بلیط هواپیما فلای تودی
میزیتو
ترکیه

وزارت خارجه ترکیه اظهارات مقامات یونان درباره «پونتوس» را محکوم کرد

کرمان موتور

وزارت امور خارجه ترکیه با انتشار بیانیه‌ای رسمی، اظهارات مطرح‌شده از سوی مقامات یونانی درباره ادعاهای موسوم به «پونتوس» را به شدت محکوم کرد و آن‌ها را «یاوه‌گویی‌هایی بی‌اساس» خواند که هیچ ارتباطی با واقعیت‌های تاریخی ندارند.

به گزارش عصرترکیه به نقل از آناتولی، در این بیانیه که روز دوشنبه ۱۹ می منتشر شد، آمده است: «ادعاهای ساختگی مطرح‌شده از سوی مقامات یونان به بهانه سالگرد وقایع ادعایی پونتوس، به طور کامل با واقعیات تاریخی در تضاد است و هدف آن لکه‌دار کردن جنگ استقلال ترکیه است که در ۱۹ می ۱۹۱۹ به رهبری مصطفی کمال آتاترک آغاز شد. این ادعاها را از اساس رد می‌کنیم.»

وزارت خارجه ترکیه با اشاره به جنایات ارتش یونان در جریان اشغال آناتولی که به گفته این وزارتخانه با حمایت قدرت‌های امپریالیستی انجام شده، تأکید کرد که تلاش یونان برای «خوانش معکوس تاریخ» فاقد هرگونه مشروعیت است. در ادامه، یادآوری شد که این جنایات در گزارش‌های کمیسیون تحقیق نیروهای متفقین و همچنین ماده ۵۹ پیمان صلح لوزان نیز ثبت شده و یونان به علت نقض قوانین جنگ، به پرداخت غرامت محکوم شده بود.

در بخش دیگری از این بیانیه آمده است: «فعالیت‌های پونتوس‌گرایانه که در اواخر قرن نوزدهم و در چارچوب آرمان بزرگ یونان موسوم به “مگالی آیده‌آ” شکل گرفت، با مقاومت ملت ترکیه برای همیشه ناکام ماند.»

وزارت خارجه ترکیه در پایان، مقامات یونانی را به ترک بهره‌برداری سیاسی و پوپولیستی از این رویدادها و همچنین به یادآوری جنایات تاریخی از جمله کشتار سال ۱۸۲۱ در تریپولیتسا دعوت کرد. در بیانیه همچنین تأکید شده است که این‌گونه اقدامات که به‌دنبال ایجاد دشمنی تاریخی و تضعیف روند مثبت اخیر در روابط دوجانبه هستند، باید پایان یابند.

نخست‌وزیر یونان، کِریاکوس میتسوتاکیس نیز به تازگی در صفحه فیس‌بوک خود، مطالبی در حمایت از ادعاهای پونتوس منتشر کرده بود.

گفتنی است قضیه پونتوس به ادعای یونان درباره «نسل‌کشی یونانیان پونتوسی» توسط عثمانی‌ها و نیروهای ترک در دوران جنگ جهانی اول و جنگ استقلال ترکیه مربوط می‌شود. یونان می‌گوید حدود ۳۵۰ هزار نفر کشته یا آواره شدند و هر سال ۱۹ می را به یاد آن‌ها گرامی می‌دارد.
ترکیه این ادعا را رد می‌کند و آن را تحریف تاریخ و ابزار سیاسی می‌داند. به‌گفته آنکارا، همه اقوام آن دوره دچار رنج شدند و انتقال جمعیت بر اساس توافق‌نامه لوزان بوده، نه نسل‌کشی. این موضوع هنوز میان دو کشور مناقشه‌برانگیز است.

عضویت در تلگرام عصر ترکیه عضویت در اینستاگرام عصر ترکیه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا