موفقیت تاریخی پزشکان ترکیه در جراحی قلب
در این عمل، سه رگ کرونری بیمار بدون توقف قلب و با کمک دستگاه پمپ پشتیبان، با موفقیت بایپس شدند.

پزشکان ترکیه در یکی از نادرترین جراحیهای قلب در جهان، موفق شدند جان بیماری را که هر دو شریان کاروتیدش (شریانهای اصلی مغز) مسدود بود، نجات دهند.
به گزارش عصرترکیه به نقل از ، این عمل که در بیمارستان آموزشی و تحقیقاتی سامسون انجام شد، به عنوان یکی از سه جراحی برتر ثبتشده در ادبیات پزشکی جهان شناخته شد و افتخاری تازه برای جامعه پزشکی ترکیه رقم زد.
بیمار ۵۲ ساله به نام مراد شانلیر از بیماری نادری به نام «مویامویا» رنج میبرد؛ بیماریای که تاکنون تنها دو مورد مشابه آن در جهان ثبت شده است. وی علاوه بر مشکل در عروق مغزی، به بیماری قلبی نیز مبتلا بود و انجام عمل جراحی با احتمال بالای سکته مغزی همراه بود.
این جراحی حساس توسط دکتر امراه اررن، عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی سامسون، و جراح حسین آغیرباش انجام شد. در این عمل، سه رگ کرونری بیمار بدون توقف قلب و با کمک دستگاه پمپ پشتیبان، با موفقیت بایپس شدند. دکتر اررن درباره این جراحی گفت: «این یک بیماری بسیار نادر است. ما قبل از عمل، حتی از هوش مصنوعی نیز نظر خواستیم و پاسخ آن این بود: ‘بسیار پرریسک’. با این حال، بیمار ما بعد از بررسی شرایط، تصمیم گرفت که ما او را در سامسون عمل کنیم.»
دکتر اررن با اشاره به پیشینه پزشکی سامسون گفت: «جالب است بدانید که اولین عمل قلب باز در ترکیه، نه در خارج کشور، بلکه در سال ۱۹۸۲ در سامسون و توسط دکتر کاموران ارک انجام شد. او از شاگردان دکتر کریستیان برنارد، نخستین جراح پیوند قلب در جهان بود.»
دکتر اررن همچنین به ظرفیت بالای عملهای جراحی در بیمارستان سامسون اشاره کرد و گفت: «ما در سال گذشته ۴۲۸ عمل قلب باز انجام دادیم، درحالیکه برای دریافت مجوز مرکز قلب از وزارت بهداشت، فقط سالانه ۱۰۰ عمل کافی است.»
دکتر اررن در ادامه گفتوگو افزود: «جراحی قلب عملی پیچیده و پرهزینه است و نباید بار این نوع عملها تنها بر دوش بیمارستانهای پایتخت یا استانبول باشد. بیماران زیادی در مناطق مختلف کشور به این خدمات نیاز دارند و ایجاد مراکز قلب منطقهای ضرورتی انکارناپذیر است.»
این موفقیت تاریخی، بار دیگر توانمندی پزشکان و جراحان ترکیه در عرصه بینالمللی را نشان داد و تحسین گستردهای را در پی داشت. به گفته متخصصان، تجربه سامسون میتواند الگوی توسعه خدمات قلب در دیگر نقاط کشور و حتی منطقه باشد.