میزیتو
بلیط هواپیما فلای تودی
سلامت و زیبایی

خاصیت گل ختمی (کدام رنگ گل ختمی بهتر است؟)

ریشه گل ختمی، آنزیم‌هایی در خود دارد که می‌تواند درد گلو را کاهش دهد. از جمله خواص این آنزیم‌ها کنترل و از بین بردن باکتری‌ها است. طریقه مصرف گل ختمی آسان است، می‌توانید دمنوش چای ختمی را میل کنید یا شربت گل ختمی را از عطاری‌ها تهیه و نوش جان کنید.

کرمان موتور

گل که هم زیباست و هم از سر تا پای شما را شفا می‌بخشد، گل ختمی در انواع رنگ‌ها است! گل ختمی، گیاهی رنگارنگ و سرشار از خاصیت است. خواص گل ختمی نه تنها در طب سنتی بلکه در زوایای دیگر زندگی افراد نیز تاثیرگذار است.

با استفاده از خاصیت گل ختمی می‌توان از بسیاری داروهای شیمیایی، سبقت گرفت و به صورت طبیعی بیماری‌ها را درمان کرد. ممکن است با توجه به حسن‌های این گیاه، برای شما این سوال به وجود بیاید که گل ختمی برای چه چیزی خوبه؟

۴ هشدار جدی که سلامت شما را تهدید می‌کند

هرچیزی که مزایایی دارد، قطعا هشدارهایی را به همراه دارد. باید دقت داشته باشید ه رچیزی که به سلامتی شما مربوط می‌شود حتی اگر از دل طبیعت آمده باشد، می‌تواند با مصرف اشتباه به یک سم طبیعی برای بدن شما تبدیل شود. پس این هشدارها را جدی بگیرید و سپس به سراغ مصرف گل ختمی بروید.

دمنوش ختمی اگر اختلالی با داروی شما داشته باشد، موجب برخی بیماری‌ها می‌شود.

۱- بارداری و شیردهی؛ بی مشورت هرگز

خانم‌های باردار و یا مادران عزیزی که به تازگی صاحب فرزند شده‌اند، نباید به صورت خودسرانه از گل ختمی استفاده کنند زیرا جذب بقیه داروها را مختل می‌کند. دمنوش، کرم، شامپو و یا حتی استفاده از گل خوراکی ختمی در غذا ممکن است به نظر بی‌خطر باشد اما نیاز است تا پیش از استفاده از آن با پزشک متخصص خود مشورت کنید. این گیاه پر خاصیت ممکن است برای مادران شیرده یا باردار تداخل دارویی داشته باشد و یا مطابق با طبع بدن فرد برای او خطرناک باشد.

۲- عمل جراحی

اگر به تازگی یک عمل جراحی را پشت سر گذاشته‌اید، بهتر است اصلا سمت گل ختمی و دمنوش آن نروید. این گیاه با فرایند و داروهای عمل جراحی تداخل دارد و می‌تواند موجب آسیبات و یا افزایش طول درمان شود.

نوشته های مشابه

۳- دیابت؛ سرخود مصرف نکنید

دیابت از دسته بیماری‌هایی است که مراقبت در آن حرف اول را می‌زند. بهتر است پیش از مصرف هرگونه داروی گیاهی و یا شیمیایی، با پزشک متخصص مشورت کنید تا او طبق وضعیت جسمانی شما، داروی مناسب را تجویز کند.

۴- برای کودکان محتاط باشید

کودکان سیستم ایمنی ضعیفی دارند، بهتر است از این گیاه برای درمان کودکان استفاده نشود یا قبل از مصرف با پزشک معالج مشورت شود.

فواید و خواص گل ختمی چیست؟

خواص گیاه ختمی، تنها مختص به گل آن نیست بلکه ریشه، ساقه و برگ این گیاه دارای فواید بسیار زیادی است که استفاده از آن می‌تواند سلامت نسبی را به هر فردی بازگرداند. یکی از کاربردی‌ترین خواص درمانی گل ختمی، در حوزه بیماری‌های تنفسی و گوارشی است.

خواص گل ختمی
درمان تب بالا درمان گلودرد و علائم سرماخوردگی
درمان بیماری دستگاه گوارش افزایش اشتها
تقویت سلامت بانوان تسکین و درمان مشکلات تنفسی
کاهش درد دندان نوزادان تسکین دردها
کمک به سلامت مو بهبود گردش خون
ضد ویروس آب رسانی پوست
ضد باکتری ضد اسپاسم
ضد قارچ جلوگیری از ریزش مو
رنگ مو تقویتی درمان زخم و نیش

خواص برگ گل ختمی؛ از برگ ختمی برای این موارد کمک بگیرید

۱- بهبود نیش، جای زخم حشرات و سوختگی

برگ ختمی برای درمان نیش مار هم کارساز است، فقط باید برگ‌ های ختمی را آسیاب کنید و روی نیش یا محل گزیده شده قرار دهید. کمی صبر کنید تا خواص این گیاه کار خود را انجام دهند.

۲- خواص گل ختمی برای کلیه، ورم معده و ورم پستان

برگ گل ختمی را به مقداری آب جوش دم کنید و پس از دم کشیدن میل کنید. این فرایند به کاهش درد و ورم معده و پستان کمک می‌کند.

۳- کاهش درد شکستگی و گرفتگی

مقدار قابل توجه‌ای از برگ ختمی را به صورت پماد فرآوری کنید و برای محل مورد نظر استفاده کنید. درد ناشی از این مشکل، کمی آرام می‌گیرد.

۴- درمان درد سياتيك

این بیماری دردی بسیار شدید و تیرکشنده دارد. اما این گیاه می‌تواند درد به وجود آمده را کنترل کند و کاهش دهد. برای درمان این مشکل پمادی از این گیاه تهیه، محل درد را به پماد آغشته کنید. با گذشت زمان پماد تاثیر خود را می‌گذارد و درد التیام پیدا می‌کند.

۵- روان کننده و مسهل روده

با استفاده از برگ ختمی می‌توانید روده را پاکسازی کنید و مشکلات گوارشی را مدریرت کنید. مقداری از برگ ختمی به همراه برگ سنا را در قوری به همراه آب جوشیده بریزد و اجازه دهید تا دم بکشد، سپس نوش جان کنید!

این موارد با ریشه گل ختمی بهبود می‌یابد

۱- درد گلو و التهابات

ریشه گل ختمی، آنزیم‌هایی در خود دارد که می‌تواند درد گلو را کاهش دهد. از جمله خواص این آنزیم‌ها کنترل و از بین بردن باکتری‌ها است. طریقه مصرف گل ختمی آسان است، می‌توانید دمنوش چای ختمی را میل کنید یا شربت گل ختمی را از عطاری‌ها تهیه و نوش جان کنید.

۲- سوزش و التهابات پوستی

با استفاده خواص ریشه ختمی، پمادهایی تولید شده که برای درمان سوزش و التهابات پوستی استفاده می‌شود.

۳- گل ختمی خبازی مسکنی برای دردها

ریشه گل ختمی خبازی، برای درمان دردها یک مسکن تاثیرگذار است. اگر روزهایی از سال را شاهد دردهای بسیاری هستید، دست از مصرف مسکن‌های شیمیایی بردارید و به داروهای گیاهی مراجعه کنید. عصاره گل ختمی را به همراه شربت ریشه ختمی را میل کنید تا درد التهاب یابند.

۴- مشکلات مجرای ادارای

ریشه ختمی، یک روش درمان است. از این گیاه می‌توان برای پاک سازی بدن استفاده کرد تا برخی از بیماری‌ها تسکین یابند. مقدار کمی از ریشه ختمی را به همراه آبجوش در قوری بگذارید تا دم بکشد، سپس دمنوش را میل کنید.

۵- سرفه؛ ریشه ختمی مبارز است

ریشه این گیاه تاثیر چشم گیری بر بهبود سرفه و التهابات گلو دارد. بنابراین؛ دمنوشی از این گیاه تهیه کنید این نکته را هم در نظر داشته باشید که با اضافه کردن مقداری عسل خاصیت آن دوچندان می‌شود. همچنین گل ختمی برای سرفه کودکان هم بسیار کاربردی است.

۶- پوست و مو

این گیاه خاصیت مرطوب کنندگی دارد و افرادی که پوست و موی خشک و آسیب دیده‌ای دارند می‌توانند، با کمک ریشه گل ختمی ماسک صورت درست کنند یا با شامپو این گیاه از فواید ختمی استفاده کنند.

گل ختمی برای مو، همانند ماسک‌های شیمایی و سرم‌های مو کارآیی دارد، پس برای بهبود شرایط مو از گیاه ختمی استفاده کنید. عوارض گل ختمی برای مو بسیار کم و ناچیز است اگر پوست حساسی دارید بهتر است قبل از مصرف حتما با پزشک مشورت کنید.

نحوه مصرف:

برای استفاده مستقیم گل ختمی برای موها نیاز دارید تا مقداری از گل ختمی تازه یا خشک شده را در مقداری آب مانند چای بجوشانید. پس از آن که جوشانده مورد نظر خنک شد می‌توانید آن را روی موها ریخته و پس از ۳۰ دقیقه آبکشی کنید.

گل ختمی شاید اسم قدیمیداشته باشد اما در دنیای مدرن برای تمامی موارد کاربرد ویژه‌ای دارد.

روش دوم ساخت شامپو با گل ختمی است. برای این کار هم باید ختمی خشک شده سفید را در حدود یک لیوان آب بجوشانید و پس از خنک شدن استفاده کنید. این محلول در بهترین حالت ۲ الی ۳ روز در یخچال ماندگاری دارد.

۷- بی اشتهایی

نشاسته، عوامل تحریک اشتها است؛ ریشه ختمی نیز دارای نشاسته است. مصرف دمنوشی از این گیاه بی اشتهایی را درمان می‌کند و به تغذیه مناسب افراد کمک می‌کند.

۸- استحکم دندان

فواید ختمی، به استحکام دندادن به خصوص دندان کودکان کمک می‌کند. بهترین روش برای استفاده از آن تهیه کردن یک دهان‌شویه از ریشه ختمی است.

خواص گل گیاه ختمی

۱- خواص گل ختمی برای عفونت ریه

یکی از  مهمترین خواص گل ختمی برای عفونت ریه است. با مصرف این گیاه می‌توان مشکلات ریوی را درمان کرد و از بروز برخی بیماری‌ها مانند؛ عفونت، باکتری و .. جلوگیری کرد.  خواص دمنوش پنیرک و گل ختمی می‌تواند بیماری عفونت را درمان کند. همچنین خواص ختمی برای عفونت زنان هم کارساز است و می‌تواند آن را درمان کند.

۲- خواص گل ختمی برای قلب

خواص دمنوش گل ختمی، بیماری‌های قلبی را بهبود می‌بخشد و کلسترول را در بدن انسان کم و آسیب‌های کبدی را تا حدودی بهبود می‌بخشد.

۳- ختمی تب‌بر

این گیاه در کنار تمام خواصی که دارد خاصیت ضد عفونی کننده دارد و با مصرف آن می‌توان تب را کاهش داد و از بروز بیماری‌های مربوط به تب جلوگیری کرد.

طرز استفاده ختمی برای تب، به روش دمنوش است. دمنوشی از این گیاه تهیه کنید و زمانی که تب بالایی دارید مصرف کنید.

خواص گل ختمی بنفش

این گل ختمی از خواص بسیاری برخوردار است. علاوه بر این که از رنگ این گل زیبا در صنایع رنگ سازی استفاده می‌شود، برای بدن نیز فواید بسیاری دارد که به ۳ شیوه می‌توان از آن بهره برد:

۱- به صورت خشک شده

کافی است ۱ قاشق چایخوری از خشک شده ختمی را در یک فنجان آب جوش بجوشانید و اجازه دهید ۱۵ دقیقه بماند. پس از صاف کردن می‌توانید آن را میل کرده و یا برای مصارف موضعی استفاده کنید

۲- عصاره

عصاره ختمی بنفش برای درمان التهاب و تقویت سیستم ایمنی مفید است. برای مقابله با عفونت نیز می‌توانید چند قطره از این عصاره را در یک فنجان آب ولرم یا چای ریخته و مصرف کنید.

۳- عرق ختمی

مانند عرق نعنا این عرق نیز فواید بسیاری دارد. برای تقویت عمومی بدن بهتر است هر چند روز یک‌بار حدود یک استکان از آن میل کنید. قبل از ان حتما با پزشک مشورت کنید تا آسیبی به سلامت شما وارد نشود.

خواص گل ختمی زرد

این نوع گل ختمی خواص درمانی بیشتری نسبت به دیگر رنگ‌ها دارد. از این رو برای موارد زیر استفاده می‌شود:

  • بهبود تنفس و سیستم تنفسی
  • کاهش فشار خون بالا و کلسترول
  • کمک به شادابی و سلامت پوست
  • تنظیم عادت ماهیانه و ترشحات
  • کاهش تورم کلیه و ادرار آور
  • کمک به رفع درد سیاتیک

از پماد ختمی زرد برای کمک به بهبود شکستگی‌ها، درمان سوختگی و زخم پوست و دردهای موضعی استفاده می‌شود. از طرفی نیز برای تولید آدامس‌هایی کاربرد دارد که جنبه درمانی داشته و جویدن آن‌ها درد دندان را کاهش می‌دهد.

به خاطر بسپارید که طبع گل ختمی، بلغمی است. این به ان معناست که طبعی سرد و تر دارد و برای افرادی که خودشان نیز طبع سرد دارند مضر است.

گل ختمی را بهتر بشناسید!

گل ختمی به انگلیسی Hollyhocks
انواع رنگ  ختمی قرمز، آبی، سفید، زرد، صورتی و …
طبع ختمی سرد
طول عمر بیشتر از ۵ سال

برگ‌ های گل ختمی انواع مختلفی دارد که با نام‌های که در ادامه نام می‌بریم شناخته شده‌اند:
• ختمی بنفش
• ختمی سفید
• ختمی سیاه
هر یک از این گل‌ها خواص و فواید متفاوتی دارند، البته فواید گل ختمی بنفش به نسبت باقی گل‌ها بیشتر و تاثیرگذارتر است.
برخی از گونه‌های ختمی به گیاه دو ساله معروف‌اند؛ زیرا در سال اول، گیاه رشد می‌کند و در سال آخر عمرش گیاه بذر می‌دهد.
اگر تا کنون عکس ختمی را ندیده‌اید در این مقاله می‌توانید مشاهده کنید؛ همچنین زمان کاشت ختمی و روش‌های تکثیر این گیاه هم مانند بسیاری از گیاهان شرایط خاص خود را دارد. در این مقاله در مورد روش های کاشت گل ختمی نیز اطلاعاتی را منتشر می‌کنیم.

نگهداری ختمی

آبیاری گیاه در هفته به ۲ الی ۳ بار آبیاری نیاز دارد.
قبل از آبیاری خاک را بررسی کنید که تا فاصله ۵/۲ سانتی خشک باشد.
نور مناسب گیاه ختم، به نوردهی زیاد روزانه احتیاج دارد.
خاک خاک سبک که زهکشی مناسبی هم داشته باشد.
کوددهی اگر به علت گل ندادن قصد کوددهی دارید بهتر است صرف نظر کنید؛ زیرا این گیاه در سال اول گل نمی‌دهد.
اما کوددهی باعث تقویت خاک می‌شود.

کاشت و تکثیر گیاه ختمی

۱- قلمه زدن گیاه ختمی

قلمه زدن این گیاه در فصل‌های متفاوت امکان پذیر است، اما مقدار طول قلمه و جنس قلمه بسته به هر فصل متفاوت است:

  • فصل بهار تا ابتدای فصل تابستان، قلمه سبز رنگ است؛ تا طول ۷ سانتی‌متر قلمه سبز را از مادر جدا کنید.
  • وسط تابستان تا ابتدای پاییز قلمه گیاه ختمی، نیمه چوبی است؛ مابین ۱۰ الی ۱۵ سانتی‌متر قلمه را ببرید.
  • در پاییز و زمستان، قلمه کاملا چوبی است؛ برای قلمه چوبی باید ۳۰ سانتی‌متر از قلمه را از گیاه جدا کنید.

قلمه را باید در یک محیط مرطوب با دمای ۲۰ الی ۲۵ درجه نگهداری کنید تا ریشه بزند، چندین هفته تا ریشه‌دار شدن قلمه فاصله است.

۲- تکثیر گیاه با بذرتکثیر گیاه با بذر

قیمت گل ختمی، به نسبت فواید زیادی که دارد بسیار مناسب و مقرون به صرفه است. اما با کاشتن این گیاه نیز می‌توان از فواید آن استفاده کرد.

بهترین زمان کاشت بذر ختمی، بهار و تابستان است. رطوبت مناسب و دمای ۲۰ الی ۲۵ درجه برای کاشت بذر بسیار مناسب است. دقت داشته باشید که بذر را در محیطی بکارید که نور خورشید آن را روشن کرده، اما در معرض نور مستقیم خورشید نیست.

بذر های ختمی، بعد از چندین هفته جوانه می‌زنند و گیاه رشد می‌کند.

پاسخ به سوالات پرتکرار در خصوص گیاه ختمی

آیا گل ختمی خواص دارویی دارد؟

بله، این گیاه با توجه به خواصی که در ریشه، ساقه و برگ‌های خود دارد دارای خواص دارویی است. خواص دارویی گل ختمی تنها با مصرف دمنوش به دست نمیاید بلکه با استعمال موضعی پماد، نوشیدن شربت ختمی و یا قرص این گیاه هم به دست می‌آید.

فواید وعوارض گل ختمی چیست؟

گیاه ختمی برای درمان یا کاهش بیماری‌هایی مناسب است، در ادامه برخی از این بیماری‌ها را نام می‌بریم:
· مسکن درد
· بهبود جای زخم و زخم
· کاهش التهابات
· کاهش سوزش
· بهبود زخم معده
· دیابت
عوارض منع مصرف این گیاه را در قسمت بعدی اشاره می‌کنیم:
· منع مصرف ختمی در بارداری
· عوارض ختمی برای کودکان
· تداخلات دارویی

آیا گل پنیرک همان گل ختمی است؟

ختمی و پنیرک طبق اطلاعاتی که گیاه شناسان منتشر کرده‌اند، عضو یک خانواده هستند. گیاه پنیرک و گل ختمی تفاوت بسیار کمی با یکدیگر دارند، خواص دارویی و درمانی این دو گیاه با هم یکسان است.

کدام رنگ گل ختمی بهتر است؟

ختمی دارای سه رنگ؛ سفید، مشکی و بنفش است! که هر یک از این گل‌ها خواص فراوانی دارند. اما بین این موارد گل ختمی بنفش خواص بیتشری نسبت به باقی گل‌ها دارد.

کلام آخر

گل ختمی، از نظر بسیاری از افراد حکم چایی نبات را دارد، برای هر بیماری و دردی می‌تواند تسکین باشد. روش‌های مصرف این گیاه متفاوت است تا هر فردی بتواند از این گیاه استفاده کند. رنگ‌های سفید، بنفش و سیاه این گیاه خواص متفاوتی دارد که از بین آن‌ها رنگ بنفش خواص بیشتری دارد. اگر در مورد نحو مصرف این گیاه به مشکل خوردید برای ما بنویسید.

منبع: vipshop

عضویت در تلگرام عصر ترکیه عضویت در اینستاگرام عصر ترکیه

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا