۷ چیز باورنکردنی که در کشورهای دیگر کاملاً عادی هستند
مردم اسلوواکی رسم ویژه ای برای شام کریسمس خود که با ماهی کپور درست می شود، دارند. آن ها از چند روز پیش از درست کردن شام، ماهی کپور زنده را در وان حمام خانه که آن را پر از آب کرده اند نگه می دارند.
بیش از ۱۹۰ کشور در سرتاسر کره زمین وجود دارد که هر یک از فرهنگ منحصر به خود برخوردارند. با وجود باورهای کلیشه ای که شاید درباره ی فرهنگ برخی کشورها وجود داشته باشد، حقایق زیادی هم هست که تنها با یک تجربه ی دست اول در کشوری جدید می تواند به آن ها دست یافت.
۱- در اسلوواکی فرآیند آماده سازی شام کریسمس از وان حمام آغاز می شود
مردم اسلوواکی رسم ویژه ای برای شام کریسمس خود که با ماهی کپور درست می شود، دارند. آن ها از چند روز پیش از درست کردن شام، ماهی کپور زنده را در وان حمام خانه که آن را پر از آب کرده اند نگه می دارند. این کار به پاکسازی دستگاه گوارش ماهی کمک می کند چون ماهی کپور در اعماق دریا زندگی و از همه چیز تغذیه می کند. به همین دلیل، اهالی خانه در این مدت به حمام نمی روند، مگر آنکه بخواهند وان حمام را با یک ماهی شریک شوند!
۲- در آلمان پوشیدن مایو در سونا ممنوع است
اگر یک روز به آلمان رفتید، از دیدن زنان و مردان برهنه در سوناهای عمومی تعجب نکنید. برای آلمانی ها این امری کاملاً عادی است. در این کشور، پوشیدن مایو در سونا ممنوع است اما زنان و مردان می توانند باهم به سونا بروند.
۳- در انگلیس یک مسابقه هست که شرکت کنندگان آن به دنبال یک قرص پنیر بزرگ می دوند
«مسابقه پنیرغلتانی تپه ی هیل» که حالاً رسماً در دسته ی ورزش های خطرناک قرار دارد، یک مسابقه است که در آن شرکت کنندگان از یک تپه ی ۱۸۳ متری به دنبال یک قرص پنیر بزرگ به طرف پایین می دوند. نظریات مختلفی درباره ی منشأ این مسابقه مطرح شده است. برخی می گویند این مسابقه در گذشته روشی برای تعیین حق استفاده از چراگاه دور تپه ی هیل بوده و برخی هم معتقدند صرفاً مناسکی در رابطه با قدرت باروری بوده.
۴- در سوئد ماهی گندیده می خورند
از قرن شانزدهم میلادی تاکنون، شاه ماهی نمک سود و تخمیر شده دریای بالکان جزئی از فرهنگ غذایی سوئدی ها بوده است. این ماهی پیش از تن شدنش، تحت یک فرآیند تخمیرسازی ۲ ماهه با آب نمک قرار می گیرد. در نتیجه ی این تخمیرسازی، ماهی بوی تندی مانند تخم مرغ گندیده می گیرد.
۵- در لوکزامبورگ استفاده از وسایل نقلیه عمومی رایگان است
لوکزامبورگ اولین کشور در دنیا است که به خدمات حمل و نقل عمومی آن رایگان است. اگر بخواهید از فرست کلاس ِ قطارهای داخلی استفاده کنید یا قصد عبور از مرز به سوی آلمان، فرانسه یا بلژیک را داشته باشید، تنها به یک بلیت نیاز دارید.
۶- در ژاپن چراغ های راهنمایی و رانندگی رنگ آبی دارند
در ژاپن چراغ های راهنمایی و رانندگی در ابتدا طبق قوانین راهنمایی و رانندگی بین المللی، رنگ سبز داشتند. با این حال، در متن قوانین راهنمایی و رانندگی ترافیکی ژاپن برای اشاره به چراغ سبز رنگ راهنمایی و رانندگی از کلمه ی Ao (آبی) به جای کلمه ی Midori (سبز) استفاده شده بود. Midori در زبان ژاپنی کلمه ی نسبتاً جدیدی برای توصیف رنگ ها است، به همین دلیل تا پیش از آن از این کلمه نشده بود. زبانشناسان ژاپنی خواستار تصحیح این اشتباه شدند و دولت ژاپن راه حلی برای آن پیدا کرد.
آن ها استفاده از آبی ترین طیف ممکن از رنگ سبز را برای چراغ های راهنمایی و رانندگی اجباری کردند تا هم بتوانند کماکان از کلمه ی Ao استفاده کنند و هم از قوانین بین المللی تخطی نکرده باشند. بنابراین، علیرغم آنچه به نظر می رسد، چراغ های راهنمایی و رانندگی در ژاپن، رنگ آبی – سبز دارند.
۷- در ایتالیا بعد از ۱۱ صبح دیگر کاپوچینو نمی خورند
ایتالیاهای کاپوچینو را معمولاً صبح ها می خورند. صبحانه ی ایتالیایی معمولاً مختصر با طعمی شیرین است و شیر زیاد درون کاپوچینو به خودی خود یک وعده ی غذایی کوچک محسوب می شود. غلظت کاپوچینو حجم کم محتویات صبحانه را جبران می کند.