چرا ثروتمندان پناهگاههای آخرالزمانی میسازند؟
وقتی دنیا بهسوی آشوب میرود، برخی به مدیتیشن پناه میبرند؛ اما میلیاردرها ترجیح میدهند در اعماق زمین سنگر بگیرند.

وقتی دنیا بهسوی آشوب میرود، برخی به مدیتیشن پناه میبرند؛ اما میلیاردرها ترجیح میدهند در اعماق زمین سنگر بگیرند.
به گزارش زومیت، در شرایط بحرانی و پرتنش جهانی، میلیاردرها رویکردی متفاوت نسبت به مردم عادی دارند. درحالی که بیشتر افراد شاید به ذخیرهی غذا یا دیدن ویدیوهای آرامبخش بسنده کنند، ثروتمندان جهان با ساخت پناهگاههای پیشرفتهی زیرزمینی، بهدنبال تضمین بقای خود هستند. شرکتهایی مثل Atlas Survival Shelters و Survival Condo از افزایش تقاضا در زمان جنگ خبر دادهاند.
برخی از پناهگاهها امکاناتی فراتر از تصور دارند؛ از استخرهای اختصاصی تا زمین تیراندازی و سالن بولینگ. قیمت پناهگاهها به میلیونها دلار میرسد و به گفتهی لری هال، در دوران پساکرونا تبدیل به نماد جدیدی از جایگاه اجتماعی نخبگان شدهاند. این موضوع دیگر یک تابو نیست، بلکه بخشی از سبک زندگی جدید ثروتمندان است.
بهنوشتهی بیزنساینسایدر، چهرههای مشهور دنیای فناوری نیز از این روند عقب نماندهاند. مارک زاکربرگ در هاوایی تونلی زیرزمینی دارد و درحال ساخت پناهگاهی به مساحت چند هزار متر مربع است. سم آلتمن، مدیرعامل OpenAI نیز از داشتن «سازههایی» برای مواقع بحرانی سخن گفته است و حتی زمینی در کالیفرنیا برای مواقع اضطراری دارد. پیتر تیل هم تلاش کرد که در نیوزیلند پناهگاهی بسازد، اما با مخالفت دولت مواجه شد.
البته برخی ترجیح میدهند بهجای پناهگاه، تجهیزات بقا تهیه کنند. سم آلتمن فهرستی از اقلام شامل طلا، دارو، ماسک گاز و اسلحه دارد. استیو هافمن مدیرعامل ردیت، برای آمادگی بیشتر حتی عمل لیزیک انجام داده و موتور سیکلت خریده است. این اقدامات نشاندهندهی آمادگی ذهنی و فیزیکی این افراد برای مواجهه با سناریوهای آخرالزمانی است.
در سوی دیگر، افرادی مثل پالمر لاکی بنیانگذار آکیولس با خرید سیلوهای موشکی متروکه و ذخیرهسازی کلکسیونهای عظیم بازیهای ویدیویی، شیوهی متفاوتی برای آمادگی در پیش گرفتهاند. گسترش این رویکرد بین رهبران فناوری باعث رشد قابلتوجه بازار پناهگاههای لوکس شده و پدیدهی «آمادگی برای پایان دنیا» را از حاشیه به جریان اصلی زندگی نخبگان ثروتمند وارد کرده است.