نگاهی به قوانین طلاق در ترکیه
امکان طلاق برای اتباع خارجی که در ترکیه زندگی می کنند و یا در ترکیه ثبت ازدواج کرده اند وجود دارد و تفاوتی ندارد هر دو یا یکی از زوجین شهروند ترکیه باشند.
طلاق به عنوان پایان رابطه حقوقی بین دو نفر از طریق رسیدگی قضایی ، در ترکیه نیز مانند ایران به دو صورت توافقی و یا از طرف یکی از زوجین قابل انجام است.
به گزارش عصرترکیه، قوانین مربوط به جدایی زوجین در ترکیه بر اساس قوانین سویس نوشته شده و یکی از مهمترین شروط برای درخواست توافقی، سپری شدن حداقل یک سال ازتاریخ عقد است و زودتر از این موعد نمیتوان درخواست طلاق توافی داد، البته شرایط طلاق از طرف یکی از زوجین متفاوت است و این در هرزمانی امکانپذیر است.
درخواست طلاق از طرف یکی از زوجین طبق قوانین ترکیه می تواند به یکی از دلایل خیانت اثبات شده، ناسازگاری همسران، رفتار غیر منطقی، بدرفتاری و خشونت فیزیکی، محکوم شدن یکی از زوجین یه ارتکاب جرم در یک مرجع قضایی، جدایی بیش از 6 ماه و رها گردن همسر و بیماری روانی لاعلاج یکی از زوجین به گونه ای که ادامه زندگی مشترک ممکن نباشد، صورت پذیرد.
همچنین امکان طلاق برای اتباع خارجی که در ترکیه زندگی می کنند و یا در ترکیه ثبت ازدواج کرده اند وجود دارد و تفاوتی ندارد هر دو یا یکی از زوجین شهروند ترکیه باشند.
طبیعتا طلاق توافقی سریع تر بوده و شرایط آسانتری دارد. برای طلاق توافقی علاوه بر دادخواست طلاق، باید پروتکلی حاوی شرایط طلاق تهیه شود که بهتر است این کار را یک وکیل انجام دهد و طرفین باید درخصوص مسائلی مانند نفقه، حضانت فرزند صغیر و البته تقسیم اموال و داراییهاتوافق کنند.
اما اگر یکی از طرفین درخواست طلاق داشته باشد،برای اقدام باید در ابتدا علت درخواست خود را مشخص نماید، سپس با کمک وکیل میتواند روند را به انتها برساند. دادگاه پس از بررسی مدارک و اظهارات شواهد ظرف ۱۶ روز رای خود را اعلام میکند.
درخصوص اتباع خارجی نیز حکم مربوط به پرونده های طلاق بر اساس قوانین بین المللی خصوصی و آیین دادرسی صادر می شود. همین اصول در مورد توزیع اموال و حضانت فرزندان نیز صادق است.
نکته آخر اینکه تقسیم اموال در ترکیه مطابق با قانون شماره ۴۷۲۱ است که طبق آن، در صورتی که مشخص نشده باشد هرکدام از زوجین چه مقدار از داراییهای موجود در زمان طلاق را به دست آورده است یا قراردادی از پیش در این مورد بین طرفین وجود نداشته باشد، داراییها بین زوجین به صورت مساوی تقسیم میشوند. همچنین مطابق با قانون مهریه در کشور ترکیه، زوج باید مهریه زوجه را پرداخت نماید.