بلیط هواپیما فلای تودی
میزیتو
ترکیه

اکوسیستم غول پیکر صنایع نظامی ترکیه: 3500 شرکت و 80 هزار پرسنل (+عکس)

گویی موفقیت‌های ترکیه را پایانی نیست. انحلال حزب کارگران کردستان ترکیه (پ.ک.ک) توفیقی است که در سایه استعلای ترکیه و پیشرفت‌های آن در بُعد نظامی، به دست آمد.

کرمان موتور

اباصلت کبیری 

سقوط دولت بشار اسد و روی کار آمدن حکومت نزدیک به ترکیه از دیگر پیروزی‌های ترکیه است. نیروهای هیات تحریر الشام تنها با پشتیبانی نظامی و تسلیحاتی ترکیه از ادلب، خارج و به سوی دمشق، حرکت کردند.

به گزارش عصرترکیه، در همه سال‌های گذشته که ایران، درگير انقلاب، جنگ و تحریم بود؛ ترکیه با مشکلات به‌مراتب کمتر و فراغ بال بیشتر و به لطف خالی بودن سبد این کشور از تحریم‌ها، توانست به قدرت نظامی در منطقه نائل آید.

پشتیبانی فنی و لجستیکی آمریکا و حمایت علمی روسیه در رسیدن ترکیه به جایگاه کنونی، در صنایع هوایی و دفاعی، بی‌تاثیر نبوده است.

ترکیه با ساخت پهپاد آکینجی، به یکی از چهار کشور صاحب تکنولوژی تولید هواپیمای بدون سرنشین دارای توان پروازی فوق پیشرفته و ماندن در ارتفاع بالا تبدیل شد.

نقش بی‌بدیل پهپاد بایراکتار تی‌بی۲ در حفظ توان مقاومت اوکراین در برابر روسیه، همچنین در پیروزی آذربایجان بر ارمنستان و قبل از آن در لیبی علیه نیروهای ژنرال حفتر و نهایت در بمباران مواضع چریک‌های پ.ک.ک در شمال عراق، نشان از برتری تکنولوژیک ترکیه و بالارفتن استانداردهای صنعت دفاعی آن دارد که توانسته معادلات جنگی را در سراسر جهان، تغییر دهد.

1 144

 همچنین این کشور پس از آمریکا، روسیه و چین در جایگاه چهارم در میان کشورهای تولیدکننده نسل پنجم هواپیماهای جنگی قرار گرفته و قصد دارد تا ۱۰سال آینده در بین ۱۰۰شرکت برتر صنعت دفاعی، خود را جای دهد.

میزان صادرات ترکیه در زمینه‌های دفاعی به بیش از ۱۶۷میلیارد دلار در سال۲۰۲۰ رسیده و محصولات آن به‌ویژه در حوزه پهپادی به ۴۰کشور دنیا، صادر می‌شود. بدین ترتیب، این کشور رتبه اول میزان تولید پهپاد را در دنیا به خود اختصاص داده است.

صنایع دفاعی ترکیه، به‌منظور افزایش قدرت بازدارندگی نیروهای امنیتی و تضمین افزایش رفاه پایدار، رویکرد بومی‌سازی را به‌جد دنبال می‌کند.

صنعت دفاعی ترکیه به یک اکوسیستم غول‌پیکر تبدیل شده که با داشتن ۳۵۰۰شرکت و ۸۰هزار کارمند، رتبه اول تولیدات نظامی در منطقه است.

 ترکیه با تعریف سه پروژه عظیم نظامی، به قدرت برتر حوزه دفاعی تبدیل شده است:

2 107

پروژه میلگم (MELGEM)، در زمینه ساخت شناور

پروژه گوک توغ، در زمینه تولیدموشک و سامانه پدافندی

پروژه آنکا در زمینه تولید هواپیما، هلی‌کوپتر و پهپاد، جزو موفقیت‌های نظامی این کشور در دو دهه اخیر است.

از محصولات پروژه میلگم می‌توان به ساخت ناو جنگی “کینالی آدا”، “بورگاز آدا”، “استانبول”، “آناتولی” و کشتی آموزشی “افق” اشاره کرد.

طی این پروژه، تعداد چهار فروند انواع کشتی جنگی بین سال‌های۲۰۱۸ تا ۲۰۲۳ توسط شرکت دولتی صنایع دفاعیِ “ASFAT”، تولید و به کشور پاکستان، فروخته شده است.

همچنین، رزم‌ناوِ بورگاز آدا، بمنظور شرکت در عملیات تامین امنیت جام‌جهانی۲۰۲۲، ساخته و به قطر صادر شد.

در زمینه دفاع هوائی نیز سازمان صنایع دفاعی (SSB) و صنایع دفاعی آلتین آی مربوط به بخش دولتی ترکیه، تولید بالگرد “اتک” و بالگرد تهاجمیِ “گوک بی” را در کنار هواپیمای فوق‌پیشرفته “کاآن” (خاقان) و جنگنده سبکِ “حُر کوش-سی” و هواپیمای A400M را تولید کرده است.

3 77

 سامانه های بومی پدافندیِ “قورقود” و “حصار-A” و “گوک دنیز” در کنار سامانه روسی اس۴۰۰ دفاع هوایی این کشور را انجام می‌دهند.

4 41

 انقلاب عظیمی در صنایع دفاعی و توان نظامی ترکیه رخ داده است؛ به‌گونه‌ای که توان پهپادی، مهارت جنگ الکترونیک و سیستم‌های پروازی آن قابل‌رقابت با نمونه‌های آمریکایی از جمله جنگنده F35 است.

عضویت در تلگرام عصر ترکیه عضویت در اینستاگرام عصر ترکیه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا