دلتای قزلایرماق؛ بندر پرندگان مهاجر در دریای سیاه

دلتای قزلایرماق، بهشتی برای پرندگان که در سال ۲۰۱۶ در فهرست موقت میراث جهانی یونسکو ثبت شد و میزبان ۳۶۵ گونه پرنده است، بهویژه برای پرندگانی که در زمان مهاجرت بهصورت مستقیم از دریای سیاه عبور میکنند، از اهمیت حیاتی برخوردار است.
به گزارش عصرترکیه به نقل از آناتولی، این منطقه که در مرز شهرستانهای آلاچام، بافرا و نوزده مایس استان سامسون قرار دارد، در جایی واقع شده که رود قزلایرماق به دریای سیاه میریزد و وسعتی معادل ۵۶ هزار هکتار دارد.
در دلتای قزلایرماق نیلوفرهای آبی شکوفه دادهاند. این دلتای دارای تالابهایی به وسعت ۱۲ هزار هکتار است و با گونههای متنوع جانوری که در خود جای داده، یکی از نظامهای طبیعی مهم ترکیه محسوب میشود و میزبان ۳۶۵ گونه مختلف پرنده است.
دلتای قزلایرماق که در سال ۲۰۱۶ در فهرست موقت میراث جهانی یونسکو جای گرفت، نهتنها پناهگاهی برای گونههای نادر یا در معرض انقراض است، بلکه در زمان مهاجرت نیز برای پرندگانی که مستقیماً از دریای سیاه عبور میکنند، نقشی بسیار حیاتی دارد.
این دلتا در فصل پاییز به یکی از مهمترین نقاط جنوبی دریای سیاه تبدیل میشود که پرندگانی که پس از عبور از دریا کاملاً خسته و بیرمق هستند، میتوانند در آن پناه بگیرند و انرژی لازم را برای ادامه سفر طولانی خود بازیابی کنند.
بههمین شکل، در بهار نیز این منطقه بهعنوان مهمترین منطقه تغذیه و استراحت پیش از آغاز سفر دشوار به سمت شمال و بازگشت به محل لانهسازی عمل میکند.
پرندگان مهاجر در این دلتا با ماهیها، گیاهان و حشرات تغذیه میکنند.