میزیتو
بلیط هواپیما فلای تودی
آخرین خبرها

۱۰ راهکار برای افزایش عمر باتری ماشین

آشنایی با راهکارهای افزایش عمر باتری ماشین کمک می‌کند تا بتوانید متوسط عمر یکی از مهم‌ترین اجزای خودروی خود را بالاتر ببرید.

تبلیغ در عصر ترکیه

باتری ماشین یکی از اصلی‌ترین بخش‌های خودرو است که عملکرد صحیح موتور ماشین تا حد زیادی به آن وابسته است. روشن شدن خودرو و عملکرد صحیح اکثر بخش‌های الکتریکی خودرو به سلامت باتری وابسته است به همین دلیل است که توصیه می‌شود در طول سال سلامت باتری ماشین به‌صورت دوره‌ای هر شش ماه یکبار بررسی شود و یکی از روش‌های تست باتری ماشین را انجام دهید.

به گزارش الف، آشنایی با راهکارهای افزایش عمر باتری ماشین کمک می‌کند تا بتوانید متوسط عمر یکی از مهم‌ترین اجزای خودروی خود را بالاتر ببرید. همان‌گونه که می‌دانید چیزی بین 2 الی 3 سال متوسط عمر مفید باتری خودرو است. در عین حال باتری‌‌هایی که امروزه با تکنولوژی‌ های روز روانه بازار می‌شوند، می‌توانند طول عمر بالاتری داشته باشند. با این وجود استفاده غیر اصولی شما گاهی اوقات سبب می‌شود که باتری خودرو عمر مفید کمتری از زمان مورد نظر داشته باشد. برای افزایش عمر باتری ماشین، مراقبت صحیح از آن حائز اهمیت است.

معرفی ۱۰ راهکار برای افزایش عمر باتری خودرو

اگر به دنبال استفاده از راهکارهای افزایش عمر باتری خودرو هستید، به‌سادگی می‌توانید از روش‌های زیر کمک بگیرید.

۱. از رانندگی در سفر های کوتاه خودداری کنید

در زمان‌هایی که خودرو خاموش است باتری نیروی الکتریکی مورد نیاز قطعات را تامین می‌کند و زمانی که خودرو روشن می‌شود به کمک دینام برای استفاده‌های بعدی شارژ می‌شود. بنابراین اگر فقط در مسافت کوتاهی رانندگی می‌کنید، باتری نمی‌تواند مقدار برق از دست رفته را دوباره به دست آورد با رانندگی مکرر و برای مدت طولانی‌تر، قدرت باتری خودرو را حفظ کنید و اگر زیاد از ماشین خود استفاده نمی‌کنید، برای کمک به حفظ ولتاژ صحیح، آن را خارج نمایید.

۲. تمیزکردن باتری خودرو

یکی از بهترین راه‌های افزایش طول عمر باتری، ماشین تمیزکردن مداوم آن است. به‌آسانی می‌توانید خوردگی‌هایی که اطراف قطب‌های باتری قرار دارند را تمیز کنید. در واقع اگر پس از مدتی به باتری خودروی خود نگاه کنید، متوجه می‌شوید که هیدروژن اسید باتری به اطراف آن نشت پیدا کرده است. با نشت پیداکردن هیدروژن اسید باتری اطراف قطب‌های آن دچار خوردگی‌های سفیدرنگ یا سبزرنگ می‌شود. به همین علت برق نمی‌تواند به کابل‌ها برسد. ازاین‌رو می‌توان برای افزایش عمر باتری خودرو به‌راحتی این قسمت را تمیز کرد. توصیه ما این است هنگام تعویض روغن موتور خودرو، خوردگی‌های اطراف باتری را نیز تمیز نمایید.

اگر قصد تمیزکردن باتری خودرو را دارید و به دنبال حذف خوردگی‌های اطراف قطب‌های آن هستید، می‌توانید از یک اسفنج یا برس سیمی کمک گرفته و آن‌ها را از بین ببرید. محلول‌های تمیزکننده نیز در بازار وجود دارند که می‌توان برای انجام این کار از آن‌ها استفاده کرد. بااین‌حال ترکیب محلول جوش شیرین و آب و با نسبت ۵۰ ۵۰ نیز به‌خوبی می‌تواند برای حذف خوردگی‌های اطراف قطب‌های باتری تأثیرگذاری خود را نشان دهد. پس از اینکه محلول موردنظر را بر روی قطب‌های باتری به کار گرفتید، با یک پارچه آن را خشک کنید.

۳. دوری از سرما و گرمای زیاد

قبل از هر چیز، جالب است بدانید که دما بر روی طول عمر باطری خودرو تأثیر زیادی می‌گذارد. باوجوداینکه بالارفتن دما می‌تواند ظرفیت باتری را افزایش دهد؛ ولی به‌واسطه تشدید خوردگی و خود شارژی طول عمر آن را کاهش خواهد داد. در طرف دیگر با کاهش دما و قرار گرفتن در معرض سرمای شدید ظرفیت باتری نیز کمتر می‌شود. به همین علت کارشناسان انجام عایق‌بندی باتری را در فصل سرما توصیه می‌کنند. به‌راحتی می‌توانید از کیت‌های مخصوص کمک گرفته و باتری خودرو را عایق‌بندی کنید.

با استفاده از این روش و به‌کارگیری روکش‌های عایق‌بندی در فصل زمستان باتری خودرو گرم نگه داشته شده و همچنین در فصل تابستان دمای آن خنک می‌شود. امروزه روکش‌های عایق‌بندی که در بازار عرضه شده مقاومت بالایی در برابر گرما و اسید دارند. هنگام خرید باتری خودرو مدل و سایز کوچک آن را سعی کنید انتخاب کرده تا با استفاده از روکش عایق‌بندی بتوانید دور آن را پوشش دهید. جالب است بدانید تحقیقات نشان داده که عمر باتری‌هایی با ابعاد کوچک و با عایق‌بندی مناسب در مقایسه با باتری‌های بزرگ فاقد عایق‌بندی هستند بیشتر خواهد بود.

۴. اطمینان پیدا کنید که باتری در جای خود محکم است

لرزش می‌تواند عمر باتری ماشین شما را کاهش دهد، بنابراین ضروری است که همیشه از یک گیره باتری تایید شده استفاده کنید تا مطمئن شوید که باتری همیشه به درستی نگه داشته می‌شود. در صورتی که باتری خودرو شما به طور ایمن بسته نشود، لرزش بیش از حد می‌تواند به اجزای داخلی باتری آسیب برساند.

البته در نظر داشته باشید این موضوع به این معنا نیست که باتری را بیش از حد سفت کنید، فقط باید در حدی باشد که تکان‌خودرن‌های باتری جلوگیری شود.

۵. خاموش کردن لوازم برقی در زمان خاموش بودن موتور

همان طور که اشاره کردیم در مواقعی که موتور خودرو خاموش است باتری برق مورد نیاز قطعات مختلف را تامین می‌کند، بنابراین روشن نگه داشتن چراغ‌های جلو یا چراغ‌های داخلی در زمانی که موتور روشن نیست، یک مشکل بزرگ است. قبل از خروج از وسیله نقلیه، همیشه مطمئن شوید که همه لوازم جانبی خاموش هستند و در حین دور شدن، مجدداً بررسی کنید که چراغ ها خاموش باشند.

۶. تمیز نگه داشتن باتری

اطمینان حاصل کنید که بالای باتری شما تمیز، خشک و عاری از آلودگی و کثیفی است. باتری کثیف می‌تواند اتصالات خفیف ایجاد کند و در نهایت موجب شود برق کافی به پایانه‌های باتری منتقل نشود.

همچنین پایانه‌های باتری نیز به مرور زمان خورده می‌شوند و تمیز نگه داشتن آنها از رسوب روشی عالی برای افزایش عمر باتری ماشین شما است. در صورتی که باتری شما دارای سولفات است، پایانه‌ها را با یک مسواک قدیمی آغشته به مخلوط جوش شیرین و آب بشویید و سپس با یک پارچه تمیز خشک کنید.

۷. چک‌کردن آب باتری

یکی از راه‌های افزایش طول عمر باتری ماشین، چک‌کردن آب آن است. یک مایع اسیدی که به‌محض کم‌شدن میزان آن لازم است آن را به حد نرمال برسانید. آب قرار گرفته شده درون باتری هنگامی که در معرض گرما قرار می‌گیرد واکنش نشان داده و تبخیر می‌شود؛ بنابراین لازم است که همواره آن را بررسی کرده تا هنگام کم‌شدن سطح آب مقداری به آن بیفزایید.

۸. اتومبیل را مدت زمان زیادی خاموش نگذارید

برای افزایش طول عمر باتری ماشین، پرهیز از خاموش ماندن خودرو در مدت زمان طولانی همواره مورد تأکید قرار گرفته است. هنگامی که خودروی شما مدت زمان زیادی خاموش باشد، دینام‌ها غیر فعال بوده و قادر به شارژکردن باتری نخواهند بود. به همین علت همواره توصیه می‌شود که برای مدتی در بازه‌های زمانی خاص خودرو را روشن کرده تا دینام‌ها بتوانند باتری را شارژ کنند.

۹. هر ماه ولتاژ باتری را بررسی کنید

بررسی ولتاژ با یک ولت متر در ماه یک راه عالی برای مراقبت از سلامت باتری است. یک باتری سرب اسیدی سالم و کاملا شارژ شده باید ولتاژی در حدود 12.7 ولت یا بالاتر داشته باشد.

اگر ولتاژ به زیر 12.5 ولت کاهش یابد، توصیه می‌کنیم باتری را در اسرع وقت شارژ کنید. همچنین مهم است که به خاطر داشته باشید که باتری سرب اسیدی خودرو در ولتاژ 12.4 ولت نیمه شارژ و در ولتاژ 12.0 ولت کاملاً خالی است.

۱۰. تمیز کردن بست سیم و قطب‌های باتری

معمولا اطراف قطب‌ها و روی بست سیم باتری خوردگی‌های به رنگ سفید یا سبز به وجود می‌آید که در اصطلاح از آن تحت عنوان سولفاته شدن نام برده می‌شود. در صورت مشاهده این خوردگی‌های سفید رنگ هرچه زودتر آنها را به وسیله یک برس سیمی یا سمباده نرم تمیز کنید. محلول آب و جوش شیرین به نسبت ۵۰-۵۰ نیز می‌تواند کمک شایانی به تمیز شدن راحت‌تر خوردگی‌های بست و قطب باتری کند. پس از تمیز کردن با محلول، باید بست باتری را با یک دستمال خشک کرد.

جهت پرهیز از سولفاته شدن بست و قطب باتری خودرو نیز می‌توان کمی روغن موتور به بست و قطب باتری اضافه کرد. از گریس نیز می‌توان برای این مورد بهره برد.

عضویت در تلگرام عصر ترکیه عضویت در اینستاگرام عصر ترکیه

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا