میزیتو
بلیط هواپیما فلای تودی
آخرین خبرها

روان‌کاری نقطه‌ای لنت ترمز: کاهش صدا یا خطر احتمالی؟

آیا روان‌کاری نقطه‌ای لنت ترمز کار موثری برای کاهش صدا است؟ بسیاری از رانندگان با صدای لنت ترمز مواجه شده‌اند. اما باید برای رفع این مشکل به روان‌کاری نقطه‌ای لنت ترمز روی آورد؟

کرمان موتور

چیزی که بی‌شک در گاراژ هر راننده‌ی جدی یافت می‌شود، گریس است؛ چرا که خودرو در اصل مجموعه‌ای پیچیده از قطعات فلزی است. بسیاری از این قطعات نیز، طبیعتاً، در تماس نزدیک با یکدیگر قرار دارند. این موضوع به‌طور طبیعی منجر به اصطکاک زیادی در بخش‌هایی از خودرو می‌شود.

به گزارش گجت نیوز، اصطکاک الزاماً موضوعی منفی نیست؛ زیرا بدون وجود آن بین دیسک و لنت ترمز، خودرو قادر به توقف نخواهد بود. تولید حرارت و همچنین دفع مؤثر آن در این بخش، عامل اصلی توقف به‌موقع خودرو هنگام ترمز گرفتن است. از آن‌جایی که گریس به‌طور معمول برای کاهش اصطکاک به کار می‌رود، افرادی که تاکنون به این خاطر از لنت‌های ترمز خودرو استفاده نکرده‌اند، احتمالاً در این زمینه مردد هستند.

روان‌کاری نقطه‌ای لنت ترمز1

روان‌کاری نقطه‌ای لنت ترمز
استفاده‌ی نادرست یا بی‌دقت از گریس می‌تواند موجب کاهش عملکرد ترمز یا حتی از کار افتادن کامل آن شود. با این حال، اگر مقدار کمی گریس به‌درستی و در محل مشخصی از لنت ترمز استفاده شود، می‌تواند موجب عملکرد روان‌تر سیستم شود.

این کار از ایجاد صدای ناهنجار در زمان ترمز گرفتن جلوگیری کرده و عملکرد کلی ترمز را نرم‌تر می‌کند. نکته‌ی اصلی، استفاده‌ی محدود و هدفمند از گریسی است که به‌طور ویژه برای چنین اجزایی طراحی شده باشد. در مواردی ممکن است ناچار به تعویض لنت‌ها شوید، اما استفاده‌ی اصولی از گریس می‌تواند عمر آن‌ها را افزایش دهد.

نقش اساسی لنت‌های ترمز
نکته‌ای که باید همیشه در ذهن داشت، این است که برخی از اقدامات نگهداری جزئی اما منظم می‌توانند در درازمدت از صرف هزینه‌های زیاد جلوگیری کنند. جایگزینی بسیاری از قطعات خودرو پرهزینه است، بنابراین هر گونه مراقبت و نگهداری که به افزایش طول عمر آن‌ها کمک کند، تصمیمی هوشمندانه محسوب می‌شود. رانندگی با ترمزهای ناگهانی و مکرر باعث کاهش سریع‌تر عمر آن‌ها می‌شود. معمولاً هشدار مربوط به فرسایش لنت‌ها از طریق نمایشگر خودرو به راننده اعلام می‌شود، و عملکرد نرم و بهینه می‌تواند موجب ماندگاری بیشتر آن‌ها شود.

شرکت‌های سازنده‌ی قطعات ترمز، در هنگام نصب یا تعویض ترمز توصیه می‌کنند که گریس مناسبی به قسمت T شکل لنت‌ها، نقاط تماس بین کالیپر و لنت‌ها و نیز پایه‌های نگهدارنده آن‌ها زده شود. همچنین تأکید می‌شود که باید از گریسی استفاده شود که برای این منظور خاص طراحی شده، تا در برابر دمای بالای حاصل از عملکرد ترمز مقاوم باشد و در محل نامناسب پخش نشود. نکته‌ی دیگری که باید مدنظر داشت، شرایط آب‌و‌هوایی، نوع سطح جاده و عادت‌های رانندگی فرد است که همگی تأثیر زیادی بر عملکرد گریس دارند و خطر آلوده شدن آن را نیز باید در نظر گرفت.

روان‌کاری نقطه‌ای لنت ترمز

استفاده از روان‌کاری نقطه‌ای لنت ترمر: بله یا خیر
همان‌طور که اشاره شد، استفاده از گریس پاسخگوی تمام مشکلات مرتبط با اجزای سیستم ترمز نیست. رانندگان باید به‌ویژه در مورد نقاطی مانند اتصالات لاستیکی کالیپرها احتیاط کنند؛ چرا که گریس به‌طور ذاتی می‌تواند ذرات ریز گرد و خاک و آلودگی را در حین رانندگی جذب کند.

مانند بسیاری از ابزارهای موجود در جعبه‌ابزار یک راننده، گریس در صورتی که در محل درست و به‌درستی به‌کار رود، می‌تواند بسیار مفید باشد؛ اما اگر توسط فردی کم‌تجربه استفاده شود، ممکن است نتیجه‌ی عکس داشته باشد. در بسیاری از مواقع، تعویض لنت‌ها بهتر است توسط یک متخصص انجام شود. همچنین لازم است به جنسی که لنت‌های ترمز از آن ساخته شده‌اند توجه کرد؛ چرا که این عامل نیز بر دوام آن‌ها تأثیرگذار است.

در مجموع، گریس‌کاری لنت‌ها امری ضروری برای عملکرد آن‌ها به شمار نمی‌رود. اینکه آیا برای خودروی شما این کار مناسب است یا نه، بستگی به شرایط خاص عملکرد خودرو دارد، به‌ویژه در رانندگی‌های طولانی در مناطق ساحلی، می‌تواند مفید واقع شود. همان‌گونه که در خانه برای رفع صدای جیرجیر استفاده می‌شود، گریس در خودرو نیز می‌تواند به رفع صداهای آزاردهنده کمک کند.

صدایی مانند لولاهای زنگ‌زده، در طول زمان می‌تواند برای راننده آزاردهنده شود، و استفاده‌ی دقیق از گریس در اجزایی مانند راهنماهای کالیپر، که از سطح تماس لنت دور هستند، می‌تواند به‌سرعت این مشکل را رفع کند. همچنین، هنگام تعویض لنت ترمز، در نظر داشتن کاربردهای بالقوه‌ی گریس می‌تواند در نصب روان‌تر و بدون آسیب به سطح حیاتی ترمز مؤثر باشد. با استفاده از گریس می‌توان از پدیده‌ی کشیده‌شدن ترمز جلوگیری کرد یا آن را برطرف نمود، که در نهایت موجب حفظ راندمان سوخت نیز می‌شود.

عضویت در تلگرام عصر ترکیه عضویت در اینستاگرام عصر ترکیه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا