تفاوت های علائم سکته قلبی و مغزی را بشناسید
سکتههای مغزی دومین و سکته های قلبی اولین علت مرگ در ایران شناخته میشوند.
سکته مغزی دومین علت مرگ و اولین علت ناتوانی در کشور محسوب میشود و سالانه ۵۵۰ هزار نفر در ایران دچار انواع سکته مغزی میشوند که ۱۵ درصد از این تعداد میمیرند و یکسوم از آنها هم گرفتار ناتوانیهای مغزیِ دائمی میشوند.
به گزارش همشهریآنلاین، بیماریهای قلبی و عروقی از جمله سکته قلبی نیز همچنان به عنوان اولین عامل مرگ و میر در کشور شناخته می شوند. سالانه ۱۶۰ هزار ایرانی جان خود را بر اثر ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی و سکتههای مرتبط با آن از دست میدهند.
سکته قلبی زمانی رخ میدهد که یک یا چند بخش از عضله قلب اکسیژن کافی دریافت نکنند. زمانی که رگها دچار انسداد میشوند، جریان خون کاهش مییابد و با انسداد کامل متوقف میشود. وقتی جریان خون کاملاً قطع شود، هیچ خونی به عضله قلب نمیرسد و فرد سکته میکند.
سکته مغزی هم زمانی اتفاق میافتد که جریان خون قسمتی از مغز کاهش یابد یا قطع شود. این اتفاق باعث میشود که رسیدن اکسیژن و مواد غذایی به مغز مختل شود. در این حالت، سلولهای مغزی در عرض چند دقیقه از بین میروند و سکته رخ میدهد. این نوع سکته میتواند عوارضی مانند فلج اندامها و مشکلات حافظه و … را به دنبال داشته باشد.
سن، جنسیت، نژاد و سابقه فامیلی، فشارخون بالا، چربی بالا، چاقی، مصرف دخانیات، زندگی کمتحرک، تغذیه ناسالم و استرس از ریسکفاکتورهای سکته قلبی محسوب میشوند. در مورد سکته مغزی هم ژنتیک، مصرف نامرتب داروها، داشتن دیابت، چاقی، اضافه وزن، فشار خون بالا، کلسترول خون بالا، مصرف بیرویه قلیان و سیگار، نداشتن فعالیت فیزیکی، خواب و استراحت ناکافی و همچنین آلودگی هوا همگی از عوامل وقوع این سکته شناخته میشوند.
البته بسیاری از مردم، علائم سکته مغزی و سکته قلبی را نمیدانند و این در حالی است که آگاهی از علائم این دو سکته به ما کمک میکند تا در لحظات حساس، ناجی یک انسان باشیم و به بیماران در مراجعه زودهنگام به مراکز درمانی و دریافت خدمات در زمان طلایی کمک کنیم. این تفاوتها را در ادامه بخوانید.