سناریوی تخلیه برای زلزله در استانبول؛۲۳ نقطه مشخص شد
در بخش حملونقل دریایی، ۶ نقطه برای تخلیه مشخص شده است که عبارتند از: اسکله فریبات سیرکجی، ترمینال کشتیهای تندرو ینیکاپی، اسکله فریبات پندیک، اسکله ایستینیه، اسکله حارم و بندر زیتینبورنو.

به دنبال زلزله ۶.۲ ریشتری اخیر در استانبول و پسلرزههای آن، سناریوی تخلیه پایتخت اقتصادی ترکیه در صورت وقوع زلزله بزرگتر بار دیگر در دستور کار مقامات قرار گرفت.
به گزارش عصرترکیه به نقل از روزنامه ملیت، بر اساس طرحی که با هماهنگی وزارت کشور، استانداری استانبول، فرماندهی ژاندارمری، سازمان AFAD و سایر نهادهای دولتی تهیه شده، ۲۳ منطقه به عنوان نقاط تخلیه در استانبول تعیین شدهاند.طبق این سناریو، آسیبدیدگان در صورت تمایل میتوانند با استفاده از مسیرهای زمینی، ریلی، دریایی و هوایی به شهرهای پشتیبان یا زادگاههای خود منتقل شوند. برای این منظور، ناوگان کشتیها، اتوبوسها و قطارها آمادهباش خواهند بود.
در بخش حملونقل دریایی، ۶ نقطه برای تخلیه مشخص شده است که عبارتند از: اسکله فریبات سیرکجی، ترمینال کشتیهای تندرو ینیکاپی، اسکله فریبات پندیک، اسکله ایستینیه، اسکله حارم و بندر زیتینبورنو. همچنین برای جزایر استانبول نیز اسکلهها و ۵ محل مخصوص تخلیه تعیین شده است. در کنار این موارد، استفاده از مسیر کینالی-مالکارا در جهت چاناققلعه برای انتقال اضطراری و کمکرسانی نیز پیشبینی شده است.
علاوه بر این، بزرگراه شمال مرمره و پل عثمانغازی نیز در عملیات تخلیه نقش خواهند داشت. ایستگاههای قطار و پایانههای مسافربری نیز برای خروج ساکنان مورد استفاده قرار خواهند گرفت. در این راستا، تقویت ایمنی پلها و عرشههای معلق و همچنین مقاومسازی پلها و گذرگاههای بزرگراهی در برابر زلزله آغاز شده است.
در همین حال، عملیات پایش هوایی توسط بالگردهای وابسته به اداره امنیت استانبول انجام شده و پهپادهای بایراکتار آکینجی و تیبی۲ نیز در راستای شناسایی و هماهنگی بحران از آسمان استانبول پرواز کردهاند. این پهپادها از مراکز چورلو و قشان به پرواز درآمدهاند و دادههای مربوط به آنها نیز در سیستمهای راداری ثبت شده است.
همچنین شهروندان میتوانند با ورود به سامانه تعاملی نقشه خطر زلزله ترکیه موقعیت خانه خود را نسبت به گسلها بررسی کنند.
سازمان AFAD داشتن کیف زلزله حاوی اقلام ضروری را برای هر خانواده توصیه کرده است. اقلامی مانند: آب آشامیدنی (حداقل ۱ لیتر برای هر نفر در روز به مدت سه روز)، غذاهای ماندگار مانند کنسرو و بیسکوییت، داروهای ضروری، چراغقوه، رادیوی باتریخور ، لباس مناسب فصل، چاقوی چندکاره، دستمال مرطوب، ماسک، مواد ضدعفونیکننده، پول نقد، کپی مدارک شناسایی و اطلاعات تماس از جمله لوازم پیشنهادی در این کیف هستند.
“مهمت ناجی اَفه”، تحلیلگر دفاعی نیز با تأکید بر لزوم آمادهسازی جامعه، گفت: در زمان زلزله باید در زیر تختها یا ستونهای محکم پناه بگیریم و بههیچوجه از آسانسور یا پلهها استفاده نکنیم. آموزشهای منظم و مانورهای آمادگی میتوانند از تلفات جلوگیری کنند. داشتن آرامش و آمادگی، نجاتبخش است.