تفاوت سرامیک و کفپوش PVC: مقایسه ویژگیها و کاربردها
تفاوت سرامیک و کفپوش PVC فقط به ظاهر آن ها خلاصه نمی شود؛ این دو متریال پرطرفدار از نظر ساختار، نحوه نصب، دوام، طول عمر و قیمت تفاوت هایی دارند

در ادامه مطلب برای انتخاب بهتر بین آن ها، به بررسی کامل این تفاوت ها می پردازیم.
تفاوت سرامیک و کفپوش پی وی سی از نظر جنس و ساختار
به گزارش دکورشرق، یکی از اصلی ترین تفاوت های سرامیک و کفپوش پی وی سی در جنس و ساختار آن ها می باشد. کفپوش ها از جنس پی وی سی فشرده به همراه روکش و لایه ضدخش با ضخامت بین ۱،۵ الی ۳ میلی متر ساخته می شوند و ساختار منعطفی دارند اما سرامیک ها از ترکیب خاک رس و مواد معدنی با ضخامت حدود ۱ سانتی متر ساخته می شوند و دارای ساختاری محکم و سخت هستند.
تفاوت سرامیک و کفپوش پی وی سی از نظر کاربرد
با توجه به دوام بیشتر و ساختار مستحکم تر سرامیک، این متریال برای همه محیط های مسکونی، اداری و تجاری کاربرد دارد؛ همچنین برای فضاهای بهداشتی که آبریزی به صورت مکرر و دائم در آن ها انجام می شود (مثل حمام و سرویس بهداشتی) نیز قابل استفاده می باشد.
کفپوش پی وی سی در دو مدل مسکونی و پرتردد ارائه می شود که مدل مسکونی برای فضای داخل منزل مناسب بوده اما مدل پرتردد به دلیل مقاومت بیشتر در برابر تردد و ساییدگی، علاوه بر فضای مسکونی، برای فضاهای اداری و تجاری نیز کاربرد دارد.
کفپوش پی وی سی به دلیل مزیت های متعدد مثل سرعت نصب سریع تر، قیمت مناسب تر و وزن سبک تر، گزینه ای ایده آل برای پروژه های بازسازی به شمار می آید و در محیط هایی که امکان نصب متریال های سنگین وزن مثل سرامیک وجود ندارد، کفپوش ها می توانند گزینه مناسبی باشند.
مقایسه سرامیک و کفپوش پی وی سی از نظر دوام و طول عمر
سرامیک اگر از برند و جنس باکیفیت و مرغوب تهیه شده باشد، از دوام و طول عمر بسیار خوبی برخوردار است. طول عمر مفید این متریال در فضاهای مسکونی حدود ۳۰ سال و در فضاهای پرتردد تجاری حدود ۲۰ سال می باشد؛ اما در برابر ضربه های سنگین (مثل چکش) حساس بوده و ممکن است دچار ترک یا شکستگی شود.
کفپوش پی وی سی به طور میانگین در محیط مسکونی بین ۱۵ الی ۲۰ سال و در فضای تجاری حدود ۱۰ سال طول عمر مفید دارد؛ البته در صورت نگهداری صحیح و استفاده معمول، طول عمر آن می تواند بیشتر باشد.
نکته ای که باید در نظر داشت این است که سطح کفپوش پی وی سی در برابر کشیده شدن اجسام نوک تیز و سنگین می تواند دچار خش یا آسیب شود؛ با این حال به دلیل ساختار انعطاف پذیر آن، در برابر ضربه محکم یا افتادن اجسام سنگین دچار ترک خوردگی و شکستگی نخواهد شد که این نسبت به متریال سرامیک مزیت محسوب می شود.
تفاوت کفپوش پی وی سی و سرامیک از نظر قیمت
سرامیک ها در بازار با تنوع قیمتی گسترده ای عرضه می شوند که به طور معمول مدل های با ابعاد بزرگ تر، قیمت بالاتری دارند اما کفپوش پی وی سی از نظر قیمتی در دو مدل مسکونی و مدل پرتردد عرضه می شود.
سرامیک های درجه یک در بازار نسبت به کفپوش های پی وی سی درجه یک از قیمت بالاتری برخوردارند؛ علاوه بر این هزینه های حمل، نصب، چسب و ملات آن نیز بیشتر بوده در نتیجه هزینه تمام شده آن بسیار بالاتر از کفپوش pvc می باشد.
تفاوت سرامیک و کفپوش پی وی سی از نظر مقاومت در برابر آب و رطوبت
کفپوش پی وی سی و سرامیک هر دو از متریال های ضدآب و قابل شستشو هستند که برای فضاهای مختلفی مثل اتاق خواب، نشیمن، آشپزخانه، راهروها و همچنین فضاهای اداری و تجاری کاربرد دارند اما در فضاهایی که در معرض آبریزی، رطوبت بسیار بالا و شستشوی مداوم هستند (مثل حمام و سرویس بهداشتی) کفپوش پی وی سی به چند دلیل قابل استفاده نمی باشد.
اگر کفپوش پی وی سی برای پوشش کف حمام و سرویس بهداشتی به کار رود، در صورتی که آب روی آن ریخته شود، سطح آن سُر و لیز شده و خطرناک است.
علاوه بر این، امکان بندکشی بین تایل های کفپوش پی وی سی وجود ندارد به همین دلیل احتمال نفوذ آب زیر تایل ها وجود دارد که در نهایت ممکن است چسب زیر تایل ها بر اثر نفوذ آب آسیب دیده و آب زیر تایل ها باقی بماند.
اما سرامیک های پرسلان یا مدل های درجه یک لعاب دار مات، گزینه مناسبی برای پوشش کف حمام و سرویس بهداشتی هستند که امکان بندکشی آن ها وجود دارد.
مقایسه کفپوش پی وی سی و سرامیک از نظر سرعت و راحتی نصب
کفپوش پی وی سی روی سطوح سیمانی، موزاییک و سرامیک های قدیمی که سطح صافی دارند، با چسب های خمیری یا صنعتی قابل نصب می باشد و نصب آن برای فضایی به وسعت صد متر معمولا حدود یک روز زمان می برد.
اما سرامیک ها فرایند نصب پیچیده تری نسبت به کفپوش پی وی سی دارند و با ملات یا چسب مخصوص سرامیک نصب می شوند. نصب این متریال در فضایی به متراژ صد متر در دو یا سه روز انجام می شود.
اگر قصد نصب سرامیک روی سرامیک های قدیمی را داشته باشید، ممکن است به دلیل بالا رفتن وزن سازه و همچنین افزایش ارتفاع کف، امکان نصب وجود نداشته و نیاز به کندن و تخریب سرامیک های قدیمی باشد.
همچنین در فرایند نصب سرامیک، فضا باید به طور کامل تخلیه شده باشد و بعد از نصب تا ۲۴ ساعت امکان راه رفتن روی آن وجود ندارد تا ملات یا چسب به طور کامل خشک شود؛ بنابراین کفپوش پی وی سی سرعت نصب و راحتی بیشتری نسبت به سرامیک دارد.
مقایسه کفپوش پی وی سی و سرامیک از نظر طرح و روکش
کفپوش های پی وی سی در ابتدای عرضه فقط با طرح های چوبی تولید می شدند اما در حال حاضر به دلیل افزایش محبوبیت آن، توسط کارخانه های گسترده تر در انواع طرح های سنگی، چوبی و بتنی با تنوع بالا تولید و ارائه می شوند.
مدل های طرح چوب دارای ابعاد ۱۵ در ۹۰ و همچنین ۲۰ در ۱۲۰ سانتر متر و مدل های طرح سنگ و بتنی دارای ابعاد ۶۰ در ۶۰ سانتی متر می باشند.
سرامیک ها نیز با طرح های مختلف مثل طرح سنگ، بتن، پتینه و چوبی با ابعاد مختلف در بازار عرضه می شوند.
تفاوت کفپوش پی وی سی و سرامیک از نظر عایق حرارتی و صوتی
کفپوش های پی وی سی به دلیل ساختار چند لایه عملکرد قابل قبولی به عنوان عایق حرارتی و صوتی دارند اما سرامیک ها به دلیل ساختار سخت و متراکم، عملکرد ضعیف تری در زمینه عایق سازی حرارتی و صوتی دارند. خصوصا در فصول سرد سال سطح سرامیک ها معمولا سرد است و احساس سرمای بیشتری نسبت به کفپوش PVC منتقل می کند.
مزایا و معایب سرامیک و کفپوش پی وی سی
ویژگی | سرامیک | کفپوش PVC |
---|---|---|
سرعت و راحتی نصب | نصب زمانبر و پیچیدهتر | نصب سریع و راحتتر |
قیمت و هزینهها | هزینه بالاتر | مقرونبهصرفهتر |
مقاومت در برابر آب و رطوبت | مقاومت بالاتر | مقاومت مناسب |
دوام و طول عمر | طول عمر بالا تا ۳۰ سال | طول عمر ۱۵ الی ۲۰ سال |
عایق حرارتی و صوتی | پایینتر | بالاتر |