز و ابعاد، کاربرد، روش های ساخت، مواد اولیه مورد استفاده و… با هم متفاوت می باشند که تعدادی از اصلی ترین آن ها شامل موارد زیر هستند:

  • میلگرد  A706 : این محصول مقاومت زیادی در برابر زلزله دارد و در 2 رده 60 و 80 با تنش های تسلیم 420 و 550 مگاپاسکال و با قطرهای 22 , 25, 29, 32, 36, 43 و 57 میلی متر تولید می شود.
  • میلگرد A615 : نوع دیگری از پرکاربردترین میلگردها، نوعA706  است که معمولا در ۲ رده 520 و 550 مگاپاسگال به تولید می رسد.
  • میلگرد A1035 : این محصول دارای کربن کم و کروم زیادی است که در ۲ رده ساخته شده ۶۹۰ و ۸۳۰ مگاپاسکال ساخته می شود.
  • میلگرد SAS670: این میلگرد محصول کشور آلمان است که با میزان مقاومت تسلیم 670 مگاپاسکال و با روش حرارتی و خنک کاری تولید می شود.
  • میلگرد حرارتی: این محصول در برابر حرارت مقاوم بوده و با تغییرات دما، دچار تغییر شکل نمی شود. میلگرد حرارتی با قطر بین 5 تا 8 میلی متر ساخته شده و اغلب از آن برای سقف های بتنی، استفاده می کنند.
  • میلگرد برشی : این محصول با نام میلگرد عرضی، نیز شناخته می شود که یکی از اصلی ترین نوع میلگردها می باشد. این محصولدر اشکال مختلف مربعی، دایره ای و مستطیلی ساخته شده و می تواند هر نوع ضربه وارد شده به سازه را مهار کند.
  • میلگرد خرک: گاهی اوقات برای ایجاد حد فاصله بین مش بالایی و مش زیرین، از میلگرد خرک استفاده می کنند. این محصول به صورت عمودی روی مش زیرین فونداسیون قرار می‌گیرد.
  • میلگرد رامکا : میلگرد رامکا یا پاشنه بتن، نوعی از پرطرفدار ترین میلگردها به حساب می آید که همواره فاصله بین قالب تا میلگرد ستون را تعیین می کند. استفاده از این نوع میلگرد باعث می شود تا هم ستون های طبقات مختلف و هم ستون های موجود در یک طبقه، با هم، یکسان بوده و دقیقا در یک راستا قرار بگیرند.

خلاصه مطلب

ما در این بخش تلاش کردیم تا شما عزیزان را با میلگرد و متداول ترین استانداردهای ساخت آن آشنا کرده و همچنین برخی از انواع آن ها را نیز به شما عزیزان معرفی کنیم. به خاطر داشته باشید که علاوه بر موارد ذکر شده، میلگردها انواع دیگری نیز دارند. لذا، اگر هم اکنون تصمیم به خرید این محصولات فولادی و یا انواع محصولات مفتولی را دارید، بهتر است به سایت های معتبری همچون فولاد فیدار مراجعه کنید. زیرا، خرید از سایت های نامعتبر می تواند هم به سرمایه شما آسیب رساند و هم مشکلات را در آینده برای سازه ها، ایجاد کند. بنابراین، شما می توانید با پرداخت کمترین مبلغ، باکیفیت ترین میلگردها را از فولاد فیدار تهیه کنید.

منبع: میلگرد چیست و انواع ان کدامند؟

عضویت در تلگرام عصر ترکیه عضویت در اینستاگرام عصر ترکیه

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا