حجم تجارت الکترونیکی ترکیه در سال ۲۰۲۴ به ۳ تریلیون و ۱۶۲ میلیارد لیر رسید
در سال ۲۰۲۴، حجم کل تجارت الکترونیکی به دلار، با افزایش ۱۵ درصدی، به ۹۰ میلیارد دلار رسیده و در بخش خردهفروشی نیز این رقم به حدود ۱۷ میلیارد دلار رسیده است. ا

وزیر تجارت ترکیه اعلام کرد که حجم تجارت الکترونیکی کشور در سال ۲۰۲۴ با افزایش ۶۱.۷ درصدی نسبت به سال گذشته، به ۳ تریلیون و ۱۶۲ میلیارد لیر رسیده است.
به گزارش عصرترکیه به نقل از آناتولی، عمر بولات در مراسم معرفی گزارش “چشمانداز تجارت الکترونیکی در ترکیه” که در سالن کنفرانس وزارت تجارت برگزار شد، گفت: در راستای رشد سریع و دگرگونی در عرصه تجارت الکترونیکی، طی سالهای گذشته اصلاحات قانونی لازم انجام شده است.
بولات با تأکید بر حمایت دولت از افزایش صادرات الکترونیکی، اعلام کرد سهم این نوع صادرات از کل صادرات کشور به ۲.۹ درصد رسیده و ارزش آن سالانه به حدود ۸ میلیارد دلار بالغ شده است. او همچنین افزود که انتظار میرود این سهم تا سال ۲۰۳۰ به ۱۰ درصد برسد.
به گفته وزیر تجارت، در سال ۲۰۲۴، حجم کل تجارت الکترونیکی به دلار، با افزایش ۱۵ درصدی، به ۹۰ میلیارد دلار رسیده و در بخش خردهفروشی نیز این رقم به حدود ۱۷ میلیارد دلار رسیده است. او یادآور شد که در سال ۲۰۱۹ این رقم ۲۴ میلیارد دلار بود و تا ۲۰۲۴ در اثر پویایی بخش و تأثیر مثبت همهگیری کووید-۱۹، بهطور دلاری ۳.۷ برابر افزایش یافته است.
بولات گفت سال گذشته تعداد کل تراکنشهای تجارت الکترونیکی ۵ میلیارد و ۹۱۰ میلیون و در بخش خردهفروشی ۱ میلیارد و ۸۵۰ میلیون عدد بوده است. او سهم تجارت الکترونیکی از تولید ناخالص داخلی کشور را ۶.۵ درصد و نسبت آن به کل تجارت را حدود ۱۹.۱ درصد اعلام کرد.
بر اساس اطلاعات ارائه شده، تعداد کسبوکارهای فعال در تجارت الکترونیکی در سال ۲۰۲۳ از ۶۰۰ هزار فراتر رفته که ۷۸.۶ درصد آنها به صورت شخصی، ۱۷.۸ درصد به صورت شرکت با مسئولیت محدود و ۳.۶ درصد به صورت شرکت سهامی فعالیت میکنند.
بولات همچنین با اشاره به ترکیب جمعیتی فعالان این حوزه، گفت: ۲۷ درصد کسبوکارهای فعال در تجارت الکترونیکی توسط زنان اداره میشود و بیشترین گروه سنی در میان زنان ۳۰ تا ۳۴ سال و در میان مردان ۳۵ تا ۳۹ سال است که نشاندهنده پذیرش سریع دیجیتالی شدن در نسل جوان است.
او همچنین اعلام کرد در سال گذشته، بیشترین سهم تجارت الکترونیکی با ۲۱.۶ درصد متعلق به بخش غذا بوده و پس از آن به ترتیب بخشهای پوشاک، کفش و لوازم جانبی (۱۵.۶ درصد)، الکترونیک (۱۲.۲ درصد)، لوازم خانگی و دکوراسیون، و سپس محصولات پزشکی و مراقبت شخصی قرار داشتهاند.
از نظر حجم مالی، بخش پوشاک، کفش و لوازم جانبی با ۳۰۱ میلیارد و ۳۴۰ میلیون لیر در رتبه اول، بخش هوایی با ۲۰۹ میلیارد لیر در رتبه دوم و بخش سفر، حملونقل و انبارداری با ۱۸۰ میلیارد لیر در رتبه سوم قرار گرفتهاند.
بولات استانهای استانبول، قیصریه و ازمیر را در صدر شاخص سازگاری با تجارت الکترونیکی دانست و افزود: «حتی شهرهای صنعتی مانند کوجائلی نیز در این حوزه حضور پررنگی دارند.»
وی در پایان با اشاره به ۱۷ میلیون و ۵۰۰ هزار تراکنش در بخش فروش مصرفکننده به مصرفکننده با ارزشی بالغ بر ۱۰ میلیارد لیر، بر نقش این معاملات در پایداری محیط زیست و کاهش ضایعات و آلایندگی تأکید کرد و گفت: ما به عنوان وزارتخانه به حمایت، قانونگذاری و نظارت در این زمینه ادامه میدهیم و درهای بیشتری را به روی جوانان و کارآفرینان زن خواهیم گشود.