فوت و فن های هرس کردن گیاهان آپارتمانی
گیاهان آپارتمانی اغلب کمتر از گیاهان فضای باز تحت تأثیر فصول قرار می گیرند و شما می توانید در هر زمانی از سال، حتی زمستان اقدام به هرس کردن آنها نمایید. با این حال، بهترین زمان هرس کردن گیاهان اواخر زمستان و اوایل بهار است.
گیاهان آپارتمانی با زیبایی منحصربه فردشان به یکی از اجزاء جدانشدنی در خانه های امروزی تبدیل شده اند و نگهداری از آنها علاوه بر اینکه طراوت و شادابی خاصی به فضای خانه میبخشد، هم بر جسم و هم سلامت روان ما تاثیر ویژه ای می گذارند.
بسیاری از ما تصور می کنیم که با فراهم کردن آب، خاک، نور و کود مناسب تمام شرایط موردنیاز برای رشد را در اختیار گیاهانمان قرار داده ایم. در حالی که این طور نیست؛ هرس کردن یکی از کارهای مهمی است که به آراسته شدن ظاهر گیاهان، تشویق گیاه به رشد بیشتر، محدود شدن رشد گیاهان سریع رشد و جلوگیری از اشغال بیش از حد فضای خانه توسط گیاهان کمک می کند. با هرس کردن قسمت هایی از گیاه را که مانع رشد گیاه می شوند را جدا کرده و به حفظ سلامت و زیبایی ظاهر آن کمک خواهید کرد. این کار معمولا سخت نیست، اما اصولی دارد که پیش از هر اقدامی باید به آنها توجه کنید. در ادامه با آموزش فوت و فن های هرس کردن گیاهان آپارتمانی با راهنماتو همراه باشید.
چه زمانی اقدام به هرس کردن گیاهان آپارتمانی نماییم؟
گیاهان آپارتمانی اغلب کمتر از گیاهان فضای باز تحت تأثیر فصول قرار می گیرند و شما می توانید در هر زمانی از سال، حتی زمستان اقدام به هرس کردن آنها نمایید. با این حال، بهترین زمان هرس کردن گیاهان اواخر زمستان و اوایل بهار است.
نحوه هرس کردن گیاهان آپارتمانی
1- استفاده از قیچی باغبانی تیز
از یک قیچی هرس باکیفیت، تیز و تمیز و دستکش باغبانی استفاده کنید. تیز نبودن قیچی می تواند به گیاه شما آسیب برساند. تیغه های قیچی را از هر گونه آلودگی تمیز کنید. استفاده از ابزار تمیز به شما این اطمینان را می دهد که گیاهتان در هنگام هرس کردن در معرض باکتری ها و سایر آفات قرار نمی گیرد.
2- هرس گیاه در ابتدای فصل رشد
گیاهان را در ابتدای فصل رشد هرس کنید. بهترین زمان هرس کردن گیاهان آپارتمانی بدون گل اواخر زمستان است. اگر گیاهتان از نوع گلدار است، قبل از هر اقدامی برای هرس کردن، صبر کنید تا کاملا شکوفا شود. زمانی که جوانه های بازنشده بر روی گیاه مشاهده کردید، به هیچ عنوان اقدام به هرس کردن آن ننمایید.
3- جدا کردن برگ ها و اندام های مرده
برگ ها و اندام های مرده گیاه را با زاویه 45 درجه جدا کنید. به دنبال برگ های قهوه ای، زرد، تغییر رنگ یافته، سست و خشک شده بگردید. با استفاده از یک قیچی تیز این برگ ها را درست از زیر ناحیه قهوه ای یا مرده با زاویه 45 درجه برش دهید. این کار تضمین می کند که شاخ و برگ های گیاه شما تا حد ممکن سالم می مانند. هیچ برگ یا اندامی را که هنوز سبز و سرزنده به نظر می رسند، قطع نکنید. اگر بخش بزرگی از ناحیه برگ مرده به نظر می رسد، می توانید کل شاخه را قطع کنید. ساقه اصلی را دست نخورده باقی بگذارید و شاخه های آسیب دیده را با زاویه 45 درجه از ساقه جدا کنید.
4- جدا کردن گل های مرده
اگر گیاه آپارتمانی شما از نوع گلدار است، گل های مرده، تغییر رنگ یافته و خشک شده آن را بررسی کنید و آنها را از انتهای سر گل با قیچی جدا کنید. حذف گل های مرده و خشک شده از روی گیاه موجب رشد شکوفه های جدید خواهد شد.
5- هرس کردن شاخه ها
در صورت وجود شاخه های جانبی در قسمت های پایین ساقه، می توانید تعدادی از آنها را برای کمک به رشد بهتر گیاه هرس کنید. در هنگام هرس کردن هیچ گره ای را از روی قسمت هایی که جوانه جدید و شکوفا نشده دارند، جدا نکنید.
6- هرس کردن ساقه ها
ساقه ها را بررسی کنید. در صورتی که ساقه های بیش از حد بلند، در حال افتادن و سست را مشاهده کردید، اقدام به هرس کردن آنها نمایید. این کار به گیاه شما کمک می کند تا با الگوی کامل تر و یکنواخت تری رشد کند. می توانید این ساقه ها را تا یک سوم طولشان با زاویه 45 درجه برش دهید.
7- هرس ریشه
هرس کردن ریشه ها اغلب به منظور تحریک گیاه برای رشد بیشتر انجام میشود. در صورت مشاهده قسمت های پوسیده در ریشه گیاه آنها را جدا کنید. برای این کار باید گیاه را از گلدان خارج کنید و خاک اطراف آن را با آرامش بتکانید. هرس کردن ریشه گیاهان کار حساسی است که باید با دقت و ظرافت انجام شود. پس از هرس کردن ریشه آن را در محلولی از خاک رس، کود حیوانی تازه و قارچکش قرار دهید. با این کار زخمهایی که بر اثر جداسازی ریشه بر روی گیاه به وجود آمدهاند ضدعفونی شده و عوامل بیماری زا از بین می روند.
در هر بار هرس کردن حدود 10 تا 20 درصد از شاخ و برگ های گیاه را هرس کنید و بیش از حد اقدام به حذف کردن قسمت های مختلف گیاه ننمایید. زیرا ممکن است رشد آنها را مختل کند. همیشه در هنگام هرس کردن مقداری شاخ و برگ بر روی گیاه باقی بگذارید و چند هفته بعد دوباره آن را ارزیابی کنید.
8- پاک کردن برگ ها
خاک و گردوغبار موجود بر روی برگ های گیاه را با یک پارچه مرطوب و تمیز پاک کنید. برای هر گیاه از یک پارچه جداگانه استفاده کنید تا آفات آنها به یکدیگر منتقل نشود.