بلیط هواپیما فلای تودی
میزیتو
تکنولوژی

چهارمین رنگ چراغ راهنمایی؛ آغاز عصر جدید عبور و مرور

چهارمین رنگ چراغ راهنمایی طرح پیشنهادی پژوهشگران دانشگاه ایالتی کارولینای شمالی به‌منظور سریع‌تر و ایمن‌تر شدن عبور و مرور در تقاطع‌ها با حضور خودروهای خودران است که می‌تواند تأخیرهای ترافیکی را به‌طور چشمگیری کاهش دهد و مصرف سوخت را بهبود بخشد.

کرمان موتور

با ورود خودروهای خودران به جاده‌ها، چراغ‌های راهنمایی سنتی با سه رنگ قرمز، زرد و سبز ممکن است به‌زودی شاهد یک ارتقای نوآورانه باشند. پژوهشگران دانشگاه ایالتی کارولینای شمالی پیشنهاد اضافه شدن یک رنگ چهارم به چراغ‌های راهنمایی را ارائه داده‌اند تا مدیریت ترافیک در تقاطع‌ها با حضور خودروهای خودران کارآمدتر شود.

به گزارش ایمنا، این رنگ جدید که به آن «فاز سفید» گفته می‌شود، می‌تواند بهبود چشمگیری در مدیریت عبور و مرور ایجاد کند و به احتمال زیاد ابتدا در ایالت‌هایی با بنادر و مراکز تجاری پررفت‌وآمد اجرا خواهد شد.

وقتی خودروها خودشان تصمیم می‌گیرند

«فاز سفید» به‌عنوان رنگ جدید در چراغ‌های راهنمایی، عملکردی متفاوت اما ساده دارد. زمانی که تعداد قابل‌توجهی خودروی خودران به تقاطع می‌رسند، این فاز فعال می‌شود و اجازه می‌دهد خودروهای خودران با یکدیگر و با سیستم چراغ راهنمایی ارتباط برقرار کنند. در این حالت، چراغ سفید به معنای آن است که کنترل ترافیک به‌طور موقت به خودروهای خودران سپرده می‌شود.

رانندگان انسانی نیز از این فاز بهره‌مند خواهند شد؛ زیرا دیگر نیازی به تصمیم‌گیری شخصی در مورد عبور از تقاطع ندارند و کافی است از خودروی جلویی پیروی کنند. به این ترتیب عبور از تقاطع‌ها برای رانندگان انسانی نیز ساده‌تر و ایمن‌تر خواهد شد.

بعضی از شهروندان نگران‌اند که با اضافه شدن رنگ چهارم، عملکرد چراغ‌های راهنمایی سنتی تغییر کند. اما طبق ادعای ارائه‌دهندگان این طرح، چراغ سفید به رانندگان انسانی می‌گوید تنها از خودروی جلویی پیروی کنید.» بنابراین، در مواقعی که خودروهای خودران در تقاطع حضور ندارند، سیستم سنتی قرمز-زرد-سبز همچنان کنترل ترافیک را در دست خواهد داشت.

3 89

چراغ سفید؛ راهکاری نوین برای عبور از گره‌های ترافیکی

هدف اصلی از معرفی «فاز سفید»، بهبود جریان ترافیک، کاهش مصرف سوخت و کم کردن تاخیرها پشت چراغ‌های راهنمایی در تقاطع‌هاست که در حال حاضر یکی از مشکلات اصلی جاده‌های آمریکا و عامل اصلی ترافیک و نارضایتی شهروندان است.

بر اساس شبیه‌سازی‌های انجام شده، با حضور ۳۰ درصد خودروی خودران، تاخیرها تا ۷۰ درصد کاهش پیدا می‌کند و با حضور ۷۰ درصدی آن‌ها، عبور از تقاطع‌ها بدون تأخیر و با کاهش ۹۹ درصدی همراه خواهد بود. شبیه‌سازی‌ها نشان می‌دهد حتی با ۱۰ درصد خودروی خودران نیز کاهش قابل‌توجهی در تاخیرها مشاهده می‌شود. علاوه‌بر این، حذف توقف و حرکت‌های مکرر موجب کاهش مصرف سوخت خواهد شد و گامی مهم به سوی محیط زیست پاک‌تر به‌شمار می‌رود.

روند آزمایش و اجرای چراغ سفید

ایده حاضر هنوز به مرحله اجرا در سراسر آمریکا نرسیده است، اما پژوهشگران معتقدند شهروندان به‌زودی شاهد آغاز پروژه خواهند بود. ایالت کارولینای شمالی نخستین ایالتی است که این پیشنهاد را پذیرفته است، با این حال پیش‌بینی می‌شود ایالت‌هایی با ترافیک بالای خودروهای خودران همچون فلوریدا، تگزاس و کالیفرنیا از نخستین مناطقی باشند که «فاز سفید» را آزمایش خواهند کرد. همچنین قرار است این چراغ‌ها ابتدا در مناطق صنعتی و بنادر نصب شوند تا داده‌های دقیق‌تری از عملکرد آن‌ها در شرایط واقعی به دست آید.

با توجه به سرعت پیشرفت فناوری و افزایش حضور خودروهای خودران، به‌روزرسانی سیستم‌های ترافیکی اقدامی ضروری به نظر می‌رسد و آمریکایی‌ها به‌زودی ممکن است شاهد روشن شدن چراغ سفید در تقاطع‌ها باشند که این تحول، گامی مهم در مسیر آینده حمل‌ونقل هوشمند خواهد بود.

4 51

عضویت در تلگرام عصر ترکیه عضویت در اینستاگرام عصر ترکیه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا