احتمال افزایش قیمت خودروهای برقی در ترکیه

در پی افزایش تقاضا برای خودروهای برقی در ترکیه، پارلمان این کشور لایحهای را تصویب کرده است که بر اساس آن، اختیار تعیین نرخهای جدید مالیات ویژه مصرف (ÖTV) برای خودروهای برقی به رئیسجمهور واگذار شده است.
به گزارش عصرترکیه به نقل از ان تی وی، این درحالی است که در خودروهای دارای موتور درونسوز، نرخهای جدید ÖTV از ۸۰ تا ۲۲۰ درصد تعیین شده و اگرچه در خودروهای سواری تغییری اعمال نشده، مالیات بر وانتهای سبک از ۴ درصد به ۵۰ درصد افزایش یافته که انتظار میرود باعث افزایش دست کم 50 درصدی قیمت این دسته از خودروها شود.
وضعیت فعلی مالیات خودروهای برقی چگونه است؟
بر اساس مقررات فعلی، نرخ ÖTV خودروهای برقی با توجه به قدرت موتور و قیمت پایه خودرو مشخص میشود. بر این اساس برای خودروهایی با قدرت موتور تا 160 کیلووات و قیمت زیر ۱ میلیون و ۴۵۰ هزار لیر ۱۰ درصد و قیمت بالای ۱ میلیون و ۴۵۰ هزار لیره ۴۰ درصد و برای خودروهایی با قدرت بالای 160 کیلووات و قیمت زیر ۱ میلیون و ۳۵۰ هزار لیر ۵۰ درصد و بالای ۱ میلیون و ۳۵۰ هزار لیر ۶۰ درصد مالیات تعیین شده است.
حال با تفویض این اختیار به رئیسجمهور، احتمال تغییر در این نرخها قوت گرفته است.
نرخ مالیات بر اساس چه معیارهایی تعیین خواهد شد؟
نرخ ÖTV خودروهای برقی قرار است بر مبنای ظرفیت باتری، بُرد پیمایش (میزان مسافتی که خودرو با یکبار شارژ طی میکند) و قدرت موتور تعیین شود. پیشبینی میشود خودروهایی با باتری بزرگتر، بُرد بیشتر و قدرت موتور بالاتر، مشمول مالیات بیشتری شوند.
آیا قیمت خودروهای داخلی مانند Togg تغییر میکند؟
خودرو Togg T10X در مدل استاندارد دارای باتری 52.4 کیلوواتساعت است و میتواند حدود 314 کیلومتر را طی کند. مدل برد بلند آن با باتری 88.5 کیلوواتساعتی، بردی معادل 523 کیلومتر دارد. هر دو مدل دارای قدرت 218 اسب بخار هستند.
در حالی که شرکت Togg طی مدت اخیر قیمتهای خود را ثابت نگه داشته و شرایط اعتباری مناسبی ارائه داده، با تغییر احتمالی در نرخهای ÖTV ممکن است افزایش قیمت در محصولات آن نیز رخ دهد. همچنین قیمت مدلهای جدید مانند Togg T10F و T10X 4More نیز مورد توجه است.
در عین حال و در حالی که گمانهزنیها درباره افزایش نرخ مالیات بر خودروهای برقی شدت گرفته، کاربران ترکیهای همچنان به خرید تسلا ادامه میدهند. خودروهای تسلا، بهویژه مدل Y به رنگ مشکی، بهصورت مستمر از کارخانه برلین وارد ترکیه میشوند و تقاضا برای آنها در حال افزایش است. کارشناسان معتقدند نگرانی از افزایش مالیات، دلیل اصلی شتاب کاربران در خرید این خودروهاست.