میزیتو
بلیط هواپیما فلای تودی
خبرهای ویژهفالگوناگون

استراتژی کریپتویی ترامپ چه تاثیری بر اقتصاد جهان خواهد داشت؟

هر اقدامی که ترامپ برای تبدیل بیت کوین به دارایی ذخیره و رفع موانع قانونی برای صنعت کریپتو انجام دهد، می تواند قیمت ها را افزایش دهد.

کرمان موتور

عصر ترکیه – در انتخابات اخیر ریاست جمهوری آمریکا، سرمایه‌گذاران بیت‌کوین و دارایی‌های رمزارزی نقش کلیدی در انتخاب دوباره دونالد ترامپ به‌عنوان رئیس‌جمهور ایالات متحده ایفا کردند. ترامپ در طول کمپین انتخاباتی خود وعده داد که سیاستمداران و بروکرات‌های دموکرات مخالف رمزارزها را متوقف کند، در کشور یک ذخیره استراتژیک بیت‌کوین ایجاد کند و ایالات متحده را به رهبر جهانی در حوزه دارایی‌های رمزارزی تبدیل کند. این وعده‌ها آن‌قدر جذاب بودند که میلیون‌ها سرمایه‌گذار رمزارزی که خود را در جبهه ترامپ نمی‌دیدند، به نامزد جمهوری‌خواهان رأی دادند.

طبق یک پژوهش جدید از مرکز تحقیقات پیو (Pew Research) که در اکتبر منتشر شد، ۱۷ درصد از آمریکایی‌های ۱۸ تا ۵۰ ساله در دارایی‌های رمزارزی سرمایه‌گذاری کرده‌اند. درواقع دست‌کم ۲۵ میلیون نفر در ایالات متحده از رمزارزها به‌عنوان یک ابزار سرمایه‌گذاری استفاده می‌کنند و از آنجایی که  پیورزی در انتخابات ایالات متحده با اختلافات اندکی به‌دست می‌آید، جلب حمایت قوی ۲۵ تا ۳۰ میلیون رأی‌دهنده برای ترامپ نقشی حیاتی ایفا کرد.

در حقیقت، دونالد ترامپ در دوران اول ریاست‌جمهوری خود دیدگاه مثبتی نسبت به بیت‌کوین نداشت. حتی زمانی که در سال ۲۰۱۷ بیت‌کوین به‌سرعت از هزار دلار به ۲۰ هزار دلار صعود کرد، او برای “حفظ قدرت دلار” اقداماتی صورت داد  که باعث شد ارزش بزرگ‌ترین رمزارز از ۲۰ هزار دلار به ۳ هزار دلار سقوط کند.

حال این سؤال پیش می‌آید: آیا ترامپ فقط برای پیروزی در انتخابات از بیت‌کوین حمایت کرده است؟ آیا حمایت او از بیت‌کوین و وعده‌هایش دروغ بوده‌اند؟ یا اینکه ترامپ سیاست “دلار قوی” خود را کنار گذاشته است؟

حقیقت این است که  ترامپ هنوز از پروژه تقویت دلار منصرف نشده است؛ بلکه به‌نظر می‌رسد متوجه شده که کوتاه‌ترین راه برای تقویت دلار، حمایت از آن با بیت‌کوین است. ترامپ پیش از انتخابات ۲۰۱۶ نیز گفته بود که می‌خواهد دلار را با طلا پشتیبانی کند. حتی او در پایان دوره اول خود تلاش کرد “جودی شلتون”، اقتصاددانی که معتقد به اتصال دلار به طلا بود، را در موقعیت تصمیم‌گیری در بانک مرکزی ایالات متحده (فدرال رزرو) قرار دهد به دلیل مخالفت شدید به‌جایی نرسید.

وقتی ترامپ در سال ۲۰۱۶ به ریاست‌جمهوری رسید، اولین کاری که انجام داد نصب پرتره‌ای از اندرو جکسون، رئیس‌جمهوری پیشین، در دفترش در کاخ سفید بود. جکسون اولین کسی بود که بانک مرکزی را تعطیل کرد و تمام بدهی‌های کشور را پرداخت. درست مانند ترامپ که پیش از انتخابات حداقل دو بار هدف ترور قرار گرفت، جکسون نیز به‌خاطر این مبارزه بی‌امانش با سرمایه مالی در سال ۱۸۳۵ هدف ترور قرار گرفت.

ترامپ در دوره اول خود معتقد بود که با دلاری قوی و مبتنی بر طلا می‌تواند بدهی‌های رو به افزایش ایالات متحده را پرداخت کند. اما به‌دلیل بی‌تجربگی ، در چهار سال نخست خود نتوانست نظام اقتصادی موجود را به‌طور قابل‌توجهی تغییر دهد.

گفتنی است دلار آمریکا از سال ۱۹۷۱ دیگر به طلا وابسته نیست. فدرال رزرو بدون محدودیت می‌تواند به هر میزانی که بخواهد دلار چاپ کند. به‌عبارت دیگر، فدرال رزرو تعهدی به ارائه طلا در ازای دلار ندارد.تا سال ۲۰۰۸، مجموع پولی که فدرال رزرو در طول ۲۳۲ سال تاریخ آمریکا چاپ کرده بود، به یک تریلیون دلار می‌رسید. اما برای مقابله با بحران مالی آن سال، آمریکا بیش از سه برابر این میزان پول چاپ کرد و به بازار عرضه کرد. در بحران سال ۲۰۲۰، فدرال رزرو همین مقدار را تنها در سه ماه به بازار تزریق کرد.

ترامپ در چهار سالی که در قدرت نبود، متوجه شد که بیت‌کوین نیز درست مانند طلا یک دارایی پولی محدود است. برخلاف طلا که قدمتی پنج‌هزار ساله دارد، بیت‌کوین از سال ۲۰۰۹ وارد زندگی ما شده است. چون بیت‌کوین بسیار جدید است، در حالی که بانک‌های مرکزی جهان پول بی‌حدوحصر چاپ می‌کنند، قیمت آن با نوسانات شدید، به‌سرعت افزایش می‌یابد. اکنون ترامپ فکر می‌کند می‌تواند دلار را نه‌تنها با طلا، بلکه با بیت‌کوین نیز پشتیبانی کند. به همین دلیل، وعده ترامپ برای “تبدیل بیت‌کوین به دارایی ذخیره استراتژیک” نباید صرفاً یک شعار انتخاباتی تلقی شود.

در این میان، بزرگ‌ترین ترس سرمایه‌داران بین‌المللی این است که ترامپ با استفاده از ذخایر طلا و بیت‌کوین، بدهی‌های آمریکا را کاهش دهد. در چنین حالتی، کارتل‌های بانکی بزرگ‌ترین منبع درآمد خود را تا حد زیادی از دست می‌دهند و اهمیتشان در سیستم مالی کاهش می‌یابد. بدتر از آن، آمریکا ممکن است الگویی برای سایر کشورها شود.

در دوره اول، ترامپ به‌دلیل مقاومت شدید نظام موجود نتوانست در زمینه طلا به خواسته‌هایش برسد. اما اکنون او به هر دوی طلا و بیت‌کوین باور دارد. احتمالاً بوروکراسی و سرمایه بین‌المللی در این زمینه بیش از گذشته مقاومت خواهند کرد. هر گامی که ترامپ برای تبدیل بیت‌کوین به دارایی ذخیره و رفع موانع قانونی در مسیر صنعت رمزارز بردارد، می‌تواند قیمت‌ها را بیشتر افزایش دهد.

علاوه بر این، ایلان ماسک و رهبران دنیای تکنولوژی حامی ترامپ نیز به رمزارزها علاقه نشان می‌دهند. اقدامات و اظهارات جدید آن‌ها در این حوزه می‌تواند هیجان بازار رمزارزها را افزایش دهد. اما افزایش سریع قیمت رمزارزها احتمالاً تنش‌ها را در میان سرمایه بین‌المللی و بوروکراسی آمریکایی تشدید خواهد کرد.

منبع:آناتولی

عضویت در تلگرام عصر ترکیه عضویت در اینستاگرام عصر ترکیه

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا