شرایط دریافت حقوق بازنشستگی زنان خانه دار در سال 1403
یکی از موضوعات مهمی که بسیاری از افراد پیرامون آن سوال میکنند موضوعات مربوط به حقوق بازنشستگی و جزئیات آن است.
حقوق بازنشستگی زنان خانه دار از جمله موضوعات چالشبرانگیز است که نسبت به آن سؤالات زیادی پرسیده میشود.
به گزارش دلتا، معاون سابق بیمهای سازمان تأمین اجتماعی بیان کرده است که علاوه بر سایر مشاغل، زنان خانهدار نیز باید خود را بیمه کرده، چراکه دارای شغل سنگینی هستند.
حقوق بازنشستگی زنان خانه دار
در ابتدا باید بگوییم که این حقوق در واقع فاکتورها و نحوه محاسبه مخصوص به خودش را دارد. مستمری ماهیانهای که بعد از واریز و پرداخت حق بیمه تأمین اجتماعی توسط زنان خانهدار در یک بازه زمانی چند ساله و به طور مرتب و با رسیدن به سن بازنشستگی موردنظر سازمان تأمین اجتماعی به زنان پرداخت شده و در مواردی نیز قابلانتقال به همسر و فرزندان آن زن است.
شرایط برقراری حقوق بازنشستگی زنان خانهدار 1403
حالا سؤال مهم آن است که شرایط برقراری حقوق بازنشستگی زنان خانه دار 1403 چیست؟ این سؤالی است که بیشتر زنان خانهداری که اقدام به دادن حق بیمه زنان خانهدار تأمین اجتماعی کردهاند، مطرح میکنند.
در واقع باید بگوییم که در سال ۱۴۰۳، طرح جدیدی برای بیمه زنان خانه دار و دختران بالای ۱۸ سال بدون سابقه بیمه در نظر گرفته شده است. این طرح که “بیمه فراگیر زنان خانه دار” نام دارد، مزایای مختلفی از جمله بازنشستگی، فوت، ازکارافتادگی و بارداری را تحت پوشش قرار داده است. شرایط کلی بیمه زنان خانه دار در سال ۱۴۰۳ به شرح زیر است:
سن: زنان باید بین ۱۸ تا ۵۵ سال سن داشته باشند.
سابقه بیمه: هیچ سابقه بیمه ای لازم نیست.
پرداخت حق بیمه: پرداخت حق بیمه به صورت ماهانه و درصد سود تعیین شده خواهد بود.
تعهدات بیمهگر نیز عبارتند از:
بازنشستگی: بعد از ۲۰ سال سابقه پرداخت حق بیمه و رسیدن به سن بازنشستگی، حقوق بازنشستگی به بیمه شده تعلق می گیرد.
فوت: در صورت فوت بیمه شده، بازماندگان می توانند از مزایای بیمه فوت استفاده کنند.
از کار افتادگی: در صورت از کار افتادگی کلی یا جزئی ناشی از حادثه یا بیماری، بیمه شده می تواند از مزایای بیمه از کار افتادگی استفاده کند.
بارداری: هزینه های زایمان و مراقبت های بعد از زایمان تحت پوشش بیمه قرار می گیرد.
نحوه ثبت نام در بیمه زنان خانهدار
برای آگاهی از مبلغ واریزی بیمه زنان خانه دار تامین اجتماعی 1403 در ابتدا باید برای دریافت این بیمه ثبت نام کنید. به طور کلی زنانی که سابقه بیمه ندارند یا سابقه کار آن ها کمتر از ۲۰ سال است، می توانند برای بیمه زنان خانه دار اقدام کنند. این افراد میتوانند با مراجعه به ادارات کل تأمین اجتماعی یا سامانه خدمات غیرحضوری این سازمان، برای دریافت این بیمه ثبت نام نمایند. مدارک لازم برای ثبت نام به شرح زیر است:
کپی شناسنامه و کارت ملی
دو قطعه عکس پرسنلی
گواهی عدم اشتغال به کار
گواهی سلامت
نکته مهمی که باید به آن توجه داشته باشید آن است که مبلغ حق بیمه با توجه به سن و پوشش بیمه ای انتخابی توسط متقاضی متغیر خواهد بود.
همچنین زنان میتوانند در هر مقطع زمانی که تمایل داشته باشند، نسبت به ارتقای سطح پوشش بیمهای خود اقدام کنند. علاوه بر این، برای برخورداری از مزایای بازنشستگی، سابقه پرداخت حق بیمه حداقل باید ۲۰ سال باشد.
در کل ثبت نام در بیمه زنان خانه دار، مزایای متعددی از جمله ارائه خدمات درمانی، مستمری بازنشستگی و از کارافتادگی را برای این افراد به همراه خواهد داشت.
نحوه انتقال حقوق بازنشستگی زنان خانه دار به همسر آنها چگونه است؟
نحوه انتقال حقوق بازنشستگی زنان خانه دار به همسر آنها بعد از فوت زن در صورت واجد شرایط بودن شوهر از دو طریق مراجعه حضوری به شعب سازمان تامین اجتماعی با ثبت درخواست در سایت es.tamin.ir انجام میشود.