بلیط هواپیما فلای تودی
میزیتو
خبرهای ویژه

افزایش قیمتها در بازار مسکن ترکیه

منطقه کادیکوی با ۴۵ درصد رشد در صدر قرار دارد و پس از آن، مناطق مال‌تپه، سلطان‌بیلی، پندیک و توزلا با حدود ۴۰ درصد افزایش ارزش همراه بوده‌اند.

کرمان موتور

با آغاز سال ۲۰۲۵، تحولات تازه‌ای در بازار مسکن ترکیه رخ داده و نشانه‌های افزایش در قیمت‌ها دیده می‌شود.

به گزارش عصرترکیه به نقل از آناتولی، پس از آن‌که در یک سال گذشته قیمت مسکن به‌صورت واقعی و با در نظر گرفتن نرخ تورم کاهش یافته بود، از ماه مارس روند صعودی آغاز شده است. طبق داده‌های بانک مرکزی، میزان کاهش واقعی قیمت مسکن که در ژانویه ۷.۲ درصد و در فوریه ۵.۶ درصد بود، در ماه مارس به ۴.۲ درصد کاهش یافته است. کارشناسان این روند را نشانه‌ای از احیای بازار می‌دانند.

یک کارشناس املاک، در گفت‌وگو با روزنامه ملیت گفته است: شاخص قیمت مسکن نشان می‌دهد که روند نزولی در حال کاهش است و بازار تمایل به بازیابی دارد. با تأثیر سرمایه‌گذاری‌های دست دوم، بخش املاک به تدریج جان می‌گیرد. با در نظر گرفتن تورم، قیمت مسکن تنها ۴.۲ درصد افت داشته که این برای بازار نشانه مثبتی محسوب می‌شود.

در همین حال، سایر ابزارهای سرمایه‌گذاری نیز طی یک سال گذشته در برابر تورم عملکرد مطلوبی نداشته‌اند. دلار آمریکا ۶.۲۳ درصد، یورو ۶.۷۹ درصد و شاخص بورس BIST 100 حدود ۸.۷ درصد افت واقعی ثبت کرده‌اند. به گفته اوزلماچیکلی، پس از طلا، همچنان بازار ملک بهترین و قوی‌ترین گزینه سرمایه‌گذاری باقی مانده است.

در این میان، استان‌های شرقی ترکیه بیشترین افزایش قیمت را تجربه کرده‌اند. در صدر این فهرست، استان‌های دیاربکر، بینگول، ارزروم، سعرد و آغری قرار دارند که طی یک سال گذشته رشد قیمتی نزدیک به ۵۰ درصد داشته‌اند. در موش این رشد حدود ۴۰ درصد، در غازی‌عینتاب و سیواس حدود ۳۰ درصد و در قارص نیز ۳۸ درصد گزارش شده است.

در استانبول نیز برخی مناطق با افزایش قابل توجه قیمت روبه‌رو شده‌اند. منطقه کادیکوی با ۴۵ درصد رشد در صدر قرار دارد و پس از آن، مناطق مال‌تپه، سلطان‌بیلی، پندیک و توزلا با حدود ۴۰ درصد افزایش ارزش همراه بوده‌اند. در آنکارا، بی‌پازاری با رشدی بالای ۵۰ درصد و مناطقی چون سینجان، پورساکلار، چانکایا و ینی‌محله با رشد بیش از ۴۰ درصد قرار دارند. در ازمیر نیز مناطقی مانند آلیاگا، بایندیر، کارشیاکا، قاضی‌امیر و بوکا با افزایش قیمتی در حدود ۴۰ درصد مواجه بوده‌اند.

از سوی دیگر، آمارهای مربوط به زمان بازگشت سرمایه از طریق درآمد اجاره نیز نشان می‌دهد که شهرهایی مانند تکیرداغ، نوشهر، قرامان، شانلی‌اورفا و یوزگات دارای کوتاه‌ترین دوره بازگشت سرمایه با میانگین ۱۵ سال هستند. در استانبول نیز مناطق زیتین‌بورنو، اسنیورت، گونگورن، فاتح و غازی‌عثمان‌پاشا با بازگشت سرمایه ۱۵ تا ۱۶ ساله در جایگاه مناسبی قرار دارند. در آنکارا، مناطقی چون ماماک، پولاتلی، گل‌باشی، قهرمان‌قازان و آلتنداغ و در ازمیر نیز بوکا، برگاما، کاراباغلار، منمن و بالچووا با متوسط دوره بازگشت ۱۶ سال، برای سرمایه‌گذاری ملکی مناسب به نظر می‌رسند.

افزایش اجاره‌بها نیز به‌ویژه در مناطق شرق و جنوب‌شرق کشور به رکورد تازه‌ای رسیده است. در استان‌هایی مانند موش، بینگول، بیتلیس، قارص و نوشهر، رشد اجاره‌بها به حدود ۸۰ درصد رسیده که همین امر موجب افزایش جذابیت این مناطق برای سرمایه‌گذاران ملکی شده است.

عضویت در تلگرام عصر ترکیه عضویت در اینستاگرام عصر ترکیه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا