میزیتو
بلیط هواپیما فلای تودی
آخرین خبرهاخبرهای ویژه

گزارش TRT ترکیه از آزاد شدن پاورلیفتینگ بانوان در ایران: هیچ چیز نمی تواند مانع زنان ایرانی شود

تبلیغ در عصر ترکیه

رسانه ترکیه ای TRT در گزارشی به آزاد شدن ورزش پاورلیفتینگ بانوان در ایران پرداخت. مشروح گزارش به شرح زیر است:

مریم قربانی، دارنده مدال طلای مسابقات پاورلیفتینگ «یورو- آسیا» ترکیه، با اشاره به آزاد شدن این ورزش برای زنان در ایران گفت که هیچ چیز نمی‌تواند جلوی راه زنان ایرانی را بگیرد.

شب بعد از کار، وارد سالن بزرگ بدنسازی می‌شود. دستگاه‌ها همه خسته از تمرین ورزشکاران در سکوت باشگاه آرام گرفته است. مریم به گوشه‌ای می‌رود و پلیت‌های 10، 15 کیلویی را روی هالتر می‌گذارد. تمرکز می‌کند و وزنه را بالا می‌کشد.

مریم قربانی، مربی بدنسازی و پاورلیفتینگ ایرانی که 20 سال است به صورت حرفه‌ای بدنسازی کرده و 4 سال است که به صورت حرفه‌ای پاورلیفتینگ کار می‌کند.

او نائب قهرمان مسابقات کشوری بوده و تابستان گذشته مدال طلای مسابقات «یورو آسیا» را در ترکیه از آن خود کرد. این ورزش نوپا در ایران پیش از آنکه در بین بانوان فراگیر شود، از سوی فدراسیون بدنسازی و پرورش اندام برای زنان ممنوع شد.

مریم درباره این موضوع گفت: ورزش پاورلیفتینگ از سوی آقای نصیرزاده، رئیس فدراسیون بدنسازی برای زنان ایرانی از دو سال پیش ممنوع شد. حتی برای خبر هم از عکس من استفاده کرده بودند.

او در پاسخ به این سوال که ورزش پاورلیفتینگ برای زنان ایرانی از چه زمانی آزاد شد؟ توضیح جالبی می‌دهد: جلوی راه خانم‌های ایرانی را هیچ چیزی نمی‌تواند بگیرد. ورزش را نصیرزاده، رئیس فدراسیون ممنوع کرد ولی خب ما خانم‌ها به حرفش گوش ندادیم و در نهایت از تابستان گذشته به صورت رسمی آزاد شد و به زودی هم تیم ملی بانوان تشکیل خواهد شد.

مریم می‌گوید: مشکلشان این است که این ورزشی زمخت و مردانه است. هنوز آن را مناسب خانم‌ها نمی‌دانند. مسابقات ما را در تلویزیون نشان نمی‌دهند تا تبلیغ این ورزش نشود.

او معتقد است که رسمیت ندادن به پاورلیفتینگ نه تنها باعث می‌شود این ورزش دیرتر رشد کند بلکه مشکلاتی هم ایجاد می‌کند. او برای مثال توضیح می‌دهد که بیشتر خانم‌ها نزدیک مسابقات تستسترون استفاده می‌کنند و این امر یکی از معایب پاورلیفتینگ است. متاسفانه چون علم این ورزش در ایران نیست، عمده زنان ورزشکار تستسترون مصرف می‌کنند. چرا که به هر قیمتی می‌خواهند مقام کسب کنند. اما در کشورهای دیگر، مسابقات بر اساس اصول است. دو نوع مسابقه برگزار می‌شود و افرادی که تستسترون استفاده کرده‌اند جدا از دیگران به رقابت می‌پردازند. بنابراین تبعیضی وجود ندارد.

باشگاهی که مریم در آن مربی است، یکی از دو باشگاه پاورلیفتینگ ایران است که هر دو آنها در تهران قرار دارند و به گفته مریم زنان علاقه‌مند به این رشته حتی از بندرعباس هر هفته به تهران سفر می‌کنند تا زیر نظر مربی تمرین کنند.

به گفته مریم با اینکه مسابقات استانی و کشوری این رشته در ایران برگزار می‌شود و برخی ورزشکاران در مسابقات بین‌المللی شرکت می‌کنند اما هنوز تیم ملی این رشته برای بانوان تشکیل نشده است. او می‌گوید: از ورزش پاورلیفتینگ حمایت نمی‌شود. در این رشته بیشتر خانم‌های خانه‌دار فعالیت می‌کنند. دختران جوان و زنان شاغل کمتر به این رشته علاقه دارند. این ورزش به قدرت بدنی نیاز دارد. اما شرایط سنی ندارد. شاید به این دلیل که تمرین در باشگاه یک روز است، زنان خانه‌دار به راحتی در آن شرکت می‌کنند. امکانات گران قیمتی هم نیاز ندارد.

این مربی پاورلیفتینگ درباره حضورش در این رشته و تجربه شرکت در مسابقات ترکیه می‌گوید: حس کردم با این ورزش می‌توانم خودم را تخلیه کنم. چون قدرت بدنی بالایی می‌خواهد. خانم‌ها از نظر ورزشی صفر هستند. ما با خرج خودمان به ترکیه رفتیم. اما در ایران اصلا دیده نشدیم. هیچ تشکری از ما نشد. نصیرزاده، رئیس فدراسیون گفت شما غیرقانونی رفتید. جالب است بدانید یک شرکت ترکیه‌ای اسپانسر ما شد، اما کشور خودمان هیچ اهمیتی نداد. اساسا کشور ترکیه در رشد ورزش بانوان ایران خیلی موثر است. چرا که ما به راحتی می‌توانیم در مسابقات این کشور شرکت کنیم و نیازی به ویزا نداریم.

او در خصوص محدودیت پوشش در مسابقات بین‌المللی می‌گوید: ما حجاب‌مان را رعایت می‌کنیم و در مسابقات برای دیگر شرکت کنندگان بسیار عجیب است که ما پوشش داریم. چرا که آن‌ها با لباس مخصوص و خیلی راحت در مسابقات حضور دارند و طبیعتا پوشش ما خیلی روی عملکردمان تاثیر می‌گذارد.

عضویت در تلگرام عصر ترکیه عضویت در اینستاگرام عصر ترکیه

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا