میزیتو
بلیط هواپیما فلای تودی
سلامت و زیبایی

کمبود این ویتامین باعث زانو درد می شود

وقتی دچار زانو درد می‌شوید، ممکن است کمبود ویتامین سی داشته باشید. کمبود ویتامین سی مساوی است با کاهش تولید کلاژن در بدن. کلاژن فراوان‌ترین پروتئین موجود در بدن انسان است که علاوه بر پوست در ساختمان مفاصل، استخوان‌ها، تاندون‌ها و غضروف‌ها نیز نقش دارد.

تبلیغ در عصر ترکیه

بیش از ۳۰۰ میلیون نفر در جهان از آرتروز زانو و درد ناشی از آن رنج می‌برند. برای تقویت عملکرد زانو و جلوگیری از زانو درد می‌توان زیر نظر یک مربی باتجربه تمرینات انعطاف‌پذیری انجام داد و یک رژیم غذایی مغذی را در برنامه روزانه گنجاند تا به تقویت مفاصل کمک شود. اما علت زانو درد چیست؟ مهم‌ترین عامل در درد زانو تغذیه ناسالم و در نتیجه کمبود ویتامین‌ها است. تحقیقات نشان می‌دهد که میان کمبود ویتامین و درد زانو ارتباطی مستقیم وجود دارد. همچنین عواملی دیگری هم دخیل هستند؛ مثل اضافه وزن و سبک نادرست زندگی. اما کمبود چه ویتامینی باعث زانو درد می شود؟

کمبود چه ویتامینی باعث زانو درد می شود؟

گفتیم که بین کمبود ویتامین و درد زانو رابطه‌ای تنگاتنگ وجود دارد. با تغذیه سالم و کافی می‌توانید گامی موثر در پیشگیری از کمبود ویتامین و درد زانو بردارید. اما دقیقا کمبود کدام ویتامین باعث زانو درد می شود؟

  • کمبود ویتامین D
  • کمبود کلسیم
  • کمبود ویتامین C
  • کمبود ویتامین K
  • کمبود ویتامین A
  • کمبود ویتامین‌های گروه ب
  • کمبود امگا ۳

کلسیم و امگا ۳ در لیست بالا ویتامین نیستند اما از جمله ترکیبات مغذی به حساب می‌آیند.

کمبود ویتامین دی؛ مهم ترین علت درد زانو

کلسیم از عناصر مهم تشکیل‌دهنده ساختار استخوان است. برای اینکه جذب کلسیم را در بدن خود افزایش دهید و در واقع کاری کنید که کلسیم به شکل مطلوب جذب بدن شود، به مقادیر مناسب ویتامین D در رژیم غذایی خود نیاز دارید. شواهد نشان می‌دهد که اگر بخواهیم از کمبود ویتامین و درد زانو صحبت کنیم، پیش از هر ویتامینی باید به سراغ ویتامین D برویم زیرا تحقیقات نشان می‌دهد که افراد مبتلا به زانو درد اغلب از کمبود ویتامین دی رنج می‌برند.

کمبود ویتامین دی نه تنها در درد زانو نقش دارد، بلکه احتمال ابتلا به پوکی استخوان را تا حد قابل توجهی بالا می‌برد.

ویتامین د۳ همچنین در تقویت سیستم ایمنی نقش داشته و به داشتن ماهیچه‌های سالم کمک می‌کند. همان طور که احتمالا می‌دانید، بهترین منبع دریافت ویتامین D برای بدن انسان نور خورشید است. همچنین با مصرف غذاهایی همچون ماهی‌های چرب، زرده تخم مرغ و قارچ می‌توانید سطح این ویتامین را در بدن خود افزایش دهید. تعداد افراد مبتلا به کمبود ویتامین دی در کشور ما بسیار بالاست. به همین دلیل برای بسیاری از افراد مصرف قرص ویتامین دی تجویز می‌شود.

اگر پزشک به دلیل درمان کمبود ویتامین دی، مصرف این ویتامین را در قالب مکمل برای شما توصیه کرده است، حتما آن را استفاده کنید تا از کمبود ویتامین و درد زانو پیشگیری به عمل آید.

  • ویتامین دی اثرات ضد التهابی دارد و در بسیاری از موارد در تسکین زانو درد می‌تواند موثر واقع شود.

زانو درد

کلسیم برای درمان زانو درد

کمبود چه ویتامینی باعث زانو درد می شود؟ چنانچه اشاره کردیم کمبود ویتامین و زانو درد می‌توانند با هم در ارتباط مستقیم باشند. اما در اینجا به نقش کلسیم در جلوگیری از زانو درد می‌پردازیم. البته کلسیم یک ویتامین نیست اما یک ماده مغذی بوده و از املاح معدنی به شمار می‌آید. کلسیم برای حفظ سلامت و استحکام استخوان‌ها مورد نیاز است. افراد مبتلا به کمبود کلسیم در خطر جدی برای ابتلا به پوکی استخوان به سر می‌برند. پوکی استخوان احتمال شکستگی استخوان‌ها را افزایش می‌دهد.

نرمی استخوان و راشیتیسم از دیگر بیماری‌های ناشی از کمبود کلسیم به شمار می‌آیند. استخوان‌های ضعیف ممکن است موجب درد طولانی مدت مفصل به ویژه در ورزشکاران شود. لبنیات از جمله شیر، ماست، پنیر و ماهی‌های چرب منابعی غنی از کلسیم به حساب می‌آیند. اما در صورت داشتن کمبود کلسیم بهتر است زیر نظر پزشک از قرص کلسیم استفاده شود. کلسیم و ویتامین دی اغلب باید در کنار هم مورد استفاده قرار گیرند تا موثر واقع شوند.

کمبود چه ویتامینی باعث زانو درد می شود؟ ویتامین C

ویتامین سی یک آنتی اکسیدان قوی است که نقش اساسی در سلامت مفاصل و تقویت سیستم ایمنی ایفا می‌کند. نتیجه بسیاری از تحقیقات نشان می‌دهد که وقتی از کمبود ویتامین و درد زانو صحبت می‌کنیم، حتما باید به ویتامین C نیز اشاره‌ای داشته باشیم. این ویتامین ممکن است درد و التهاب را کاهش داده، در درمان زانو درد موثر باشد و  از آسیب غضروف مرتبط با آرتریت روماتوئید و استئوآرتریت پیشگیری به عمل آورد.

وقتی دچار زانو درد می‌شوید، ممکن است کمبود ویتامین سی داشته باشید. کمبود ویتامین سی مساوی است با کاهش تولید کلاژن در بدن. کلاژن فراوان‌ترین پروتئین موجود در بدن انسان است که علاوه بر پوست در ساختمان مفاصل، استخوان‌ها، تاندون‌ها و غضروف‌ها نیز نقش دارد. بنابراین بهترین قرص ویتامین برای زانو درد می‌تواند قرص ویتامین سی باشد، البته به شرط آنکه درد زانوی شما ناشی از کمبود این ویتامین باشد. ویتامین C را به وفور می‌توانید در مرکباتی همچون پرتقال بیابید.

رابطه بین امگا ۳ و زانو درد

زمانی که از کمبود ویتامین و درد زانو صحبت می‌کنیم، حتما باید به امگا ۳ نیز بپردازیم. اسیدهای چرب امگا ۳ ویتامین نیستند اما از جمله ترکیبات مغذی به حساب می‌آیند که برای حفظ سلامت بدن انسان ضروری هستند. اسیدهای چرب امگا ۳ به حفظ سلامت قلب، تقویت سیستم ایمنی بدن و بهبود سلامت متابولیک کمک می‌کنند. اگر مبتلا به زانو درد هستید، مصرف امگا ۳ می‌تواند اثر تسکین دهنده داشته باشد زیرا ضد التهاب و تورم عمل می‌کند.

اسیدهای چرب امگا ۳ به کاهش اینترلوکین-۶ و پروتئین واکنشی C که در نتیجه التهاب افزایش می‌یابند، کمک می‌کنند. آیا شما در رژیم غذایی خود به اندازه کافی از ماهی‌هایی مثل سالمون، ساردین و تن استفاده می‌کنید تا کمبود امگا ۳ نداشته باشید؟ اگر پاسخ منفی است، ممکن است لازم باشد با مشورت پزشک از قرص امگا ۳ استفاده نمایید.

کمبود ویتامین K از علت های درد زانو

کمبود ویتامین و درد زانو به جهت کمبود ویتامین K می‌توانند به هم مرتبط باشند. شواهد نشان می‌دهد که وقتی سطح ویتامین K در بدن کافی باشد، در بیماران مبتلا به استئوآرتریت درد زانو کمتر می‌شود. ویتامین کا برای عملکرد سالم پروتئین‌ها در غضروف و استخوان ضروری به حساب می‌آید. ویتامین کا بیشترین نقش را در انعقاد خون دارد و بیشتر به این علت شناخته شده است.

 برای اینکه ویتامین کا را به حد کافی به بدن خود برسانید، سعی کنید این خوراکی‌ها را بیشتر مصرف کنید: سبزیجاتی مثل اسفناج، کلم بروکلی و کاهو و روغن سویا. کمبود ویتامین و درد زانو را در بسیاری از موارد با جبران کمبود این ویتامین در بدن می‌توان برطرف کرد. تاخیر در لخته شدن خون و پوکی استخوان از علائم کمبود ویتامین کا در بدن است.

کمبود چه ویتامینی باعث زانو درد می شود؟ ویتامین A

ویتامین A یک آنتی اکسیدان قوی به شمار می‌آید که نقش ضد التهابی دارد. پس از آنجایی که کمبود ویتامین و درد زانو به هم مرتبطند، در این میان ویتامین آ نیز می‌تواند تاثیرگذار باشد. این ویتامین محلول در چربی بوده و برای داشتن استخوان‌ها و مفاصل سالم، حتما روزانه در مقادیر کافی باید مورد استفاده قرار گیرد تا از زانو درد نیز پیشگیری به عمل آید. مواد غذایی که حاوی بیشترین مقادیر ویتامین آ هستند، عبارتند از: کبد گاو، روغن کبد ماهی کاد، ماهی سالمون، تخم مرغ و …

کاهش ویتامین B و درد زانو

کمبود کدام ویتامین باعث زانو درد می شود؟ در مبحث کمبود ویتامین و درد زانو ویتامین‌های B نیز نقش دارند. ویتامین‌های گروه ب خود شامل ۸ نوع ویتامین هستند. تحقیقات نشان می‌دهد که سطوح پایین برخی از ویتامین‌های گروه ب مثل B12 می‌توانند با افزایش خطر ابتلا به استئوآرتریت، درد مفاصل و زانو درد مرتبط باشند. کلیه ویتامین‌های خانواده ب محلول در آب هستند. به منظور جلوگیری از کمبود ویتامین‌های ب می‌توانید برای خرید قرص ب کمپلکس نیز اقدام نمایید.

زانو درد

دیگر عوامل موثر در زانو درد

رابطه میان کمبود ویتامین و درد زانو را شرح دادیم. اما عوامل دیگری هم وجود دارند که ممکن است در ایجاد زانو درد موثر باشند:

  • بورسیت
  • دررفتگی کاسه زانو
  • سندرم باند ایلیوتیبیال
  • پارگی منیسک
  • بیماری ازگود اشلاتر
  • آرتروز
  • تاندونیت کشکک
  • سندرم درد پاتلوفمورال

علاوه بر موارد بالا کمبود ویتامین و درد زانو نیز با هم در ارتباط مستقیم هستند. اگر زانوی شما درد دارد و اما می‌دانید که آسیبی به آن وارد نشده است، پس احتمال زیادی وجود دارد که کمبود ویتامین باعث زانو درد شده باشد.

بهترین قرص ویتامین برای زانو درد

برای جلوگیری از کمبود ویتامین و درد زانو می‌توانید از قرص استخوان و مفاصل یا قرص غضروف ساز استفاده کنید. این مکمل‌ها اغلب همه ویتامین‌ها و مواد معدنی که به آنها اشاره کردیم را شامل می‌شوند. همچنین اگر به طور دقیق بعد از آزمایش خون می‌دانید که کمبود چه ویتامینی دارید که در زانو درد موثر بوده است، می‌توانید آن ویتامین را به طور جداگانه از داروخانه تهیه نمایید. مثل اگر کمبود ویتامین دی در زانو درد شما نقش دارد، حتما قرص ویتامین دی بخرید و طبق دستور پزشک از آن بهره بگیرید. گاهی نیز لازم است تا از مسکن‌ها برای تسکین درد زانو استفاده شود.

چه زمانی برای زانو درد به پزشک مراجعه کنیم؟

برای اینکه دچار کمبود ویتامین و درد زانو نشوید باید همان‌طور که گفتیم تغذیه سالم و اصولی داشته باشید. درد زانو اگر شدید نباشد، در منزل و با راهکارهای خانگی قابل درمان است اما در برخی موارد نیز نیاز است تا حتما به پزشک مراجعه شود. این موارد عبارتند از:

  • عدم تحمل وزن خود روی زانو (عدم توانایی برای ایستادن به شکل صحیح)
  • تورم قابل مشاهده روی زانو
  • عدم توانایی برای دراز کردن یا خم کردن زانو
  • تغییر شکل آشکار در ناحیه پا یا زانو
  • تب همراه با درد، تورم و قرمزی در ناحیه زانو
  • زانو درد شدید ناشی از آسیب

عضویت در تلگرام عصر ترکیه عضویت در اینستاگرام عصر ترکیه
منبع
مثبت سبز

نوشته های مشابه

2 دیدگاه

  1. الان مثلا خواستین یه چیزی گفته باشین دیگه ویتامین دیگه ای نمونده یوقت از قلم نیفتاده باشه؟! هان یکم فکر کنین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا