رکورد بیسابقه فروش مسکن در چهار ماه نخست سال در ترکیه
رئیس انجمن سازندگان بخش آناتولی (AYİDER)، با اشاره به افزایش فروش نسبت به ماه مارس، علت اصلی این رشد را انتظار برای افزایش دوباره قیمتها در پی کاهش نرخ سود بانکی عنوان کرد.

فروش مسکن در ترکیه در چهار ماه نخست سال ۲۰۲۵ با افزایش ۲۷.۹ درصدی نسبت به دوره مشابه سال گذشته، به ۴۵۴ هزار و ۱۴۵ واحد رسید و رکوردی تاریخی را ثبت کرد.
به گزارش عصرترکیه به نقل از آناتولی، بر اساس دادههای منتشرشده از سوی مؤسسه آمار ترکیه (TÜİK)، تنها در ماه آوریل، فروش مسکن با رشد ۵۶.۶ درصدی نسبت به آوریل سال گذشته، به ۱۱۸ هزار و ۳۵۹ واحد رسید. این رقم بهعنوان دومین آمار بالای فروش در ماه آوریل در تمام دورهها به ثبت رسید.
در همین ماه، فروش مسکن بهصورت وامدار با جهشی ۱۴۷ درصدی به ۱۷ هزار و ۴۶۵ واحد رسید که ۱۴.۸ درصد از کل معاملات را تشکیل میدهد. در مجموع، طی چهار ماه نخست امسال، فروش مسکن با استفاده از تسهیلات بانکی ۹۹.۴ درصد افزایش یافت و به ۶۹ هزار و ۱۹۴ واحد رسید.
پیشتر بالاترین رقم فروش در این بازه زمانی مربوط به سال ۲۰۲۲ با ۴۵۳ هزار و ۱۲۱ واحد بود.
واکنش فعالان بخش مسکن به رشد بازار
حاکان شیشیک، رئیس انجمن سازندگان بخش آناتولی (AYİDER)، با اشاره به افزایش فروش نسبت به ماه مارس، علت اصلی این رشد را انتظار برای افزایش دوباره قیمتها در پی کاهش نرخ سود بانکی عنوان کرد و افزود: «رشد در فروشهای اعتباری نیز این پیشبینی را تأیید میکند».
او همچنین به کاهش قیمت طلا و نگرانی از زلزله بهعنوان عواملی اشاره کرد که سرمایهگذاران را بهسوی خرید مسکن، بهویژه در حومه شهرها، سوق داده است.
از سوی دیگر، مصطفی اکیز، رئیس پلتفرم املاک و ساختوساز، اعلام کرد که بازگشت اعتماد مصرفکنندگان و بهبود در دسترسی به وام مسکن، از عوامل اصلی رشد فروش بودهاند. به گفته او، «این آمارها نشاندهنده بازگشت رونق به بازار مسکن هستند و اگر نرخ بهره، تورم و عرضه متعادل شوند، این روند مثبت ادامه خواهد یافت».
هاکان آقدوغان، رئیس کمیته خدمات املاک اتاق بازرگانی استانبول، نیز تأکید کرد که افزایش اجارهبها، شهروندان را به خرید خانه سوق داده و بازار همچنان از تقاضای بالایی برخوردار است.
اردن تیمور، رئیس هیئت مدیره شرکت Nef، نیز پیشبینی کرد که با کاهش بیشتر نرخ بهره در نیمه دوم سال، روند صعودی بازار شتاب خواهد گرفت. او گفت: «احتمالاً امسال از مرز ۱.۵ میلیون واحد عبور خواهیم کرد، درحالیکه ۹۵ درصد کشورهای اروپایی در یک سال به چنین عددی نمیرسند».