«مجمع مشاوران سرمایهگذاری ایران و ترکیه» با حضور یازده شرکت ایرانی در استانبول تشکیل شد.
به دنبال افزایش شمار مهاجرین ایرانی در ترکیه و راهاندازی شمار زیادی از کسب و کارها توسط این افراد در حوزههای مختلف، تعدادی از شرکتهای ایرانی در حوزههای مشاوره سرمایهگذاری، حقوقی و تجارت فعالیت دارند، برای ایجاد «انسجام بهتر» اقدام به تشکیل انجمنی با عنوان «مجمع مشاوران سرمایهگذاری ایران و ترکیه «İYADD» در استانبول کردند.
به گزارش عصر ترکیه به نقل از خبرگزاری آناتولی، مجید مجیدی، مدیرعامل هولدینگ «هوماو» و رئیس نخستین دوره این انجمن که فعلا یازده عضو دارد، در مورد علت راهاندازی آن به خبرنگار آناتولی گفت: «دو هدف اصلی داشتیم یکی آشنا کردن اعضای مجمع، سرمایهگذاران و هموطنانمان با حق و حقوقهایی که در ترکیه دارند و جلوگیری از بروز مشکلات مالی احتمالی.
دوم؛ ایجاد بستر منسجم برای همفکری و فعال بودن اینها در یک مجموعه برای داشتن قدرت واحد در برابر نهادهای دولتی. در صورت ایجاد انسجام میتوانیم با ادارات دولتی به طور یک واحد در ارتباط باشیم».
مجیدی که پس از پایان دوره تحصلیاش در مقطع حقوق خصوصی در ترکیه، از سال 2010 در زمینه سرمایهگذاری، ساخت و ساز و کسب و کار به ایرانیها مشاوره میدهد. در این زمینه توضیح داد: اعضای ما شرکتهای ممتاز ایرانی در ترکیه هستند که از سالهای طولانی در این جا فعالیت داشتهاند، گردهم آمدیم که با نهادهای دیگر در راستای منافع ایرانیها در اینجا مراودات داشته باشیم.
وی با تاکید بر اهمیت ایجاد چنین تشکلی برای ایرانیهای مقیم در ترکیه گفت: میتوانیم به واسطه پزشکهای ممتاز ایرانی که در ترکیه تحصیل کردند، بیمارستان ایرانی مانند آن چه که در دوبی راهاندازی شده، در ترکیه داشته باشیم. در کنار بیمارستان، مدارس ایرانیها هم قابل تاسیس هستند.
تسهیل رفع مشکلات در بروکراسی
رضا حسنی، رئیس مجموعه ترکیه پرتال که از سال 2015 در زمینههای مشاوره سرمایهگذاری و کسب و کار و ساخت و ساز فعالیت دارد، اصلی ترین هدف این انجمن را «ارتباط گیری با ارگانهای و سازمانهای دولتی در راستای حل مشکلات سرمایهگذاران ایرانی در ترکیه دانست و گفت: ایرانیهایی که به عنوان سرمایهگذار یا به هر دلیلی ساکن ترکیه هستند گاهی بر سر حل یک سری مسائل با بروکراسی با مشکلات مواجه میشوند. با این گام میخواهیم مشکلات را به گوش ارگانهای دولتی برسانیم.
حسنی با بیان اینکه این روند فرصتهای «خوبی» را میتواند هم برای مهاجران مستعد و دولت ترکیه ایجاد کند گفت: مهاجرین با ظرفیتهای بالای علمی، فکری و هنری و ورزشی مهاجرت کردند که دولت ترکیه میتواند به راحتی بر روی آنها سرمایهگذاری انجام دهد.
وی در خصوص روند عضویت در این انجمن گفت: هیج محدودیتی در قالب حوزه فعالیت برای عضویت در این مجموعه نداریم. به طور مثال کسی که دارای باشگاه ورزشی، شرکت توریستی یا تجاری دارد، به طور کلی هر کسی که دارای یک هویت حقوقی داشته یا دارای برند و مجموعهای است میتواند برای ثبتنام از طریق دبیرخانه اقدام کند.
تقویت همکاریهای اقتصادی ترکیه و ایران
محمد فاتح کاپوجو شریک ترکیهای یکی از شرکتهای عضو در این انجمن نیز که در حوزه ساخت و ساز و گردشگری فعالیت میکند، بیان کرد: «ایران و ترکیه داری همکاریهای بسیار جدی در زمینه اقتصادی هستند. ما نیز برای ایجاد بستر تحقق تجارتهای درست و صحیح و فراهم کردن امکانات لازم برای سرمایهگذاران ایرانی جهت انجام تجارت مطمئن تلاش میکنیم. در این راستا نیز این انجمن را تشکیل دادیم».
وی تصریح کرد: این همکاریهای میتواند در زمینههای گردشگری و ساخت و ساز یک فضای هم افزایی روبه ترقی ایجاد کند. انجمن را با زیرساختهای لازم راه اندازی کرده و معتقدیم که به طور جدی میتوانیم مسیر پیشرفت را طی کنیم.
گفتنی است جلسه نخست این فعالان اقتصادی با حضور نمایندگانی از شرکتها و موسسات رسمی و ثبت شده فعال و حاضر در زمینه سرمایه گذاری ایرانیان در ترکیه در روز شنبه ۱۸ فوریه ۲۰۲۳ در استانبول تشکیل شد و موسسین بر رویکرد غیر انتفاعی برای خود اعضا و تعریف پروژه های اقتصادی متضمن منافع اقتصادی و سود سرمایه گذاری برای هموطنان ایرانی همراه با ایجاد زمینه آشنایی و همکاری فعالان حوزه های کسب و کار و املاک و تعریف پروژه های جدید اقتصادی و حمایت از حقوق سرمایه گذاران با توجه به افزایش شمار سرمایه گذاران و فعالان اقتصادی ایرانی در ترکیه تاکید کردند.