میزیتو
آخرین خبرها

شناسایی ویروس جدید در خفاش ها

دانشمندان در چین مجموعه‌ای از ویروس‌های ناشناخته را در خفاش‌هایی که نزدیک انسان‌ها زندگی می‌کنند، کشف کردند.

کرمان موتور

این ویروس‌ها شامل دو ویروس هستند که ارتباط نزدیکی با ویروس‌های مرگبار «نیپا»(Nipah) و «هندرا»(Hendra) دارند. این ویروس‌ها می‌توانند باعث التهاب شدید مغزی و بیماری تنفسی در انسان شوند.

به گزارش ایسنا به نقل از لایوساینس، این مطالعه بر اهمیت نظارت دقیق بر خفاش‌ها و سایر حیواناتی که نزدیک به جمعیت انسانی زندگی می‌کنند و همچنین اجتناب از تماس با آنها تا حد امکان تأکید می‌کند. خفاش‌ها مخازن طبیعی بسیاری از عوامل بیماری‌زا هستند که می‌توانند باعث بیماری در انسان شوند، اما گستره کامل باکتری‌ها، ویروس‌ها و سایر عوامل بالقوه عفونی که در بدن خود دارند، ناشناخته است. اکثر مطالعات قبلی بر مدفوع خفاش‌ها تمرکز داشتند و اندام‌های داخلی آنها چندان مورد توجه نبوده است.

تیمی به سرپرستی «یون فنگ»(Yun Feng) از «موسسه کنترل و پیشگیری از بیماری‌ بومی» در استان «یونان»(Yunnan) در چین برای بررسی عوامل بیماری‌زای موجود در کلیه‌های خفاش، کلیه‌های ۱۴۲ خفاش از ۱۰ گونه مختلف را که از استان «یونان» جمع‌آوری شده بودند، مورد آزمایش قرار دادند. توالی‌یابی ژنتیکی، ۲۲ ویروس را آشکار کرد که ۲۰ مورد از آنها هرگز دیده نشده بودند. این فرآیند همچنین یک انگل تک‌یاخته جدید و دو نوع باکتری را که یکی از آنها جدید بود، نشان داد.

«ادوارد هلمز»(Edward Holmes) ویروس‌شناس دانشگاه سیدنی استرالیا و یکی از نویسندگان این مطالعه گفت: تمرکز بر کلیه‌ خفاش‌ها مهم است، زیرا آنها اطلاعاتی به سوی ویروس‌هایی که ممکن است از طریق ادرار دفع شوند را ارائه می‌دهند و ادرار یکی از راه‌هایی است که انسان‌ها ممکن است به ویروس‌های خفاش آلوده شوند.

وی افزود: در ابتدا ادرار کردن خفاش‌ها در ظروف جمع‌آوری خرما منجر به منتقل شدن ویروس «نیپا» از خفاش‌ها به انسان‌ها شد.

از آنجایی که خفاش‌های این مطالعه نزدیک به باغ‌ها در نزدیکی روستاهای انسانی زندگی می‌کردند، این خطر وجود دارد که میوه‌های آلوده بتوانند این عوامل بیماری‌زا را به دام‌ها یا مردم منتقل کنند. به گفته این دانشمند، اگرچه دو ویروس جدید ارتباط نزدیکی با ویروس «نیپا» و «هندرا» دارند، اما آنها جای نگرانی ندارند.

وی ادامه داد: این ویروس‌های تازه کشف شده هنوز در انسان‌ها یافت نشده‌اند و در حال حاضر هیچ مدرکی وجود ندارد که آنها هرگز انسان‌ها را آلوده کنند یا در آنها ظهور یابند. آنها از نظر تئوری می‌توانند تهدیدآمیز باشند، اما از آنجایی که هیچ موردی در انسان‌ها وجود ندارد، نیازی به نگرانی نیست.

این مطالعه می‌تواند منجر به رویکرد مفیدی شود تا جمعیت انسانی که ممکن است در معرض این حیوانات قرار گیرند، رصد شوند و تهدیدات ویروسی بالقوه قبل از ظهورشان شناسایی شوند.

«هلمز» خاطرنشان کرد: این رابط میان حیوان و انسان به طور فزاینده‌ای نفوذپذیر و عامل ایجاد بیماری‌های همه‌گیر است. این همه‌گیری‌ها همیشه نشان‌دهنده نحوه اختلال انسان در محیط‌های طبیعی هستند، بنابرین همیشه نظارت بهتر، کلید این مشکل است.

این مطالعه در مجله PLOS Pathogens منتشر شده است.

عضویت در تلگرام عصر ترکیه عضویت در اینستاگرام عصر ترکیه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا