دانشمندان ترک روشهای جدید تشخیص سرطان ابداع کردند
ابداع دستگاه پوشیدنی اولتراسونیک تشخیص زودهنگام سرطانی سینه و روش شفافسازی بافت برای تشخیص سلولهای سرطانی از نوآوریهای جدید دانشمندان ترک در عرصه تشخیص و درمان سرطان است.
دکتر علی ارتورک رئیس بخش مهندسی و احیای بافت دانشگاه مونیخ آلمان روشی را برای تشخیص و درمان سرطان ابداع کرده است که در آن از طریق شفافسازی بافتها می توان وضعیت تک تک سلولها را مشاهده و سرطانی شدن آنها را تشخیص داد.
به گزارش عصرترکیه به نقل از نشریه صباح چاپ ترکیه نوشت ، در این روش که در واقع نوع پیشرفته ای از اسکن بافتهاست ، جزئیات سلولها بسیاری دقیقتر و شفافتر از گذشته نشان داده می شود و به این ترتیب می توان سرطان را در مراحل اولیه تشخیص داد و درمان کرد. دکتر ارتورک در خصوص ابداع خود گفت این فناوری ظرفیت بسیار بالایی دارد و در مقایسه با روشهای فعلی ، می تواند فصل جدیدی را در تشخیص زودهنگام و درمان سرطان باز کند زیرا از این طریق می توان سلولهای سرطانی را در مراحل اولیه شکل گیری تشخیص داد.
تا پیش از این تشخیص غده های سرطانی در شرایطی که هنوز خیلی کوچک بودند ممکن نبود. گفتنی است که در این روش از هوش مصنوعی نیز استفاده می کنند. در دانشگاه ام آی تی آمریکا نیز دکتر جانان داغ دویرن سرپرستی تیمی را بر عهده دارد که اولین دستگاه پوشیدنی اولتراسونیک تشخیص زودهنگام سرطان سینه را اختراع کرد. دکتر داغ دویرن در این خصوص گفت اختراع این وسیله کمک می کند تا بیمارانی که با ریسک بالای سرطان سینه روبرو هستند ، مرتب زیر نظر باشند تا در مراحل اولیه تشکیل توده سرطانی درمانهای لازم انجام شود. با این اسکنر پوشیدنی اولتراسونیک احتمال تشخیص زودهنگام سرطان سینه به میزان بالایی افزایش می یابد.
متخصصان می گویند تشخیص زودهنگام و درمان به موقع می تواند تا 100 درصد جان بیمار را نجات دهد اما اگر تشخیص و درمان دیرهنگام باشد احتمال زنده ماندن بیمار به 25 درصد کاهش می یاد. به گفته دکتر داغ دویرن آنچه انگیزه ساخت این دستگاه را در او ایجاد کرد مرگ خاله اش در سن 49 سالگی بر اثر سرطان سینه بود.