نگاهی به نزدیکترین تصاویر از خورشید(+فیلم)
کاوشگر خورشیدی پارکر ناسا با ارسال نزدیکترین تصاویر ثبت شده از خورشید بار دیگر تاریخساز شد.

کاوشگر خورشیدی پارکر ناسا با ارسال نزدیکترین تصاویر ثبت شده از خورشید بار دیگر تاریخساز شد. این تصاویر شگفتانگیز که در جریان نزدیکترین عبور یک فضاپیما از کنار ستاره ما گرفته شدهاند، جزئیاتی بیسابقه از تاج خورشیدی و طوفانهای سهمگین آن را به نمایش میگذارند و درک ما را از آب و هوای فضایی متحول خواهند کرد.
به گزارش گجت نیوز، این تصاویر که به تازگی توسط ناسا منتشر شدهاند، در شب کریسمس سال گذشته میلادی و در جریان عبور تاریخی کاوشگر از فاصله تنها ۶.۱۲ میلیون کیلومتری سطح خورشید به ثبت رسیدهاند. این یک رکورد جدید در تاریخ فضاپیماها محسوب میشود.
عکس و ویدیوهای جدید که توسط ابزار تصویربردار میدان وسیع (WISPR) گرفته شدهاند، نمایی خارقالعاده از تاج خورشیدی را نشان میدهند که توسط طوفانهای قدرتمند در هم کوبیده میشود.
در این ویدیو میتوان لحظه برخورد چندین فوران جرم تاجی (CME) را مشاهده کرد. این پدیده که در آن ذرات باردار با سرعت بسیار بالا به فضا پرتاب میشوند عامل اصلی آب و هوای فضایی است.
آنجلوس وورلیداس، یکی از مهندسان این پروژه میگوید ما در این ویدیوها شاهد روی هم انباشته شدن فورانهای جرم تاجی هستیم. این مشاهدات به دانشمندان کمک میکند تا نحوه ادغام این پدیدهها را بهتر درک کنند که برای پیشبینی آب و هوای فضایی بسیار مهم است. این نزدیکترین تصاویر از خورشید دیدی با وضوح بالا از فعالیت طوفانهای خورشیدی ارائه میدهند.
آینده اکتشافات خورشیدی
نیکی فاکس، از مدیران ارشد ناسا این دستاورد را گامی بزرگ برای بهبود چشمگیر پیشبینیهای آب و هوای فضایی دانست. این پیشبینیها برای تضمین ایمنی فضانوردان و محافظت از فناوریهای حساس روی زمین مانند ماهوارهها و شبکههای برق حیاتی هستند.
این دادهها اطلاعاتی کاملا جدید از مکانی را در اختیار ما قرار میدهند که بشر پیش از این هرگز به آن دسترسی نداشته است. این پایان کار کاوشگر ناسا نیست. این فضاپیما به ماموریت خود ادامه میدهد و در ۱۵ سپتامبر امسال یک عبور نزدیک دیگر از کنار خورشید خواهد داشت.
با هر مدار جدید، پارکر به کشف ویژگیهای ناشناخته ستاره ما ادامه میدهد و به ما یادآوری میکند که با وجود پیشرفتهای شگرف هنوز چقدر درباره خورشید نمیدانیم.