میزیتو
بلیط هواپیما فلای تودی
آخرین خبرها

چرا برشته‌کردن نان، مضر است؟

نان برشته طعم دلچسبی دارد اما زمانی که حرارت زیادی می‌بیند، ترکیباتی به‌نام آکریلامید در آن به‌وجود می‌آید که سرطان‌زا هستند.

کرمان موتور

بسیاری از افراد عادت دارند برای وعده صبحانه، نان را در مایکروویو، توستر یا حتی روی بخاری می‌گذارند تا برشته شود.

گرچه شاید به‌‌نظر برسد نان طعم دلچسب‌تری پیدا می‌کند اما از نظر سلامت آسیب‌هایی به همراه دارد.

زمانی که نان حرارت بالا می‌بیند، ماده‌ای شیمیایی به‌نام آکریلامید در آن به‌وجود می‌آید. این ماده در چیپس، سیب‌‌زمینی سرخ‌شده، بیسکوئیت‌ها، قهوه و دود توتون و تنباکو نیز وجود دارد. این ماده در دمای بالا ایجاد می‌شود و طبیعتا اگر طبخ هر نوع غذا در فر، باربیکیو، تابه و… با دمای بیش از 120 درجه سانتی‌گراد و رطوبت پایین انجام شود، شرایط به وجود آمدن این ترکیب فراهم می‌شود.

آکریلامید از قندها و اسیدهای آمینه ای که به‌طور طبیعی در بسیاری از موادغذایی وجود دارند، به‌وجود می‌آید. در نتیجه مکانیسم بروز این تغییر، رنگ طلایی‌ و عطر و طعم خاص در خوراکی ها ایجاد می شود. در کنار جذابیت این تغییر در مواد غذایی، متاسفانه آکریلامید یک ماده سرطان‌زاست. اما بهتر است در این خصوص چه اقدام انجام شود!

نان و خوراکی‌ها را با حرارت ملایم بپزید
برای کاهش زمینه تشکیل مولکول‌های آکریلامید، توصیه می‌شود هنگام طبخ غذا و گرم‌کردن نان از حرارت ملایم استفاده شود. در این حالت خوراکی‌ها نسبتا طلایی می‌شوند اما نمی‌سوزند. همچنین، قسمت‌های سوخته نان و دیگر موادغذایی را که مقدار زیادی آکریلامید دارند را نباید خورد. در مورد سبزیجات نیز مدت زمان مطلوب طبخ را باید در نظر گرفت تا حرارت زیادی نبینند.

نوشته های مشابه

سیب‌زمینی را در یخچال نگهداری نکنید
یکی دیگر از توصیه‌های مهم برای کاهش زمینه ایجاد آکریلامید، پرهیز از نگهداری سیب‌زمینی در یخچال است. در این شرایط، مقدار قند سیب‌‌زمینی افرایش می‌یابد و طی زمان پخت نیز آکریلامید بیشتری تولید می‌شود. بنابراین، سیب‌‌زمینی را باید در محل تاریک و خنک نگهداری کرد. همچنین، توصیه می‌شود به‌طور کلی مصرف خوراکی‌های سرخ‌شده کاهش یابد و رژیم غذایی شامل انواع میوه‌ها و سبزیجات باشد. میوه‌ها و سبزیجات سرشار از آنتی‌اکسیدان‌ها هستند که عملکرد رادیکال‌های آزاد و ترکیبات مضر و سرطان‌زا را در بدن خنثی می‌کنند.

عضویت در تلگرام عصر ترکیه عضویت در اینستاگرام عصر ترکیه
منبع
سلامت

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا