میزیتو
بلیط هواپیما فلای تودی
سلامت و زیبایی

برای تقویت حافظه چی بخوریم؟

توت‌ها سرشار از آنتی‌اکسیدان هستند که می‌توانند از مغز در برابر آسیب اکسیداتیو محافظت کنند و از پیری زودرس و زوال عقل که حافظه را تضعیف می‌کند، جلوگیری کنند.

کرمان موتور

عملکرد حافظه ما یک بیشینه‌‍ ای دارد که کمتر به آن سطح می رسیم و تغذیه ابزار مهمی برای بهینه کردن آن است تا حالا تجربه این را داشتید که بخواهید یک ترانه، اسم یک بازیگر یا یک خاطره شیرین را برای کسی بگویید اما حافظه تان یاری نکند؟ حس بدی خواهید داشت وقتی نتوانید چیزی را که می خواستید بگویید به خاطر بیاورید.

بد نیست بدانید تحقیقات جدید نشان می دهد توانایی به‌حداکثر رساندن عملکرد حافظه، برای به یاد آوردن جزئیات مختلف، می تواند با تغذیه ما مرتبط باشد. به‌گزارش «مدیکال‌اکسپرس»؛ رژیم‌های غذایی سرشار از میوه‌ها، سبزیجات، غلات کامل و حبوبات، ماهی، چربی‌های سالم‌ و گیاهان یا دانه‌ها، عملکرد حافظه مغز را تقویت می‌کند.

در ادامه مروری داریم بر این خوراکی‌ها:

میوه‌ها به خصوص خانواده توت

توت‌ها سرشار از آنتی‌اکسیدان هستند که می‌توانند از مغز در برابر آسیب اکسیداتیو محافظت کنند و از پیری زودرس و زوال عقل که حافظه را تضعیف می‌کند، جلوگیری کنند. در این‌ میان، زغال‌اخته منبع غنی آنتوسیانین و دیگر فلاونوئیدهاست که می‌تواند عملکرد مغز را بهبود بخشد. انگور سرشار از رسوراترول، یک ترکیب بهبوددهنده حافظه است.

انگور سرشار از پلی‌فنول است که ظرفیت تقویت عملکرد مغز را دارد. هندوانه دارای غلظت بالایی از لیکوپن، یکی دیگر از آنتی‌اکسیدان‌هاست. هندوانه همچنین منبع خوبی از آب است که برای سلامت مغز مفید است. آووکادو میوه‌ای سرشار از چربی تک‌غیراشباع است که مصرف متعادل آن، عملکرد حافظه را با کمک به بهبود سطح کلسترول خون بهبود می‌بخشد.

سبزیجات برگ دار

چغندر سرشار از نیترات است، یک ترکیب طبیعی که می‌تواند رگ‌های خونی را گشاد کند و اجازه دهد اکسیژن بیشتری به مغز برسد.سبزی‌های تیره و برگ‌دار به‌خاطر آنتی‌اکسیدان‌هایی مانند ویتامین C شناخته می‌شوند و ثابت شده که ازدست‌دادن حافظه مرتبط با افزایش سن را کاهش می‌دهند. این سبزی‌ها همچنین سرشار از فولات هستند که می‌تواند حافظه را با کاهش التهاب و بهبود گردش خون در مغز بهبود بخشد.

غلات کامل و حبوبات

گندم پرک، کوسکوس سبوس‌دار، نخود، جو دوسر، سیب‌زمینی شیرین و لوبیا سیاه نمونه‌هایی از کربوهیدرات‌های پیچیده هستند. این کربوهیدرات‌ها سرشار از ویتامین B هستند که بهبوددهنده حافظه است.

غذای دریایی

بر اساس این فهرست تغذیه بسیاری از ما کمبودهای اساسی دارد اما شاید جدی ترین بخش ماجرا مصرف ماهی باشد. گرانی ماهی از طرفی و ذائقه بسیاری از ما باعث شده سراغ این غذای مفید نرویم و بر گوشت قرمز که ضرر بیشتر و فایده به مراتب کمتری دارد تاکید کنیم اما ماهی‌های چرب سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ برای سلامت قلب هستند.ثابت شده که خوردن ماهی برای یک تا دو ‌بار در هفته حافظه را هم بهبود می‌بخشد.

گیاهان یا دانه‌ها

دانه‌های کاکائو منبع غنی فلاونوئیدها هستند که به‌ویژه در جلوگیری از آسیب‌های ناشی از افزایش کلسترول LDL، محافظت از پوشش شریان‌ها و جلوگیری از لخته‌شدن خون بسیار مهمند. کاکائو همچنین حاوی آرژنین است، ترکیبی که گشادشدن عروق خونی را افزایش می‌دهد. رزماری باعث افزایش جریان خون به مغز، بهبود تمرکز و حافظه می‌شود. عطر نعناع هم باعث تقویت حافظه می‌شود.دانه‌های کنجد منبع غنی اسید آمینه تیروزین هستند که برای تولید دوپامین، یک انتقال‌دهنده عصبی مسئول هوشیاری مغز و تیز نگه‌داشتن حافظه لازم است.

اما در کنار تغذیه

هرچند تغذیه نقش مهمی در حافظه دارد اما در کنارش باید چند نکته دیگر را مدنظر قرار داد. یکی از راه های تقویت مغز و شارژ دوباره آن استراحت کردن است. گاهی جدول حل کنید. سعی کنید به جای استفاده از گوشی برای شماره گرفتن یا مکان یابی از ذهن تان استفاده کنید. راستی خنده هم یک فعالیت ضد استرس طبیعی است و استرس هم باعث کاهش قدرت‌های مغزی می‌شود. به‌اندازه‌ کافی بخوابید. ورزش کنید. مایعات کافی مصرف کنید؛ ذهن تان را با یاد گرفتن چیزهای تازه فعال نگه دارید.

عضویت در تلگرام عصر ترکیه عضویت در اینستاگرام عصر ترکیه
منبع
سلامت‌نیوز

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا