وزیر امور خارجه ترکیه: با هرگونه سلطه گری در منطقه مخالفیم
فیدان:ما به شدت نگران حمایت آمریکا از YPG و دیگر گروههای مرتبط با پ.ک.ک هستیم. این گروهها تهدیدی جدی برای امنیت ترکیه و منطقه هستند و ما از ایالات متحده میخواهیم که حمایت خود را از این گروهها قطع کند.
وزیر امور خارجه ترکیه گفت: همهی ما از تحولات منطقه درسهای بزرگی گرفتهایم، فرهنگ سلطه در منطقه به تخریب آن منجر شده است، بنابراین نه سلطه ترکیه و نه هیچ کشوردیگری باید وجود داشته باشد و ما باید همگی بر اساس همکاری مشترک عمل کنیم.
به گزارش عصرترکیه به نقل از آناتولی، هاکان فیدان که در حاشیه نشیت گروه دی-8 در قاهره با الجزیره گفتگو می کرد، در پاسخ به ادعاهای رئیسجمهور منتخب ایالات متحده، دونالد ترامپ، در مورد نقش ترکیه در تغییرات سیاسی سوریه گفت: این اتفاق نمیتواند به عنوان یک تصرف توصیف شود. توصیف این حادثه در سوریه به این شکل یک اشتباه بزرگ خواهد بود. از نظر مردم سوریه، این یک تصرف نیست. آنچه که در حال وقوع است، این است که مردم سوریه اراده خود را برای در دست گرفتن مدیریت و کنترل کشور به کار بستهاند.
اودر خصوص نگرانیهای موجود درباره حمایت آمریکا از گروههای کرد سوری، تاکید کرد: این سیاست از دیدگاه ترکیه به هیچ وجه قابل پذیرش نیست. ترکیه بارها به ایالات متحده هشدار داده است که از حمایت گروههایی که به سازمان PKK (پ.ک.ک) مرتبط هستند، خودداری کند. ما به شدت نگران حمایت آمریکا از YPG و دیگر گروههای مرتبط با پ.ک.ک هستیم. این گروهها تهدیدی جدی برای امنیت ترکیه و منطقه هستند و ما از ایالات متحده میخواهیم که حمایت خود را از این گروهها قطع کند.
وزیر امور خارجه ترکیه در پاسخ به سوالی دربارهی احتمال عملیات نظامی ترکیه در سوریه، گفت: حکومت جدید سوریه باید کنترل تمام کشور را در دست گیرد، آنچه ما در سوریه می خواهیم جلوگیری از مهاجرتهای بیشتر به ترکیه و هدف دوم، مبارزه با تروریسم است و در صورتی که این دو مشکل حل شوند، دیگر دلیلی برای حضور ترکیه در سوریه نخواهد بود.
او در مورد روابط ترکیه با گروههای مانند HTŞ (هیئت تحریر شام) در سوریه تاکید کرد که ترکیه همواره نگرانیهای خود را از ارتباطات احتمالی این گروه با سازمانهای تروریستی بینالمللی مطرح کرده است . فیدان افزود: هیئت تحریر شام قدمهای بزرگی برای فاصله گرفتن از گروههایی مانند القاعده و داعش برداشته است، ما از آنها خواستهایم که به سوی یک راهحل سیاسی و ملی حرکت کنند، هدف ترکیه این است که در روند صلح سوریه، به همه گروهها فرصت داده شود تا در فرآیند سیاسی مشارکت داشته باشند.
وزیر امور خارجه در ادامه با اشاره به اینکه ما نمیخواهیم که هیچگونه تصویری از ترکیه به عنوان یک قدرت سلطهگر در سوریه به وجود آید گفت: هدف ما این است که در کنار دیگر کشورهای منطقه و جامعه بینالمللی برای بازسازی سوریه و حفظ وحدت آن همکاری کنیم. هیچ کشوری به تنهایی قادر به حل بحرانهای سوریه نخواهد بود و همه باید با هم در این زمینه همکاری کنند.
او در پاسخ به سوالی درخصوص رویکرد اسرائیل و گسترش اشغال جولان گفت:اقداماتی که اسرائیل در روزهای اولیه بحران در جولان انجام داد، در ابتدا ممکن بود به نظر برسد که در راستای اقدامات امنیتی است، اما پس از اعلام نتایج اقدامات اسرائیل در گولان، این موضوع ابعاد جدیدی پیدا کرد. فیدان افزود : حکومت نتانیاهو نه تنها جنایتکارانه عمل میکند، بلکه به نوعی به سوی خودکشی میرود. این حکومت نه تنها آینده عربها و مسلمانان بلکه آینده اسرائیل و یهودیان را هم تهدید میکند.
وزیر امور خارجه ترکیه همچنین درخصوص روابط با ایران گفت : ترکیه همواره بر اساس احترام به حاکمیت ملی و منافع متقابل با ایران همکاری کرده و هرگز به دنبال تنشزایی یا مقابله با ایران نیست، بلکه هدف ما این است که از امنیت و ثبات منطقهای حمایت کنیم. او تاکید کرد ترکیه به شدت مخالف هرگونه تهدید امنیت منطقه است و در این زمینه از همکاری با ایران در مبارزه با تروریسم و ایجاد ثبات در منطقه استقبال میکند.