میزیتو
بلیط هواپیما فلای تودی

فال حافظ

تبلیغ در عصر ترکیه

حافظ شیرازی، شاعر نامدار ایرانی، نه تنها در سرودن غزلیات و اشعار عرفانی بی‌نظیر بود، بلکه دیوان او به مثابه کتابی راهنما و منبعی برای فالگیری در میان ایرانیان و فارسی‌زبانان در سراسر جهان تبدیل شده است.

فال حافظ، که به “استخاره با دیوان حافظ” نیز معروف است، سنتی دیرینه است که در آن افراد با نیت و آرزویی در دل، دیوان حافظ را می‌گشایند و غزلی را که به طور تصادفی به آن برمی‌خورند، تفسیری از وضعیت و آینده خود تلقی می‌کنند.

مردم بر این باورند که حافظ، با اشعار پرمغز و عرفانی خود، می‌تواند راهنمایی و یاری‌گر آن‌ها در مسیر زندگی باشد. فال حافظ در ایام خاص مانند عید نوروز، شب یلدا و یا در مواقعی که فرد دچار تردید و دوراهی می‌شود، بیشتر رواج دارد.

حافظ ، شاعری نام آوازه که غزلیات و اشعار عرفانی او نه تنها در ایران، بلکه در سراسر جهان زبانزد خاص و عام است. اما شهرت حافظ فقط به سرودن اشعار پرمغز و دلنشین ختم نمی‌شود، بلکه دیوان او به مثابه کتابی راهنما و منبعی برای فالگیری در میان فارسی زبانان تبدیل شده است.

تاریخچه فال حافظ:

ریشه در تصوف: برخی معتقدند ریشه فال حافظ به دوران تصوف و عرفان برمی‌گردد. در آن زمان، عارفان از فال حافظ برای دریافت راهنمایی و انجام مناسک روحانی استفاده می‌کردند.

شهرت در دوره قاجار: فال حافظ در دوره قاجار به اوج شهرت خود رسید. در این دوره، فال حافظ به عنوان بخش جدایی‌ناپذیر جشن‌ها و مراسم مختلف ایرانیان بویژه در عید نوروز و شب یلدا معرفی شد.

فال حافظ در عصر حاضر:

امروزه با وجود اینترنت و فناوری اطلاعات، دسترسی به فال حافظ بسیار آسانتر شده است. وب سایت‌ها و اپلیکیشن‌های بسیاری هستند که فال حافظ را به صورت آنلاین ارائه می‌دهند. همچنین برخی افراد به صورت حضوری به فالگیران حرفه ای مراجعه می‌کنند.

حافظ با اشعار پرمغز و اندیشه‌های بلند پرواز خود، همیشه در قلب ایرانیان جایگاه ویژه‌ای داشته و خواهد داشت. فال حافظ نیز به عنوان یکی از رسوم و فرهنگ‌های کهن ایرانی، نسل به نسل منتقل شده و تا امروز پابرجا مانده است.

آداب فال حافظ:

نیت کردن: قبل از گشودن دیوان، نیت خود را در دل کنید و به طور واضح آنچه را که می‌خواهید بدانید، در ذهن خود مجسم کنید.
فاتحه خواندن: برای احترام به شاعر و روح پرفتوح او، فاتحه ای قرائت کنید.
گشودن دیوان: دیوان حافظ را به طور تصادفی باز کنید.
خواندن غزل: غزلی را که به آن برمی‌خورید با دقت بخوانید و به مفاهیم و ابیات آن توجه کنید.
تفسیر: می‌توانید خودتان غزل را بر اساس شرایط و نیتتان تفسیر کنید و یا از دیگران و یا از منابع معتبر تفسیری کمک بگیرید.

عضویت در تلگرام عصر ترکیه عضویت در اینستاگرام عصر ترکیه
دکمه بازگشت به بالا