میزیتو
بلیط هواپیما فلای تودی
آخرین خبرها

تصویری تازه از قدرتمندترین موشک دنیا

استارشیپ، قدرتمندترین موشک دنیا برای سومین بار آماده پرتاب می‌شود تا در صورت موفقیت راه را برای گام‌های بلند فضایی باز کند.

کرمان موتور

شرکت «اسپیس‌ایکس»(SpaceX) می‌خواهد موشک غول‌پیکر «استارشیپ»(Starship) خود را طی ماه‌های آینده به فضا پرتاب کند و این هدف در یک عکس جدید کاملا آشکار است.

اسپیس‌ایکس روز دوم فوریه در حساب ایکس خود، عکس‌هایی را از بخش موسوم به «مگابی»(Megabay) در پایگاه «استاربیس»(Stabase) خود در جنوب تگزاس به اشتراک گذاشت که مرکز فعالیت‌های تولید و پرتاب استارشیپ است.

این ساختمان مملو از سیلندرهایی از جنس فولاد ضد زنگ است که تقریبا تا سقف بالا می‌روند. این سیلندرها موسوم به «سوپر هوی»(Super Heavy)، اولین مرحله از موشک بزرگ استارشیپ شرکت اسپیس‌ایکس هستند.

استارشیپ از دو بخش تشکیل شده است. هر دو بخش به گونه‌ای طراحی شده‌اند که به طور کامل و سریع قابل استفاده مجدد باشند. مرحله اول، سوپر هوی نام دارد و مرحله دوم، یک فضاپیمای مرحله بالایی ۵۰ متری به نام استارشیپ است.

5984313

هنگامی که دو بخش استارشیپ به طور کامل روی هم قرار می‌گیرند، حدود ۱۲۲ متر ارتفاع دارند. به گفته اسپیس‌ایکس، این بزرگترین و قوی‌ترین موشکی به شمار می‌رود که تاکنون ساخته شده است و می‌تواند تا ۱۵۰ تن محموله را به مدار پایین زمین پرتاب کند.

با وجود این، استارشیپ هنوز پرتاب نشده و تا به امروز فقط دو بار در پروازهای آزمایشی ماه‌های آوریل و نوامبر سال گذشته شرکت داشته است. هر دو پرواز با انفجارهای قوی خاتمه یافتند.

در واقع، اسپیس‌ایکس قصد دارد این ماموریت آزمایشی را در ماه جاری میلادی پرتاب کند؛ مشروط بر اینکه مجوز پرتاب را به موقع از «اداره هوانوردی فدرال آمریکا»(FAA) بگیرد. اداره هوانوردی فدرال آمریکا اکنون در حال بررسی کردن اتفاقاتی است که در پرواز ماه نوامبر رخ دادند.

اسپیس‌ایکس معتقد است که ترکیب نیرو و قابلیت استفاده مجدد استارشیپ، به پیشرفت‌های بزرگی در اکتشاف می‌انجامد و به بشریت امکان می‌دهد تا بر خطرات روی سطح ماه و مریخ غلبه کند.

ناسا این پرتاب‌گر را نویدبخش می‌بیند. به همین دلیل، استارشیپ را به عنوان اولین فرودگر قمری سرنشین‌دار برای برنامه «آرتمیس»(Artemis) خود انتخاب کرد که هدف آن، حضور دائمی انسان در نزدیک‌ترین همسایه زمین و اطراف آن تا پایان دهه ۲۰۲۰ است. اگر همه چیز طبق برنامه پیش برود، استارشیپ برای اولین بار در سال ۲۰۲۶ در ماموریت «آرتمیس ۳»، فضانوردان را روی سطح ماه قرار خواهد داد.

عضویت در تلگرام عصر ترکیه عضویت در اینستاگرام عصر ترکیه
منبع
ایسنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا