طرز تهیه گلت توت فرنگی
گلت توت فرنگی نوعی دسر میوهای فرانسوی است که از ترکیب خمیر گلت با سسی از توت فرنگی تهیه میشود.

این روزها اگر سری به قنادیها بزنید با دنیای متنوعی از کیکهای میوهای، شکلاتی، کیک تولد، چیز کیک، انواع پای و… روبه رو میشوید که انتخاب میان آنها بسیار سخت است.
به گزارش فرارو،گالت یا گلت نوعی دسر از خانواده پای و تارت است که اصالت آن به کشور فرانسه بازمیگردد. گلت لایهای خمیری است که با موادی میانی پر میشود و سپس داخل فر پخته میشود. از خمیر گلت برای تهیه انواع دسرهای میوهای و غذاهایی با سبزیجات استفاده میشود. تفاوت گلت با سایر شیرینیها این است که به صورت داغ و معمولا همراه با بستنی میوهای سرو میشود. درست کردن گلت آسان است و میتوانید در منزل به راحتی این دسر خوشمزه را تهیه کنید، پس در ادامه این مطلب همراه ما باشید.
مواد لازم برای خمیر گلت
آرد سفید شیرینی: ۱۲۰ گرم
کره: ۵۰ گرم
زرده تخم مرغ: ۱ عدد
شیر: یک سوم پیمانه
نمک: نصف قاشق چایخوری
مواد لازم برای سس گلت
توت فرنگی: ۱۰ تا ۱۵ عدد
شکر: ۵ قاشق غذاخوری
نشاسته ذرت: ۱ قاشق غذاخوری
طرز تهیه
برای درست کردن این گلت خوشمزه ابتدا کره را که به دمای محیط رسیده است، همراه با آرد و نمک داخل یک کاسه بریزید و با نوک انگشت روز بدهید تا حالت پودری شود.
حالا زرده تخم مرغ و شیر را اضافه کنید و با دست هم بزنید تا خمیر جمع شود. نیازی به ورز دادن بیش از حد نیست و همینکه خمیر جمع شود، کافی است. روی خمیر را با کیسه فریزر بپوشانید و خمیر را به مدت ۱ ساعت داخل یخچال بگذارید تا استراحت کند. در مرحله بعدی ۱۰ عدد توت فرنگی را همراه با شکر و نشاسته ذرت داخل یک قابلمه کوچک بریزید و با گوشتکوب برقی بزنید تا کاملا پوره شود.
قابلمه را روی حرارت اجاق گاز بگذارید و انقدر هم بزنید تا سس به غلظت برسد، سپس اجاق گاز را خاموش کنید تا سس خنک شود. در مرحله بعد، خمیر را که استراحت کرده است، روی صفحه کار که از قبل آرد پاشیدهاید با وردنه به صورت دایره باز کنید. روی سینی فر کاغذ روغنی پهن کنید و خمیر را روی آن قرار بدهید.
حالا سس توت فرنگی خنک شده را وسط خمیر بریزید و لبههای خمیر را مانند تصویر به سمت داخل برگردانید تا دورتادرو خمیر جمع شود. یکی دو تا توت فرنگی را به صورت ورقهای برش بزنید رو روی سس بچینید. در آخر کمی کره آب شده روی لبههای خمیر رومال کنید. حالا سینی فر را داخل فر ۱۸۰ که از قبل گرم شده است به مدت ۳۵ دقیقه قرار بدهید تا گلت بپزد. در این مرحله گلت توت فرنگی خوشمزه ما آماده سرو است، نوش جان.
نکات مهم
ـ توت فرنگی ازجمله میوههای خوشمزه و پرخاصیت است که بیش از ۶۰۰۰ نوع از آن به رنگهای قرمز، سفید و زرد در طبیعت موجود است. توت فرنگی سرشار از ویتامین C و آنتی اکسیدان است که در درمان بیماری التهابی موثر است؛ همچنین برای سلامت قلب و عروق، پیشگیری از سکته، کاهش فشار خون، حفظ سلامت مفاصل و استحکام استخوانها، کمک به کاهش وزن، درمان زودتر زخمها، درمان یبوست و… مفید است. مصرف توت فرنگی در سلامت پوست و حفظ زیبایی و طراوت آن نیز تاثیرات مفیدی دارد. توت فرنگی در ایران به دو روش گلخانهای و مزرعهای تولید میشود. معمولا توت فرنگیهای گلخانهای درشتتر هستند و احتمال اینکه برای درشت شدن آنها از ترکیبات خاص شیمیایی استفاده شده باشد، زیاد است؛ بنابراین بهتر است از توت فرنگیهای ریز مزرعهای که طعم و مزه طبیعی هم دارند، استفاده کنید. هنگام خرید توت فرنگی توجه داشته باشید که توت فرنگیهای سفت، قرمز تیره و براق را که کلاهک سبزشان کنده نشده باشد، انتخاب کنید. برای شستوی توت فرنگی به روشی کاملا سالم و بهداشتی بهتر است آنها را داخل یک کاسه گود بریزید و کاسه را پر از آب سرد کنید و صبر کنید سه دقیقه بماند؛ سپس توت فرنگیها را آبکش کنید. این کار را حداقل دوبار تکرار کنید تا تمام شنریزههای توت فرنگی از بین برود.
ـ نشاسته ذرت شبیه آرد است و رنگ سفیدی دارد. نشاسته ذرت همچنین بافت نرمی دارد، به طوری که اگر مقداری از آن را بین دو انگشتتان بمالید، صدایی شبیه به جیرجیر از آن میشنوید. استفاده از نشاسته ذرت در انواع دسرها و غذاها عامل غلظت است. توجه داشته باشید که نشاسته گندم با نشاسته ذرت تفاوت دارد و نمیتوان این دو را جایگزین یکدیگر کرد. نشاسته ذرت را میتوانید در بستهبندیهای بهداشتی از فروشگاههای مخصوص لوازم قنادی تهیه کنید.
ـ نکته مهمی که باید در مورد آرد به آن توجه کنید، کیفیت آردهای موجود در بازار است که با هم تفاوت دارند. به همین دلیل متناسب با کیفیت آرد ممکن است میزان آن کمتر یا زیادتر از مقداری شود که در دستور گفته شده است؛ بنابراین موقع اضافه کردن آرد به این مسئله توجه داشته باشید. اگر دیدید مواد شیرینی درحال سفت شدن است؛ ولی هنوز مقداری از آرد باقی مانده است؛ یعنی آردی که اضافه کردهاید، کافی است و بقیه را اضافه نکنید. اگر هم طبق دستور عمل کردید؛ ولی حس کردید مواد شما هنوز به آن غلظتی که باید برسد، نرسیده است؛ یعنی باید کمی بیشتر آرد اضافه کنید؛ بنابراین شما همیشه مقدار آردی را که در دستور گفته شده است، تهیه کنید. حال ممکن است این مقدار با توجه به کیفیت آرد کم یا زیاد شود.