حکایتی از آرامش در هکاری، مقصد نوین گردشگری طبیعت(عکس)
گردشگران محلی و خارجی که با خودرو یا تورهای گردشگری به این منطقه میآیند، از قلل ۴۱۳۵ متری «اولودوروک» در کوههای سیلو، درههای «جنت و جهنم» با یخچالهای طبیعی، مرتع «برچلان» که در آن فصلهای مختلف سال با هم دیده میشوند، آبشارها و دریاچههای ناشی از ذوب برف و یخ، و اماکن تاریخی بازدید میکنند.

شهر هکاری که با کوههای بلند، دریاچههای یخی، مراتع سرسبز و میراث فرهنگی غنی خود، گردشگران داخلی و خارجی را جذب میکند، به یکی از مقاصد مهم گردشگری طبیعت در ترکیه تبدیل شده است.
به گزارش عصرترکیه به نقل از آناتولی، در هکاری که پس از ایجاد فضای آرامشبخش، به یکی از مسیرهای مهم گردشگری طبیعت تبدیل شده است، هر ساله بر رونق زندگی اجتماعی و گردشگریاش افزوده میشود. این شهر با مراتع وسیع، کوههای بلند، درههای پوشیده از گیاهان متنوع، آبشارها، یخچالهای طبیعی و برکههای متعدد، توجه گردشگران مختلف از دیگر استانها و کشورهای خارجی را به خود جلب کرده است.
گردشگران محلی و خارجی که با خودرو یا تورهای گردشگری به این منطقه میآیند، از قلل ۴۱۳۵ متری «اولودوروک» در کوههای سیلو، درههای «جنت و جهنم» با یخچالهای طبیعی، مرتع «برچلان» که در آن فصلهای مختلف سال با هم دیده میشوند، آبشارها و دریاچههای ناشی از ذوب برف و یخ، و اماکن تاریخی بازدید میکنند.
دریاچههای یخی در کوههای «ایکییاکا» در منطقهی یوکساوا اخیراً میزبان علاقهمندان به طبیعت از سراسر ترکیه شده است. دوستداران طبیعت که در کنار دریاچه کمپ زده و با کانو در آن گشت میزنند، در آب شنا میکنند و از مناظر اطراف لذت میبرند.
همچنین با تلاشهای تبلیغاتی و فضای آرام ایجاد شده، تعداد گردشگران به طور چشمگیری افزایش یافته و پیشبینی میشود ظرفیت گردشگری هکاری بیش از این نیز افزایش یابد.
معرفی مرکز گردشگری «مرگا بوتان» و منطقه سیلو در دستور کار
علی چلیک، استاندار و سرپرست شهرداری هکاری در گفتوگو با آناتولی اظهار داشت که بخش عمدهای از این استان کوهستانی، زیباییهای طبیعی بینظیری را به بازدیدکنندگان ارائه میدهد. وی بر اهمیت افزایش شناخت این مناطق تأکید کرد و افزود:«باز شدن این مناطق به روی گردشگری بسیار ارزشمند است. بزرگترین پتانسیل ما در زمینه گردشگری، گردشگری زمستانی است. وزیر فرهنگ و گردشگری نیز وعدههای خوبی در این زمینه دادهاند. منطقه «مرگا بوتان» و سیلو به عنوان مراکز گردشگری معرفی خواهند شد. قبل از شروع هر کاری، برنامهریزی اساسی باید انجام شود. هکاری سالها مشکلات زیادی را پشت سر گذاشته اما آینده روشن است.»
چلیک افزود که برنامهریزیهای مهمی در حوزه فرهنگ و گردشگری در جریان است و ابراز امیدواری کرد که استقبال مردم و توجهها به این منطقه، تصورات منفی درباره هکاری را از بین ببرد.
وی گفت:«اینجا مرکز دوستی، زیبایی، ورزشهای هیجانی و گردشگری طبیعت است. از نظر اقامت، پیش از سال ۲۰۱۷ روزانه حدود ۴۵ هزار اقامت داشتیم که اکنون به ۱۰۰ هزار نفر رسیده است. ظرفیت اقامتگاهها با ۱۲ مرکز خصوصی و ۷ مرکز دولتی حدود ۱۵۰۰ تخت است و با افزایش ظرفیت، این رقم بیشتر خواهد شد.»
وی اضافه کرد که گردشگران از استانهای چاناکقلعه و استانبول نیز به هکاری میآیند و بر لزوم برنامهریزی برای توسعه گردشگری پایدار تأکید کرد.
کامیلِ بکدمیر، گردشگری از استانبول، درباره زیباییهای طبیعی هکاری گفت: «من بسیاری از کوههای دنیا را دیدهام اما تنوع طبیعی اینجا باور نکردنی است. هکاری واقعاً شگفتی طبیعت است. کشور ما زیباست ولی من هکاری را خیلی دوست داشتم. اینجا آبهای زلال و کوههای برفی در کنار هم هستند. ما عکسهای زیادی گرفتیم. اینجا قطعاً مکانی است که باید دیده شود و مردم خیلی مهربان هستند. باید بیشتر معرفی شود.»
گفتنی است این شهر در شرق ترکیه , در جوار مرز ایران قرار داد .