میزیتو
تکنولوژی

جنگنده F-47 چه زمانی جای F-35 را می‌گیرد؟

جانشین فوق پیشرفته‌ی جنگنده‌ی F-35 با بودجه‌ی سنگین و محرمانگی بالا در حال توسعه است.

کرمان موتور

جنگنده‌ی نسل ششم آمریکا با نام F-47 که در قالب برنامه‌ی NGAD توسعه داده می‌شود، جایگزین یا مکمل جنگنده‌های نسل پنجم مانند F-35 خواهد شد. این هواپیمای پیشرفته از اواخر دهه‌ی جاری میلادی یا اوایل دهه‌ی ۲۰۳۰ به‌صورت عملیاتی وارد ناوگان نظامی آمریکا می‌شود.

به گزارش زومیت، به‌دلیل محرمانه‌بودن برنامه‌ی NGAD، اطلاعات پراکنده‌ای درباره‌ی F-47 در دست است. این جنگنده نخستین نمونه‌ی عملیاتی از نسل ششم خواهد بود؛ نسلی که فصل تازه‌ای را در راهبردها و فناوری‌های نبرد هوایی رقم می‌زند.

نام F-47 به‌نوعی اشاره‌ای است به چهل‌وهفتمین رئیس‌جمهور آمریکا (دونالد ترامپ) و جنگنده‌ی تاریخی P-47 Thunderbolt در جنگ جهانی دوم (که بعدها با نام F-47 بازطراحی شد).

F-47 نه‌تنها باید توانایی رقابت با نسل قبلی را داشته باشد، بلکه عملکردی فراتر از آن ارائه دهد. سرعت پروازش احتمالاً بیش از دو ماخ (۲۳۸۰ کیلومتربرساعت) خواهد بود و شعاع عملیاتی‌اش از ۱۰۰۰ مایل دریایی (۱۸۵۲ کیلومتر) فراتر می‌رود؛ حدود ۷۰ درصد بیشتر از شعاع عملیاتی F-22 که برای پوشش مناطق وسیع مانند هند و اقیانوس آرام حیاتی تلقی می‌شود.

1 699

F-47 مانند بسیاری از پروژه‌های جدید، بر ویژگی‌هایی مانند پنهان‌کاری پیشرفته، جنگ الکترونیک و ادغام پیشرفته‌ی اطلاعات حسگرها تکیه خواهد داشت.

یکی از ویژگی‌های مهم جنگنده، نقش فرماندهی در عملیات مشترک انسان‌-ماشین است. F-47 به‌عنوان «مغز عملیاتی» یا «کوارتر‌بک» طراحی خواهد شد تا بتواند گروهی از حداکثر ۱۰۰۰ پهپاد رزمی هوشمند (CCA) را هدایت کند؛ پهپادهایی که قادر خواهند بود شلیک کنند، داده‌های هدف‌گیری ارائه دهند یا میدان دید جنگنده را گسترش دهند.
در طراحی، تأکید بر قابلیت عملیات پراکنده وجود دارد؛ یعنی F-47 باید بتواند از باندهای موقت یا نامناسب بلند شود و فرود بیاید.

تاکنون هیچ تصویر رسمی و قطعی از طراحی نهایی F-47 منتشر نشده و نمونه‌های موجود (از جمله تصویر کاور) صرفاً رندرهای مفهومی هستند؛ برخی از این تصاویر حتی ممکن است با هدف گمراه‌کردن رقبا منتشر شده باشند. برخی مدل‌ها دارای بال‌های ثابت با زاویه‌ی خاص هستند که به‌نظر می‌رسد بخشی از سیاست فریب اطلاعاتی باشند.

موتور جنگنده، به احتمال زیاد، از نوع تطبیقی (Adaptive-Cycle Engine) خواهد بود. شرکت‌های GE و Pratt & Whitney در حال توسعه‌ی نمونه‌هایی از این موتور با نام‌های XA102 و XA103 هستند.

موتور جدید F-47 قرار است پیشرفت‌های چشمگیری در زمینه‌ی رانش، بازده سوخت و مدیریت گرما ایجاد کند؛ ویژگی‌هایی که برای پروازهای پرسرعت و به‌کارگیری سلاح‌های انرژی بالا مانند لیزرهای جنگی حیاتی خواهند بود.
پنتاگون سرمایه‌گذاری گسترده‌ای برای توسعه‌ی F-47 انجام داده است. در بودجه‌ی نظامی سال ۲۰۲۶، مبلغ ۳٫۵ میلیارد دلار فقط به F-47 اختصاص یافته و این عدد بخشی از بودجه‌ی کلی ۲۰ میلیارد دلاری برنامه‌ی NGAD است.

نیروی هوایی آمریکا قصد دارد حداکثر ۱۸۵ فروند F-47 را خریداری کند، اما این عدد می‌تواند در آینده بسته به شرایط تغییر کند. قیمت F-47 ممکن است به ۳۲۵ میلیون دلار برسد.

عضویت در تلگرام عصر ترکیه عضویت در اینستاگرام عصر ترکیه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا