میزیتو
بلیط هواپیما فلای تودی
خبرهای ویژه

ناو پهپادبر ترکیه در استانبول پهلو گرفت تا شهروندان از آن بازدید کنند

تبلیغ در عصر ترکیه

تی.سی.جی آنادولو اولین کشتی پهپاد مسلح جهان به منظور بازدید عموم مردم در بندر سارایبورنو در استانبول پهلو گرفت.

خبرگزاری آناتولی ترکیه در این باره نوشت: شهروندان در طول ساحل با علاقه و غرور به تماشای سفر این کشتی عظیم در تنگه بسفر پرداخته و عکس‌های یادگاری گرفتند.

بزرگترین کشتی جنگی ترکیه امروز 17 آوریل از ساعت 13:00 به وقت ترکیه برای بازدید عموم باز خواهد شد.

تی.سی.جی آنادولو با 231 متر طول و 32 متر عرض ظرفیت حمل 94 خودرو را بر روی عرشه خود دارد.

10 هلیکوپتر یا 11 پهپاد مسلح بر روی عرشه پرواز و 19 هلیکوپتر یا 30 پهپاد مسلح در آشیانه قابل استقرار هستند.

در این کشتی با 1223 پرسنل، یک بیمارستان کامل و 2 اتاق عمل جراحی وجود دارد.

خلوصی آکار، وزیر دفاع ملی ترکیه اظهار داشت که تی.سی.جی آنادولو برای بازدید شهروندان در استانبول باز خواهد شد.

آکار با اعلام اینکه پس بازدید عموم، این کشتی به سمت دریای سیاه حرکت خواهد کرد، گفت: کسانی که قدرت ترکیه را ندیده‌اند یا نشنیده‌اند، آن را خواهند دید و خواهند شنید.

این کشتی غول پیکر امروز از ساعت 13:00 تا 18:00 و در روزهای 18 آوریل تا 23 آوریل از ساعت 10:00 تا 18:00 پذیرای بازدیدکنندگان خواهد بود.

ناو پهپاد بر ترکیه را بهتر بشناسیم

ناو پهپادبر تی‌سی‌جی آنادولو (TCG Anadolu) به عنوان بزرگترین کشتی نظامی ترکیه در حالی امروز دوشنبه، 10 آوریل طی مراسمی با حضور رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور کشور به فرماندهی نیروی دریایی تحویل داده می‌شود که حضور این ناو قابلیت‌های مضاعفی به نیروهای مسلح ترکیه خواهد بخشید.

ناو «تی‌سی‌جی آنادولو» با طول ۲۳۱ متر و عرض ۳۲ متر و قابلیت حمل ۱۹ فروند بالگرد یا ۳۰ پهپاد مسلح از این پس بزرگترین کشتی نظامی ترکیه خواهد بود.

ناو پهپاد بر
ناو پهپاد بر

این ناو دارای قابلیت سیر و سفر در مناطقی بسیار دور از آب‌های سرزمینی ترکیه است. در مقطعی که به نظر می‌رسد جهان در حال وارد شدن به جنگ سرد دوم است، ناو پهپادبر تی‌سی‌جی آنادولو نیز نماد تحول راهبردی نیروهای مسلح ترکیه به شمار می‌رود. باید پذیرفت که نیروی نظامی ترکیه هم اکنون در مقایسه با دوره جنگ سرد که به عنوان نیرویی دفاعی به منظور مقابله با حمله احتمالی شوروی تعریف می‌شد در جایگاه بسیار متفاوتی قرار دارد.

نیروهای مسلح ترکیه اینک دارای پایگاه‌هایی در آفریقا، خاورمیانه و قفقاز است و بدین صورت ظرفیت تاثیرگذاری نظامی و سیاسی آن نیز نسبت به گذشته رشد کرده است.

هدف اصلی فرماندهی نیروی دریایی ترکیه تبدیل شدن به یک ناوگان نظامی بین المللی با قابلیت تاثیرگذاری در آب‌های آزاد طی سال‌های آتی است.

ناو پهپاد بر ترکیه
ناو پهپاد بر ترکیه

ناو پهپادبر تی‌سی‌جی آنادولو از سویی دارای مزیت‌های زیادی نسبت به انواع مشابه کشتی‌های تهاجمی چندمنظوره که کشورهایی چون اسپانیا و استرالیا در اختیار دارند، خواهد بود. چرا که بخش مهمی از توان رزمی این کشتی نظامی اختصاص به پهپادهای مسلح خواهد داشت. همچنین تی‌سی‌جی آنادولو قابلیت حمل انواع هلیکوپترهای تهاجمی و ترابری را نیز داراست.

چرا «ناو پهپادبر» ؟

ترکیه پیش از کنار گذاشته شدن از پروژه هواپیماهای اف-35 در نظر داشت ناوگان بزرگی از نوع اف-35A این هواپیماها را به خدمت گیرد. همچنین فرماندهی نیروهای مسلح ترکیه اگرچه کار سفارش و ساخت ناو تی‌سی‌جی آنادولو را در راستای خرید و استفاده از مدل اف-35B که قابلیت پرواز از پیست‌های کوتاه و فرود عمودی دارد را آغاز کرد اما با لغو خرید این مدل از هواپیمای اف-35 مقامات مربوطه با توجه به توان پهپادی کشور، ناو تی‌سی‌جی آنادولو را تغییر کاربری دادند.

ناو پهپاد بر
ناو پهپاد بر

توان رزمی و عملیاتی پهپادهای تی‌بی-۲ بایراکتار در لیبی، جنگ دوم قره‌باغ و همچنین اوکراین ثابت شده است. از سویی پیش‌بینی می‌شود به زودی پهپاد جنگنده قزل‌آلما نیز با موتور توربوفن و ویژگی رادارگریزی خود در ناو تی‌سی‌جی آنادولو مستقر و مورد استفاده قرار گیرد.

پهپاد تی‌بی-۳ نیز با ویژگی بال‌های جمع شونده یکی دیگر از پهپادهای ساخت ترکیه است که پیش‌بینی می‌شود در ناو پهپادبر جدید مستقر شود.

شناورهای بزرگی مانند ناو تی‌سی‌جی آنادولو همیشه همراه با ناوگانی متشکل از چند کشتی نظامی و تدارکاتی دیگر عازم عملیات‌های مربوطه می‌شوند. فرماندهی نیروهای مسلح ترکیه نیز در حال بررسی و گزینش کشتی‌های تهاجمی و تدارکاتی مناسب برای همراهی با ناو هواپیمابر تی‌سی‌جی آنادولو است.

قابلیت حمل و انتقال شمار زیادی تفنگدار دریایی به مناطق اجرای عملیات‌ها یا درگیری‌ها نیز از دیگر قابلیت‌های این ناو جدید است. همچنین پیش‌بینی می‌شود ناو پهپادبر تی‌سی‌جی آنادولو ترکیه با سه مرکز فرماندهی که در اختیار دارد رهبری شمار زیادی از عملیات‌های سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) را نیز برعهده بگیرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا