چرا بعضی نوجوانان چهره خودشان را تحمل نمیکنند؟(+فیلم)
فرزند نوجوانتان، ساعتها جلوی آینه میایستد، دائما سلفی میگیرد یا به سراغ فیلترها و عملهای زیبایی میرود، اما باز هم از ظاهرش ناراضی است؟

فرزند نوجوانتان، ساعتها جلوی آینه میایستد، دائما سلفی میگیرد یا به سراغ فیلترها و عملهای زیبایی میرود، اما باز هم از ظاهرش ناراضی است؟
به گزارش خبرآنلاین، مطالعات نشان میدهد تا ۱۵ درصد از نوجوانان درجاتی از نوعی اختلال روانشناختی را در قالب بدریخت انگاری بدن و چهره تجربه میکنند. چنین حالتی در واقع با نوعی اضطراب دائمی درباره جوشها، شکل بینی یا تناسب اندام همراه است که این وسواس میتواند به افسردگی، انزوا و حتّی خودآزاری بیانجامد و برخلاف تصور والدین با افزایش سن، بطور خودبهخود از بین نمیرود .
دکتر علی نیک جو، روانپزشک و روانکاو درباره این نوع اختلال که معمولا نوجوانها را درگیر میکند،میگوید: همه ما تحت تاثیر خانواده، فضای مجازی، گروههای همسال،قضاوتها و مقایسه های اطرافیان نسبت به فیزیک و بدنمان حساس میشویم. مهم این است بدانیم تاجایی حساسیت نسبت به بدن و ظاهرمان امری طبیعی است، ولی اگر این ماجرا تبدیل به یک نشخوار ذهنی شود که مدام ذهن ما را درگیر کند و احساس منفی نسبت به صورت و بدنمان داشته باشیم باید با متخصصی مشورت شود.
وی تاکید میکند: در واقع باید ببینیم این میزان از انرژی گذاشتن در مورد خصوصیات فیزیکی تا چه حد مربوط به واقعیت و تا چه اندازه ساخته و پرداخته ذهنیتی غیرواقعی و وسواسگونه است.این مسالهای که باید با همکار روانپزشکی و تراپیست در مورد آن مشورت شود. جراکه میتواند روی عزت نفس و اعتماد به نفس ما اثر منفی زیادی داشته باشد که عملا باعث استهلاک روانی ما میشود.