این باتری در 2 دقیقه شارژ می شود
تحقیقات دانشمندان هاروارد روی باتریهای آند فلزی لیتیوم متمرکز بود که ظرفیت فوقالعادهای دارند اما تاکنون برای استفادهی عملی پایداری لازم را نداشتهاند.
محققان دانشگاه هاروارد باتری جدیدی ساختهاند که در چند دقیقه بهطور کامل شارژ میشود و تا چند هزار چرخه شارژ نیز دوام میآورد.
دانشمندان باتری جدیدی تولید کردهاند که میتوان آن را در چند دقیقه شارژ کرد و از نظر چرخههای شارژ نیز خیلی بهتر از فناوریهای کنونی عمل میکند.
تیم تحقیقاتی سازندهی باتری جدید، در دانشکدهی مهندسی و علوم کاربردی دانشگاه هاروارد ایالات متحده مستقر هستند. این محققان ادعا میکنند باتری حالت-جامد (Solid State) آنها با افزایش چشمگیر چرخههای شارژ و کاهش زمان مورد نیاز برای شارژ، میتواند در حوزههایی مثل خودرو های برقی و گوشی هوشمند انقلاب بزرگی ایجاد کند؛ اما مشخص نیست که روی قیمت گوشی و سایر محصولات اثر خواهد گذاشت یا نه.
شین لی، دانشیار علم مواد در هاروارد، میگوید: «باتریهای آند فلزی لیتیوم، جام مقدس باتریها در نظر گرفته میشوند؛ زیرا ظرفیت آنها ۱۰ برابر آندهای گرافیتی تجاری محسوب میشود و بدینترتیب با هربار شارژ خودروهای الکتریکی میتوان مسافت بیشتری را بدون نیاز به شارژ مجدد طی کرد. تحقیق ما گام مهمی بهسوی باتریهای حالت-جامد کاربردیتر برای مصارف صنعتی و تجاری است.»
تحقیقات دانشمندان هاروارد روی باتریهای آند فلزی لیتیوم متمرکز بود که ظرفیت فوقالعادهای دارند اما تاکنون برای استفادهی عملی پایداری لازم را نداشتهاند.
شارژ باتریهای آند فلزی لیتیوم میتواند بهدلیل فرایندی به نام آبکاری به اتصال کوتاه یا حتی آتش گرفتن آنها منجر شود. محققان با استفاده از ذرات سیلیکونی بهابعاد میکرون که روی آند باتری قرار میگیرند، مشکل مذکور را رفع کردند.
پرفسور لی میگوید: «در طراحی ما، فلز لیتیوم در اطراف ذرات سیلیکون پیچیده میشود؛ درست مثل پوستهی شکلات سخت در اطراف هستهی فندق در ترافل شکلاتی.»
محققان باتری جدید خود را با استفاده از نسخهای بهاندازهی تمبر پستی بهنمایش گذاشتند که توانست ۸۰ درصد ظرفیت خود را پس از ۶٬۰۰۰ چرخهی شارژ حفظ کند؛ ویژگی جذابی که نسبت به سایر باتریهای حالت-جامد موجود در بازار بهتر بود.
پرفسور لی و تیم او از زمان کشف باتری جدید، مجوز فناوری مذکور را با هدف تجاریسازی ازطریق شرکت زیرمجموعهی هاروارد بهنام Adden Energy صادر کردهاند.