طرز تهیه بورانی اسفناج و هویج
بورانی اسفناج و هویج نوعی روش درست کردن بوارنی است که از ترکیب ماست با هویج، اسفناج، گردو و... تهیه میشود.

ماست یکی از پر طرفدارترین چاشنیهای کنار غذاست که در سفره ایرانیان جایگاه ویژهای دارد. بورانی نوعی ماست ترکیبی خوشمزه ایرانی است که بسیار محبوب است و در کنار انواع غذا سرو میشود. بورانی از ترکیب ماست با برخی سبزیجات مانند اسفناج، کرفس، لبوی پخته، پیاز، بادمجان و… تهیه میشود که هرکدام عطر و طعم خاص خود را دارند.
به گزارش فرارو، بورانی را به عنوان چاشنی غذا و یا در کنار تنقلاتی مانند چیپس و سبزیجات بخارپز سرو میکنند. بورانی اسفناج و هویج نوعی بورانی بسیار خوشمزه است که طعم و عطر فوقالعاده ای دارد و به دلیل داشتن هویج و اسفناج و سیر بسیار مقوی است. اگر دوست دارید این بورانی جدید و خوشمزه را برای میز مهمانی یا به عنوان مزه در کنار چیپس و انواع نانهای ترد تهیه کنید، در ادامه این مطلب با طرز تهیه بورانی هویج و اسفناج همراه ما باشید.
مواد لازم
اسفناج: 1 بسته
هویج: 2 عدد
روغن زیتون: 4 قاشق غذاخوری
ماست سفت و هم زده: 1 لیوان
سیر: 2 حبه
نمک و فلفل سیاه، فلفل قرمز و پاپریکا: به میزان لازم
مغز گردوی خرد شده: 4 عدد
طرز تهیه
برای درست کردن این بورانی خوشمزه ابتدا اسفناجها را بشویید و خرد کنید و داخل یک ماهی تابه مناسب بریزید. حرارت را کم کنید تا آب اسفناج کشیده شود، سپس هویج رنده شده را اضافه کنید و کمی تفت بدهید تا هویج سبک شود و بعد روغن زیتون را اضافه کنید و حدود 5 دقیقه اسفناج و هویج را با 2 قاشق روغن زیتون تفت بدهید و بعد اجاق گاز را خاموش کنید. مواد بالا را داخل کاسه بریزید تا خنک شود، سپس سیر رنده شده، نمک و فلفل سیاه را اضافه کنید و در آخر ماست را داخل مواد بریزید و هم بزنید تا مواد به صورت یکدست با هم مخلوط شوند.
برای روی ماست 2 قاشق غذاخوری روغن زیتون را داخل ماهی تابه بریزید و روی اجاق گاز بگذارید تا داغ شود، سپس گردوی خرد شده را اضافه کنید و 1 دقیقه گردو را داخل روغن زیتون تفت بدهید و در آخر فلفل قرمز و پول بیبر را اضافه کنید و سی ثانیه بعد اجاق گاز را خاموش کنید. این ترکیب را بعد از خنک شدن روی بورانی بریزید و سپس بورانی را سرو کنید، نوش جان.
نکات مهم
همانطور که میدانید اسفناج سبزی بسیار پرخاصیتی است که سرشار از ویتامینها و مواد مغذیای است که برای تقویت سیستم ایمنی بدن جلوگیری از سرطان، سلامت پوست و مو و استحکام استخوانها مفید است. این سبزی مغذی میتواند بهترین دارو برای درمان یبوست بهویژه در افراد میانسال و کهنسال باشد. در شستن اسفناج باید به این نکات توجه داشته باشید که اسفناج حاوی شنریزه است؛ بنابراین آن را چند دقیقه در آب ولرم خیس کنید تا شنهای آن تهنشین شود و در آخر بهتدریج از اسفناجهای رویی بردارید و با آب سرد آبکشی کنید تا شنهای تهنشین شده دوباره به اسفناجها نچسبند.
هرگز اسفناج را پس از خرد کردن نشویید تا مواد مغذی آن خارج نشود. اسفناج را به مقدار مورد نیاز بپزید و هیچوقت آن را به صورت پخته شده نگهداری نکنید. هنگام خرید اسفناج برگهای لطیف و تازه آن را انتخاب کنید؛ زیرا برگهای درشت و تیرهرنگ برای تهیه بورانی مناسب نیستند، همچنین اسفناج را باید در اندازههای چهار سانتیمتری خرد کنید. درصورتیکه اسفناج ریزتر خرد شود، له و بد شکل خواهد شد.
روغن زیتون به دلیل ارزش غذایی بالایی که دارد، در رژیم غذایی بسیاری از افراد از جایگاه ویژهای برخوردار است. اما از آنجا که قیمت روغن زیتون خالص بالاست، معمولاً در هنگام عرضه در بازار با روغنهای معمولی مخلوط میشود. درنتیجه از کیفیت آن کاسته میشود؛ بنابراین کسانی که به دنبال خرید روغن زیتون هستند، اغلب میپرسند که چطور روغن زیتون اصل را تشخیص بدهیم. البته تشخیص خالص بودن روغن زیتون کار چندان سادهای نیست. با این حال کارشناسان برای تشخیص روغن زیتون اصل سه روش را به شرح ذیل ارائه دادهاند:
1- برای انتخاب روغن مرغوب بهتر است که اول آن را ببویید. روغن زیتون خوب باید بوی میوه زیتون، سیب یا علف تازه بدهد که مربوط به نوع زیتون یا زمان برداشت آن است؛ بنابراین اگر بوی فلز احساس کردید، بدانید که روغن نامرغوب یا فاسد است.
2- روش دوم برای تشخیص روغن زیتون اصل این است که آن را بچشید. اگر 1 قاشق روغن زیتون را در دهان خود بریزید و در دهان بچرخانید و با استشمام هوا آن را فرو بدهید، باید بعد از چند لحظه در گلوی خود تلخی و تندی شدیدی احساس کنید. به نحوی که گلوی شما بسوزد. در بعضی موارد افراد به دلیل تندی بیش از حد روغن به سرفه میافتند. درست پس از 1 دقیقه مزه تلخی و تندی از بین میرود و خوشمزه میشود. ضمن اینکه فرد با خوردن این روغن در دهان خود احساس چربی نمیکند. با خوردن روغن زیتون اصل در ابتدای زبان احساس شیرینی و در انتهای آن احساس تلخی و سوزش خواهید داشت.
3- روش بعدی برای تشخیص روغن زیتون اصل رنگ آن است. رنگ روغن زیتون باید زرد مایل به سبز باشد. البته رنگ روغن زیتون معیار مناسبی برای تعیین کیفیت روغن نیست؛ زیرا بهراحتی میتوان در آن تقلب کرد.