چگونه زندگی زیبایی داشته باشیم؟ (۸ راهکار طلایی)
تعهد به ارزشها و بودن در مسیر آنها، به انسان حس رضایت درونی میدهد. این به معنای آن نیست که شما همیشه شاد یا در حال لذت بردن هستید. بلکه به این معناست که شما حتی در شرایطی که رنج یا اندوهی دارید، از خودتان و مسیر کلی زندگیتان راضی و خشنود هستید.
داشتن یک زندگی زیبا آرزوی هر انسانی است. زندگی زیبا تقریبا مساوی با خوشبختی است، یک فضای پر از آرامش، شادی و سلامتی که مقصود همه انسانها از کار و تلاش، رسیدن به همین است. اما آیا واقعا برای رسیدن به یک زندگی زیبا لازم است کار خاصی انجام دهیم؟
به گزارش اکالا بلاگ، خوشبختی و داشتن یک زندگی زیبا، هدفی نیست که بخواهیم برای آن قدمی برداریم، بلکه نوعی جریان است که باید همسو با آن حرکت کنیم تا در تمام زندگیمان روح این زیبایی دیده شود.
راهکارهای داشتن یک زندگی زیبا
در ادامه با راهکارهای داشتن یک زندگی زیبا آشنا خواهید شد.
۱- تعریف زیبایی
اول از همه باید بدانیم که چه میخواهیم و منظور ما از زندگی زیبا چیست. به زندگی خودتان نگاه کنید و ببینید آیا زیباست یا خیر؟ اگر نه، چه چیزی کم یا اضافه است؟ چه اتفاقی باید میافتاد تا زندگی برایتان زیبا میشد؟ جواب این سوال شما را به مسیر درستی هدایت میکند.
باید بدانید که چالشهای روزانه هرگز تمام نخواهد شد. اگر برای داشتن زندگی زیبا، آن را منوط به روزی کردهاید که هیچ مشکلی از هیچ نظری نداشته باشید، چنین روزی نخواهد آمد. پس واقعبین باشید و ببینید وجود چه چیزهایی در زندگی با وجود تمام مشکلات و چالشها، میتواند زندگی را برایتان زیبا کند.
۲- خود مراقبتی
یکی از کارهایی که برای داشتن یک زندگی زیبا لازم است انجام دهید، کار سادهی خود مراقبتی است. از این جهت ساده، که انرژی و زمان زیادی از شما نمیگیرد و نیاز به آموزش خاصی ندارد. خود مراقبتی شامل مراقبت از جسم و مراقبت از روان است. خواب خوب، تغذیه مناسب و ورزش برای جسم سالم مهم است.
داشتن عزت نفس، معاشرت با آدمهای خوب، تلاش برای یادگیری، محافظت از روان در برابر آسیب، کمک گرفتن برای بازسازی زخمهای روان و کارهای بسیاری از این دست، مراقبت از روان است.
آیا وقتی که درد شدیدی در بدنتان احساس میکنید، میتوانید از دیدن یک فیلم جالب لذت ببرید؟ آیا وقتی کلافه و افسرده هستید، میتوانید به یک موزیک شاد گوش بدهید؟ پس بدون خود مراقبتی و داشتن یک جسم و روان سالم، خبری از زندگی زیبا نیست.
۳- تعهد به ارزشها
تعهد به ارزشها و بودن در مسیر آنها، به انسان حس رضایت درونی میدهد. این به معنای آن نیست که شما همیشه شاد یا در حال لذت بردن هستید. بلکه به این معناست که شما حتی در شرایطی که رنج یا اندوهی دارید، از خودتان و مسیر کلی زندگیتان راضی و خشنود هستید.
هر کسی در زندگی رنجهایی دارد، گاهی زیاد و گاهی کم، و همه در تلاش هستند که این رنجها را کم کنند. خبر خوب این است که میتوانید به رنجها معنا دهید. به این صورت که در راستای ارزشهایتان قدم بردارید.
در واقع باید بدانید که هر رنجی را به چه دلیلی میپذیرید. مثلا بیدار نشستن کنار فرزندتان زمانی که تب دارد، سخت است، اما این سختی شیرین هم هست چون میدانید بخاطر عشق است که این سختی را به جان میخرید. این یعنی رضایت داشتن، که میتواند زندگی شما را زیبا کند.
۴- تغییر نگرش
منظور از تغییر نگرش این نیست که در خواب و خیال زندگی کنید و واقعیت را نادیده بگیرید، بلکه منظور این است که با نگاهی متفاوت نیمه پر لیوان را ببینید. مثلا اگر شما سخت کار میکنید تا اجاره خانه را بدهید، معنیش این است که کاری دارید که از آن کسب درآمد میکنید و از طرفی سقفی بالای سرتان است.
دیدن مسائل مختلف با توجه به داشتههایتان، حس بهتری در شما ایجاد خواهد گرفت. علاوه بر این بیش از حد جدی گرفتن زندگی، میتواند فرسایشی باشد. به فیلمهای کمدی نگاه کنید، در اغلب آنها مشکلات و چالشهایی وجود دارد که نگاه نویسنده یا کارگردان، آن را به شکل کمدی درآورده است. ما نیز گاهی باید به اتفاقات زندگی به این شکل نگاه کنیم. راحت و حتی خنده آور. اغلب این نگرش ماست که ماهیت اتفاقات را میسازد، نه خود آنها.
۵- پذیرش
هزاران سال قبل فیلسوفان رواقی، پیشنهاد دادند که در پذیرش باشید تا شاد شوید. پذیرش گاهی به معنای همراهی با سرنوشت و تقدیر تلقی میشود، مانند همان چه در مذاهب مختلف وجود دارد: راضی به رضای خداوند باشید. معنای دیگر این است که در مقابل اتفاقات مختلف، به جای بیرون از خود، به درون خود نگاه کنید.
مسئولیت شماست که نسبت به چیزهای بیرونی، واکنشی نشان داده و آنها را معنا کنید. به این صورت هرگز حسرتی به دل نخواهید داشت، چرا که تمام تلاشتان را کردهاید. با دانش بر اینکه کار بیشتری از دستتان برنمیآمد و توانایی شما در همین حد بوده است، از شر “ای کاش”ها خلاص میشوید و با چیزی مواجه میشوید به نام “همین است که هست”. این پذیرش آرامشی در پی دارد که زندگی را زیبا خواهد کرد.
۶- انعطافپذیری
در مقابل زندگی انعطافپذیر باشید. اکثر اتفاقاتی که در جهان میافتد در کنترل ما نیستند. البته که ما در چرخه تاثیرگذاری بر جهان حضور داریم، اما نمیتوانیم همه عناصر را طبق میل و صلاحدید خود کنترل کنیم. حالا که نمیتوان کنترل کرد چه کنیم؟ انعطافپذیری راه حلی خردمندانه است.
انعطاف پذیری باعث نرمخویی که آرامش میشود چرا که در شرایط سخت توان سازگاری را خواهد داشت. بقای بشر در طول هزاران سال، با همین ویژگی امکانپذیر شده است. اگر این ویژگی را در خود پرورش دهید، رو به رو شدن با ناملایمات زندگی برایتان آسانتر خواهد بود، و به مرور در میان هیاهوی زندگی، فرصت دیدن زیباییهای بیشتری را خواهید داشت.
۷- قبول فناپذیری
یکی از قوانین مهم هستی این است: همه چیز رو به نابودی است. شاید این به نظرتان ترسناک و غمانگیز باشد اما مایه زیبایی زندگی هم هست. هر چیزی که امروز داریم، روزی از دست خواهد رفت، و مهمتر اینکه ما هم از این جهان میرویم.
اگر این حقیقت، در ذهنمان باشد، بهتر و بیشتر میتوانیم از داشتههایمان لذت ببریم و فرصت دیدن زیباییها را از دست ندهیم. اینگونه نه تنها قدر داشتههایتان را میدانید بلکه زمان از دست رفتن آنها، پذیرا تر خواهید بود. گلدان کوچک خانه شما، برای مدت محدودی گل خواهد داد. از زیبایی این گل لذت ببرید.
۸- کم کردن تعلقات
انسان مدرن به طرز عجیبی در تکاپو برای به دست آوردن است. فرقی نمیکند چه، انسان فقط بیشتر و بیشتر میخواهد. اما بعد از به دست آوردن چه میشود؟ باید از چیزهایی که دارد مراقبت کند تا مبادا از دست بروند. این یک چرخه معیوب است. تا زمانی که چیزی را نداریم، برای به دست آوردنش رنج میکشیم و بعد از داشتنش، برای نگه داشتن آن.
هر چه این تعلقات کمتر باشند، با معنا تر هستند و حفظشان ارزشمندتر میشود. داشتههای این دنیایی، مثل زنجیر هستند بر پای روان و معنویت ما. روان ما را آشفته و اشغال میکنند و بالهای معنویت را میشکنند. پس هر چه از این تعلقات بکاهیم، فرصت بیشتری برای لذت بردن از زندگی و زیبایی بخشیدن به آن داریم.