بلیط هواپیما فلای تودی
میزیتو
خبرهای ویژه

کابوس ترافیک در استابول؛ سالانه ۱۰۵ ساعت زمان رانندگان هدر می‌رود

بسته شدن تنها یک خط از مسیر، حداقل ۱۰ دقیقه به زمان انتظار در ترافیک می‌افزاید و تصادفات کوچک مانند برخورد موتورسیکلت‌ها معمولاً باعث ۲۰ تا ۳۰ دقیقه تاخیر و تصادفات شامل خودروهای بیشتر تا ۱ تا ۱.۵ ساعت افزایش ترافیک می‌شوند.

کرمان موتور

بر اساس آخرین تحقیقات و داده‌های رسمی، شهر استانبول در سال ۲۰۲۴ میلادی شاهد ثبت ۹۷ هزار و ۳۵۴ تصادف رانندگی بوده است که این موضوع باعث شده رانندگان استانبولی به طور متوسط سالانه ۱۰۵ ساعت از وقت خود را در ترافیک از دست بدهند.

به گزارش عصرترکیه به نقل از سی ان ان ترک، میزان ترافیک سنگین در استانبول بر اساس ارزیابی شرکت‌های بین‌المللی، به ۴۱ درصد رسیده و این کلان‌شهر را به عنوان پر ترافیک‌ترین شهر اروپا و سی و پنجمین شهر پر ترافیک جهان معرفی کرده است. افزایش روز افزون حجم ترافیک، چالشی جدی برای مدیریت شهری محسوب می‌شود و پژوهشگران با استفاده از فناوری هوش مصنوعی تلاش می‌کنند راهکارهای موثری برای کاهش آن ارائه دهند.

دکتر حسین کورکماز، عضو هیئت علمی دانشکده حمل و نقل و لجستیک دانشگاه استانبول و پژوهشگر ارشد این پروژه، با اشاره به آمارهای تصادفات بین سال‌های ۲۰۱۳ تا ۲۰۲۱، اعلام کرد که بیشترین تعداد تصادفات در سال‌های ۲۰۱۸ و ۲۰۲۱ رخ داده و منطقه زیتین‌بورنو بیشترین میزان تصادف را به خود اختصاص داده است. همچنین جمعه‌ها به عنوان پرترافیک‌ترین روز هفته، شاهد بالاترین تعداد تصادفات بوده است که اغلب آنها شامل برخورد خودروهای سواری بوده و پس از آن موتورسیکلت‌ها و وانت‌ها بیشترین سهم را دارند.

کورکماز با اشاره به ساعات اوج ترافیک که تصادفات بیشتر رخ می‌دهد، افزود: «تصادفات عمدتاً در ساعات صبح از ۵ تا ۸:۳۰ و عصر از ۱۸ تا ۲۱ و در مسیرهای اصلی شهر همچون بزرگراه D-100، اتوبان TEM و مسیرهای ساحلی اتفاق می‌افتد.» وی دلیل افزایش تصادفات در این ساعات را خستگی، استرس و حواس‌پرتی رانندگان عنوان کرد که واکنش آنان را در مواجهه با شرایط ناگهانی کاهش می‌دهد.

این پژوهشگر همچنین اعلام کرد که بسته شدن تنها یک خط از مسیر، حداقل ۱۰ دقیقه به زمان انتظار در ترافیک می‌افزاید و تصادفات کوچک مانند برخورد موتورسیکلت‌ها معمولاً باعث ۲۰ تا ۳۰ دقیقه تاخیر و تصادفات شامل خودروهای بیشتر تا ۱ تا ۱.۵ ساعت افزایش ترافیک می‌شوند.

کورکماز راهکارهای پیشنهادی خود برای حل بحران ترافیک استانبول را کاهش جمعیت شهری، محدود کردن ورود خودروها به مرکز شهر و تقویت حمل و نقل عمومی دانست و تاکید کرد: «تا زمانی که جمعیت و تعداد خودروها به طور نامحدود افزایش یابد، مشکل ترافیک به صورت اساسی حل نخواهد شد.»

وی در پایان خبر داد که شهرداری استانبول برنامه دارد با اعمال تعرفه برای ورود خودروهای شخصی به مناطقی مانند کادیکوی و امینونو، از حجم ترافیک بکاهد؛ اما اجرای موفق این طرح نیازمند بهبود و تقویت سیستم حمل و نقل عمومی است.

کورکماز همچنین در خصوص مشکلات پارکینگ و تنگناهای معابر، خاطر نشان کرد که خیابان‌های باریک و پارک دوبل خودروها به شدت حرکت روان وسایل نقلیه را مختل کرده و با توجه به محدودیت‌های ساخت‌وساز، توسعه شهر به سمت شمال و بازنگری در طرح‌های شهری ضروری به نظر می‌رسد.

عضویت در تلگرام عصر ترکیه عضویت در اینستاگرام عصر ترکیه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا