میزیتو
بلیط هواپیما فلای تودی
سلامت و زیبایی

تاثیرات مصرف بیش‌ازحد قند و شکر بر بدن

کربوهیدرات‌های ساده مانند قندها سریعا هضم و وارد جریان خون می‌شوند. همین بالا بودن سرعت ورود قندها به جریان خون می‌تواند افزایش ناگهانی قند خون را به همراه داشته باشد. این اتفاق در طولانی‌مدت با خطر بروز دیابت نوع 2، بیماری‌های قلبی و سکته همراه است.

کرمان موتور

قند و شکر جزو خوراکی‌های سیرکننده نیستند یعنی مانند سبزیجات یا گوشت‌ها حاوی فیبر یا پروتئین زیاد نیستند و نمی‌توانند احساس سیری مطلوبی را به‌وجود بیاورند. از این‌رو، بیشتر افراد می‌توانند در یک وعده غذایی، حجم نسبتا زیادی از قند و شکر را بدون احساس سیری و سنگینی مصرف کنند.

زیاده‌روی در مصرف قندها با افزایش وزن، تجمع چربی احشایی، افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی، بالا رفتن سطح التهاب در بدن و ابتلا به کبد چرب همراه است. در کنار این موارد، زیاده‌روی در مصرف قندها می‌تواند مشکلات زیر را هم برای بدن به‌وجود بیاورد.

1. افزایش ناگهانی قند خون
کربوهیدرات‌های ساده مانند قندها سریعا هضم و وارد جریان خون می‌شوند. همین بالا بودن سرعت ورود قندها به جریان خون می‌تواند افزایش ناگهانی قند خون را به همراه داشته باشد. این اتفاق در طولانی‌مدت با خطر بروز دیابت نوع 2، بیماری‌های قلبی و سکته همراه است.

2. افزایش فشار خون
بیشتر افراد گمان می‌کنند که فقط مصرف نمک باعث افزایش فشار خون می‌شود. اما مطالعات نشان داده‌اند افرادی که مبتلا به فشار خون بالا هستند، معمولا از رژیم غذایی سالم و باکیفیتی هم پیروی نمی‌کنند و در مصرف شیرینی‌ها هم زیاده‌روی دارند. از طرف دیگر، افزایش قند خون مستقیما بر فشار خون تاثیر می‌گذارد؛ یعنی وقتی قند خون بالا می‌رود، فشار خون هم افزایش می‌یابد.

3. خلق‌وخوی بد
محققان بر این باورند که مصرف بیش‌ازحد قند و شکر، اثراتی منفی برای خلق‌وخو و سلامت روان دارد. مصرف بیش‌ازحد قند و شکر با ایجاد نوسان در قند خون باعث افزایش سطح کورتیزول و اُفت ناگهانی انرژی می‌شود. این فرایند می‌تواند درنهایت به افزایش تحریک‌پذیری عصبی، احساس خستگی، غمگینی یا افسردگی منجر شود.

4. افزایش وزن
قند و شکر در گروه خوراکی‌های حاوی کالری مطلق قرار می‌گیرند؛ یعنی این دو ماده خوراکی غیر از کالری، هیچ ترکیب مغذی خاصی برای بدن ندارند. از این‌رو، مصرف قند و شکر در بسیاری از جوامع، یکی از عوامل اصلی در ابتلا به اضافه‌وزن و چاقی محسوب می‌شود.

5. تغییرات هورمونی
زیاده‌روی در مصرف قند و شکر می‌تواند با تغییرات هورمونی در بدن و ایجاد مشکلاتی مانند سندرم تخمدان پلی‌کیستیک یا مقاومت به انسولین همراه باشد. متخصصان بر این باورند که تعادل در مصرف قندها می‌تواند تا حد زیادی تعادل هورمون‌های بدن را بهتر کند.

6. افزایش خطر ابتلا به بعضی سرطان‌ها
یکی از مطالعات سال 2020 نشان می‌دهد که زیاده‌روی در مصرف قند و شکر و خوراکی‌های حاوی قند و شکر می‌تواند خطر ابتلا به بعضی از سرطان‌ها مانند سرطان پستان را افزایش دهد. محققان می‌گویند که شاید دلیل این اتفاق به افزایش سطح التهاب در بدن و اضافه‌وزن و چاقی ناشی از مصرف قند و شکر یا خوراکی‌های شیرین مرتبط باشد.

عضویت در تلگرام عصر ترکیه عضویت در اینستاگرام عصر ترکیه
منبع
سلامت

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا